114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Dunaújvárosban kezdte el a felkészülést az Universiadéra a női vízilabda válogatott

Hétfőn Dunaújvárosban, a Fabó Éva Sportuszodában kezdte meg felkészülését a magyar női Universiade vízilabda-válogatott.

A bő keret Mihók Attila, a DUE-Maarsk Graphics vezetőedzőjének irányításával vágott neki a munkának, akit a szövetség kért fel erre a feladatra, hogy legyen Bíró Attila segítője. A csapat összetételének egy része már korábban ismert volt,  a többieké akkor derült ki, amikor a világbajnokság előtt Bíró Attila szövetségi kapitány szűkítette tizennyolcas csapatát. Ugyanis az öt kimaradó is az Universiade csapatnál folytatja. Így az újvárosi játékosok közül Menczinger Kata, Garda Krisztina és Somhegyi Noémi - aki ősztől Egerben pólózik - került át Mihók Attilához. Rajtuk kívül Kiss Alexandra, valamint Horváth Brigitta és Ziegler Diána képviseli a DUE-Maarsk színeit, de a csapathoz a vb után is lesznek még csatlakozók. A keret mától a vb-re érkező Japán válogatottal edz, majd érkezik Új-Zéland, Franciaország és Dél-Afrika is.

- A munkát hétfőn kezdtük, a csapatot a válogatottból kimaradt öt játékos és az általunk meghatározott, szintén válogatott játékosok alkotják, akik nem kerültek be a tizennyolcas bő világbanoki keretbe. A végleges együttes a vb után alakul ki, ugyanis a dunaújvárosi Gurisatti és Szilágyi mellett Czigány is csatlakozik még a társasághoz. A hónap első felében a magyarországi világbajnokságra érkezett válogatottakkal készülünk, illetve játszunk, akik a mi Universiade gárdánkat választották felkészülési partnernek. Kedden már közös edzésünk lesz a japánokkal, akik a válogatott első csoportellenfelei lesznek, majd csatlakozik a francia, a dél-afrikai és az új-zélandi csapat is. Az edzőtábor végén, vasárnaptól szerdáig egy hatos, nemzetközi tornát is játszunk - ismertette a programot lapunknak Mihók Attila.

Ezt követően Dunaújvárosban folytatódik a felkészülés az ifi válogatottal közösen, persze amennyiben lehet, beiktatják és megnézik a világbajnokság meccseit is. Augusztus 2-án pedig két hetes kínai edzőtáborba utaznak, utána pedig Tajvanra. Bíró Attila csak az utolsó héten, augusztus 10-én csatlakozik hozzájuk.

Felmerül a kérdés, mennyire lesz nehéz dolga a tábor elején, hiszen a csapat egy része, akik a bő vb-keretbe sem kerültek be kicsit, akik az utolsó szűkítésnél maradtak ki, nagyon csalódottak.

- Az elején ez mindenképpen nehéz feladat, de ettől egyáltalán nem tartok. Azt gondolom, pár hét múlva ezek a játékosok óriási elánnal fognak dolgozni, hiszen ez a csapat mindenképpen esélyes az Universiade győzelemre. Héfőn reggel azt mondtam a lányoknak, hogy egy ilyen versenyt megnyerni, főleg csapatsportban, minden országnak óriási motivációt kell adjon. Nekem már van egy ezüstöm, de az nem tetszett. Szerintem ez az év pont jó egy aranyéremre, amit még soha nem nyertünk. Ezért nem tartok attól, hogy motiválatlanul érkezünk. Nagyon jó hangulatú, remekül felépített és változatos, sűrű edzőtábor vár a lányokra. Amelynek során például egy Japán felnőtt válogatott ellen lehet megmutatni, ki az, aki többre hivatott, vagy hosszú távon joggal pályázhat a felnőtt keretbe. A csapat jelentős részét olyan vízilabdázó alkotja, akinek a jövőben erre van bőven lehetősége.

A női Universiade kerete: 

Kapus: Bolonyai Flóra, Doroszlai Vanda, Kiss Alexandra

Mezőnyjátékosok: Garda Krisztina, Horváth Brigitta, Kövesdi Vivien, Leimeter Dóra, Máté Zsuzsanna, Menczinger Kata, Parkes Rebecca, Somhegyi Noémi, Takács Vivien, Ziegler Diána

(a kerethez a vb után csatlakozik Czigány Dóra, Gurisatti Gréta, Szilágyi Dorottya)

Universiade, 2017, Tajvan – a csoportbeosztás:

A-csoport: Kanada, Oroszország, MAGYARORSZÁG, Japán, Nagy-Britannia, Új-Zéland
B-csoport: Ausztrália, Olaszország, Egyesült Államok, Franciaország, Argentína, Görögország

Napjainkra a nyári Universiade az olimpia után a világ legnagyobb sporteseménye, amelyet 15-20 sportágban 150-160 ország 10-12 ezer résztvevőjével rendeznek meg. Tehát egyáltalán nem lehet legyinteni erre a szereplésre.

- Az Egyesült Államokban például ebbe a csapatba bekerülni majdnem olyan siker, mint az olimpiaiba. Ennek megfelelően szerintem ezt Magyarországon is értékelni kell, hiszen olyan világeseményre megyünk, aminek óriási viszhangja van és hatalmas rendezvény. Lehet, nálunk ez annyira nem preferált, de egyáltalán nem szabad lebecsülni. 

Forrás: duol.hu 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink