114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Az EKE is az e-sportot tette fókuszba a távoktatás ideje alatt

Az útkeresés és az előkészületek után az Eszterházy Károly Egyetem is hamarosan beindítja a hallgatóknak szóló online sportolási lehetőségeit.

Olvasási idő: 1,5 perc

Az egri egyetemistáknak mindeddig nélkülözniük kellett az online sportolással kapcsolatos tartalmakat (egyedül az EKE-Eger-KOK SE oldalán találunk összefoglalót a csapattagok otthoni edzéséről), az egyetem elsősorban az oktatásszervezéssel kapcsolatos információkat közöl a hallgatókkal a különféle közösségi média felületein. Emellett az EKE-EHÖK próbálja ébren tartani a hallgatókban az egyetemhez tartozás érzését az első online rendezvényükkel a Kahoot-tal, ami már a második körénél tart, és a hallgatók körében is egyre népszerűbb.

Természetesen a sport nagy hangsúlyt kap Egerben, hiszen az EKE sportos egyetem, ezt szeretné kihasználni az EKE-EHÖK is. Március 24-én tették közzé felhívásukat a sportoló hallgatók felé, hogy vegyék videóra az otthoni edzésüket, vagy mutassák be kedvenc sportjukat. Tájékoztatásuk szerint már érkeznek be a videók, jelenleg is zajlanak az egyeztetések azok megjelenési lehetőségeiről, így hamarosan az EKE is megmutatja, mennyire sportosak a hallgatói!

A napokban hirdették meg az Eszterházy FIFA Cup elnevezésű e-sport rendezvényüket, ami most debütál az egyetemen. Április 13-án, húsvét hétfőn délig lehet nevezni ahogy az esemény Facebook-oldalán is olvashatjuk, három platformon (PS, Xbox, PC) várják a jelentkezőket. Az egyetem tájékoztatása szerint élénk az érdeklődés a verseny iránt, és külön "fűszer" a lehetőségben, hogy nem csak a hallgatók, de az egyetem dolgozói is megmérettethetnek. A kihívás menetrendjéről a beérkező nevezések alapján döntenek a szervezők, akik nyár elejéig szeretnének ezzel programot kínálni a hallgatók számára.

Hamarosan tehát az Eszterházy Károly Egyetem is beindítja a hallgatók otthoni sportolását célzó programjait!

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: EKE-EHÖK (Facebook), Racool_studio (Freepik)

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink