114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Duatlon Egyetemi Országos Bajnokság

Kiválóan szerepeltek az egyetemisták az idei Duatlon Egyetemi-Főiskolás Magyar Kupán. A Budapesti Duatlon Fesztivál keretében a Duna-parton megrendezett országos döntő Kis Gyula (ELTE) és Hajdú Anna (Debreceni Egyetem) győzelmével ért véget. A csapatversenyt az ELTE triatlonosai nyerték a győri Széchenyi Egyetem hallgatói előtt.

Kis Gyula (ELTE) duatlon egyetemi bajnok - kerékpár

 

A most induló 2013-14-es tanévben a Görzenál adott otthont a hagyományos egyetemi duatlon bajnokságnak. Közel 500 diák, hallgató és amatőr indult el a Duatlon Fesztivál különböző távjain, melyek közül a leghosszabb, a sprint táv lett az egyetemisták futama. Egy bajnoksághoz méltón a legjobb férfi versenyzők közül sokan elindultak, így az 5 km futásból, 20 km kerékpározásból és 2,5 km futásból álló összetett versenyt 10 sportoló is 1 órán belüli idővel teljesítette.

 

2013 Duatlon Egyetemi Bajnokcsapat (ELTE)

 

Rangos és népes mezőny gyűlt össze a legnagyobb egyetemekről és főiskolákról, és – a nyílt verseny részeként – a korábbi évek kiválóságait is köszönthettük az alumnusok (öregdiákok) személyében. Az idén 10. alkalommal megrendezett országos versenyen ismét a triatlonisták uralták a futó és kerékpárpályát. A bevezető futás végére még csak másodpercekkel vezetett a három fős élboly, Hadházi Máté, Kis Gyula és Róth Balázs (utóbbi a nyílt futam indulójaként). A depóból egyszerre törtek ki a kerékpárpályára, ahol remekül összedolgozva további 2 perc előnyre tettek szert. Végül a futáson a két egyetemista bírta jobban, és a 3-szoros középtávú magyar bajnok Kis Gyula (ELTE-BEAC Polythlon) tartalékai bizonyultak a hajrához elegendőnek. A második helyen 15 másodperccel lemaradva Hadházi Máté (Debreceni Sportcentrum) ért be, majd harmadik hallgatóként Molnár Donát (SzESE) futott be, szintén kitűnő időeredménnyel.

 

2013 duatlon egyetemi érmesek

 

A hölgyek versenyében eléggé széthúzódott a mezőny, és végig nem volt kérdéses Hajdú Anna (Debreceni Sportcentrum) győzelme. Őt Wirth Eszter (Titán TC) követte, majd Arató Csilla (Dynamic TC) ért célba. A férfiak legjobb három befutó eredményéből számított csapatversenyében az ELTE több mint 10 perccel verte meg a Széchenyi Egyetem csapatát, megduplázva ezzel a bajnoki érmek számát. A korábbi évekhez hasonlóan a legerősebb egyetemi klubok az ELTE, Győr, Debrecen és Szeged vetélkednek a dobogós helyekért, de népes és az ország minden tájáról érkezett hallgatók alkotják a multisport teljes bázisát.

A díjakat dr. Zakariás Géza, a Magyar Triatlon Szövetség alelnöke, a TF triatlon szakirányának vezetője adta át, aki egyben a győri klub és Kovács Zsófia olimpikon vezetőedzője is. A győzteseknek gratulált Kropkó Péter, aki 13-szoros nemzetközi bajnokként a legsikeresebb magyar ironman, és az egyetemi sport lelkes támogatója. Az országos eredmények mellett a budapesti bajnoki címek is gazdára találtak, itt az ELTE szerezhette meg mindkét bajnoki címet Kis Gyula és Arató Csilla révén.

 

 

EREDMÉNYEK
Duatlon Egyetemi-Főiskolás Magyar Kupa

 

Férfi egyéni

 1. Kis Gyula (ELTE) 53:10
 2. Hadházi Máté (DE) 53:26
 3. Molnár Donát (SzE) 55:00

 

Női egyéni

 1. Hajdú Anna (DE) 1:00:31
 2. Wirth Eszter (SzTE) 1:04:03
 3. Arató Csilla (ELTE) 1:06:47

 

Csapatverseny

 1. Eötvös Loránd Tudományegyetem 2:54:15
  (Kis Gyula, Székely Gellért, Szakács Dávid, + Zemlényi Mihály)
   
 2. Széchenyi Egyetem 3:04:46
  (Molnár Donát, Semsei Balázs, Kammer Vilmos)

 

EREDMÉNYEK
Duatlon Budapesti Egyetemi Bajnokság

 

Férfi egyéni

 1. Kis Gyula (ELTE) 53:10
 2. Ovád Zsolt (BME) 56:19
 3. Rostás Dávid (BGF) 56:43

 

Női egyéni

 1. Arató Csilla (ELTE) 1:06:47
 2. Balázs Eliza (BGF) 1:09:54
 3. Orosz Judit (BCE) 1:19:38

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink