114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Egy arany-, egy ezüst- és hét bronzérem a kajak-kenu EVB mérlege

Magyar szempontból volt mit ünnepelni a montemor-o-velhói egyetemi és főiskolai világbajnokságon, amelyen egy arany-, egy ezüst- és hét bronzérmet gyűjtött be csapatunk. 2018 szeptemberében Szeged ad otthont az egyetemisták világbajnokságának.

Aranyéremmel kezdték meg szereplésüket a magyarok a múlt heti montemor-o-velhói egyetemi és főiskolai világbajnokságon, és a dobogós helyezések száma szépen gyarapodott, összességében kilenc érmet gyűjtöttek versenyzőink, akik mindegyik szakágban remek eredményeket tudtak felmutatni.

 

Az első nap K-4 1000 méteren győzni tudott a Varga Buda (SZIE), Drevenka Marcell (EDUTUS), Szále Patrik (PPKE), Györgyjakab Máté (TE) összetételű magyar hajó.

 

Györgyjakab Máté (TE) és Varga Buda (SZIE) párosban is érmet szerzett és szintén bronzérmes lett C-2 1000 méteren a Varga Patrik (SZIE), Viola Viktor (EKF)  duó.

 

A második döntős napon a férfiaknál a második helyen zárt a Györgyjakab Máté (TE), Varga Buda (SZIE)páros K-2 500 méteren, a kenusoknál Varga Patrik (SZIE) és Viola Viktor (EKF)   ismét bronzérmes lett a rövidebbik távon.

 

A Czéllai-Vörös Zsófia (SZIE), Simán Fanni (ELTE), Giczy Zsófia (BME), Metz Zsófia (ELTE) összetételű női és a Drevenka Marcell (EDUTUS), Szále Patrik (PPKE), Györgyjakab Máté (TE), Fodróczi Vilmos (PTE) alkotta férfi 500 négyes is a dobogó harmadik fokára állhatott fel, ahogyan 200 egyesben Simán Fanni (ELTE) és Fodróczi Vilmos (PTE).

 

“Soha ennyi érmet nem szereztünk még főiskolai világbajnokságon, a csapatból mindössze két versenyző nem végzett a dobogón – értékelte Hüttner Csaba, az utánpótlás vezetőedzője. – A férfi négyes ezer méteres győzelme nagy érték, ahogyan Simán Fanni (ELTE) és Fodróczi (PTE)Vilmos harmadik helye is kétszáz méteren, mert ezekben a számokban viszonylag erős volt a mezőny. Úgy gondolom, hogy a versenyzők tovább tanulása, esetleg ösztöndíja szempontjából is fontosak ezek az érmek, jó alapokat adhat számukra ez a siker.”

 

“2018 szeptemberében Szeged lesz a házigazdája az egyetemi és főiskolai világbajnokságnak, dr. Martinek Tamással, a szegedi egyetem rektor helyettesével prezentációt tartottunk Montemorban, ami mind a nemzetközi szövetség, mind pedig a részvevő nemzetek tetszését elnyerte – mondta Petrovics Kálmán, a magyar csapat vezetője. – Itt Montemorban az időpont választás nem volt tökéletes, hiszen az olimpiai válogatók miatt sok nemzet nem a legerősebb csapatával tudott érkezni. Ahogyan mi sem, hiszen ebben az időpontban rendezték meg a felnőtt, valamint az ifjúsági és U23-as korosztály számára is a válogatókat. Ettől függetlenül kiemelkedően teljesített válogatottunk, amely nagyon összetartó, nagyon egységes, jól felkészült és remek mentalitású csapat volt. Már most nagyon készülünk a szegedi egyetemi és főiskolai világbajnokságra, amely fontos, színvonalas verseny lehet a 2019-es szegedi olimpiai kvalifikációs világbajnokság előtt.

 

 

Forrás: http://kajakkenusport.hu/

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink