114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Edzőterem helyett inkább korcsolyázz!

Tudtad, hogy a korizással, nemcsak jól szórakozol, de az egész testedet megmozgatod, vagyis a korcsolyázás sokkal jobb testépítés, mintha edzőterembe mennél? Használd hát ki a telet, és irány a koripálya!

Olvasási idő: 2 perc

Télen hajlamosabbak vagyunk ellustulni és hanyagolni az edzéseket, szaladnak is ránk a plusz kilók, és nincs kedvünk elmenni az edzőterembe. Van viszont egy nagyon mókás megoldás a problémára! Szórakozni mindenki szeret, így a korcsolyapálya, vagy a jól befagyott tavaink remek szórakozási lehetőséget biztosítanak, kitűnő közösségi élményt, emellett pedig egy olyan átmozgató edzést, ami tényleg minden porcikánkat átmozgatja!

A korizással legjobban a kardiovaszkuláris rendszer erősíthető: a folyamatos mozgás beindítja a vérkeringést, ami aztán a zsír lebontásában segédkezik: fél óra alatt egy 70 kg-os ember 260 kalóriát éget el, a mozgás intenzitásának függvényében akár többet is! Ha a kezünket is mozgatjuk közben, akkor még több kalória égethető el, úgyhogy nem is kell ennél jobb kardió-edzés!

A korizásból nem csak a szív- és érrendszer profitál, de izmaink is: ugyanis szinte mind mozog korcsolyázás közben, leginkább a lábizmok erősíthetőek vele és a vázizomzat, de jótékony hatással van a hasizmokra is. Kockás has izzasztó felülések nélkül? Jól hangzik, ugye?

Azzal, hogy köröket rósz a koripályán, erősíted az izmaidat és az izületeidet is, így egyúttal az egyensúlyodat is javítod, ami mindenképpen szükséges, hogy megállj a jégen! A harmonikus mozgás megfelelő arányban mozgatja és erősíti a mozgásban résztvevő izomcsoportokat, így válik a korizás a legtökéletesebb téli mozgássá!

Persze nemcsak a fizikumunkban tapasztalhatunk pozitív változásokat, hanem mentális állapotunkban is: a korizás, mint a legtöbb mozgás endorfint szabadít fel, segít a stresszoldásban, hiszen a mozgásra koncentrálsz (meg arra, hogy el ne ess, ha épp kezdő vagy), valamint önbizalmadat növelheted, ha ügyesen csinálod! A legjobb az egészben, hogy mehetsz akár egyedül is, de még jobb, hogyha a családdal vagy a barátokkal együtt csúsztok: így lesz igazán teljes a korizás pozitív hatása!

Szöveg: Janzsó Miklós

Kép: Pixabay

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink