114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Drámai végjáték a X. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáján

A jubileumi, 10. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját idén is az "Egyetemi sport határok nélkül" jelmondattal rendezte meg az ELTE 120 éves sportegyesülete, a BEAC. 70 csapat 900 sportolója és 30 egyéni sportoló vett részt az eseményen. A budapesti egyetemek mellett többen érkeztek Erdélyből, a Vajdaságból, Kárpátaljáról és a Felvidékről.

A jubileumi torna február 28-án a Sport trendek a Kárpát-medencében nevű konferenciával kezdődött, ahol a közönség az előadások mellett több, 21. századi sportágat is kipróbálhattak a KEK EXPO-n. Ilyen volt a darts, az e-sport,  a tacx, a floor curling vagy éppen a teqball. 

 

A KEK többi napján már a mozgás volt a középpontban. Multisport esemény révén a szervezők az asztaliteniszt és az e-sportot is felvették a KEK palettájára. Március elsején és másodikán 5 különböző sportágban mérhették össze tudásukat az egyetemi diákok.  Pénteken zajlott az ELTE Lágymányosi Campus északi tömbjében az e-sport torna. Ezzel párhuzamosan kezdődtek a Tüskecsarnokban a kosárlabda és a röplabda mérkőzések, valamint a BEAC csarnokban és a Ludovika Arénában a futsal meccsek. 

 

A futsaltorna döntőjének kezdőrúgását Pánczél Károly, a Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke, a KEK védnöke végezte el. A döntő mérkőzést a BME és az ELTE-BEAC játszotta. A rendes játékidőben 1:1-re végződött a párharc, amelyet drámai büntetőpárbaj követett. A játékvezető az első BME büntetőt 2-szer újrarúgatta. Majd a büntetőpárbajban az ELTE-BEAC játékosai kétszer hibáztak, így végén a BME csapata örülhetett. A félidőben az BEAC cheerleader csapata szórakoztatta színes bemutatójával a közönséget.

 

Az ünnepélyes díjátadón részt vett Pánczél Károly, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke, Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség elnöke, a BEAC korábbi elnöke, Babos János, az ELTE Szolgáltatási Igazgatóságának vezetője, Vágvölgyi György az ELTE Sport Kft. ügyvezetője, Kiss Viktor, Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának sportért felelős elnökségi tagja, valamint Mayer Antal, a Mayer pince tulajdonosa és Simon Gábor a BEAC igazgatója.

 

A hagyománnyá vált jótékonysági gyűjtést idén is megtartották a KEK szervezői. A közelmúlt ukrajnai eseményei világossá tették a szervezők számára, hogy a leginkább rászoruló, nehéz körülmények között élő kárpátaljai gyermekeket szükséges támogatni, ezért a Nagyszőlősi 3. számú Perényi Zsigmond Középiskola diákjai számára gyűjtöttek adományokat.

 

Az esemény az Országgyűlés, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkársága és a Külhoni Felsőoktatási Főosztálya, az MLSZ – Budapesti Igazgatósága, az ELTE, a Joma, a MEFS, az ELTE HÖK, a Rákóczi Szövetség, a Campus Hungaricus Alapítvány, a Budapesti Röplabda Szövetség és a VIWA Vitaminwater támogatásával jött létre. 

 

A dobogós helyezések díjait Pánczél Károly, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke és Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség elnöke adták át. 

A KEK X. Röplabda tornájának kiemelt támogatója a MEFS volt.

 

Egyetemi futsal

 1. BME
 2. ELTE
 3. Óbudai Egyetem

 

Alumni futsal

 1. OE
 2. Sepsi 08
 3. Paksi Halászlé

 

Férfi röplabda

 1. BME
 2. Eszterházy Károly Egyetem
 3. Testnevelési Egyetem

 

Női röplabda

 1. Eszterházy Károly Egyetem
 2. Nemzeti Közszolgálati Egyetem
 3. ELTE

 

Férfi kosárlabda

 1. Nemzeti Közszolgálati Egyetem
 2. Semmelweis Egyetem
 3. ELTE

 

Női kosárlabda

 1. Közgáz SC
 2. ELTE
 3. KMDSZ Kolozsvár

Asztalitenisz

Egyéni verseny

 1. Jakus Tamás (ELTE-SEK)
 2. Ihász Máté (Pannon Egyetem)
 3. Bencsik Gergely (TE)

 

Páros verseny

 1. Nagy Réka-Ihász Máté (ELTE-SEK, Pannon Egyetem)
  2. Földes András – Jakus Tamás (ELTE-SEK)
  3. Both Levente – Szalóky Boldizsár (ELTE)

E-sport PS4:

 1. Nagy Dávid – MTK
 2. Balásfalvi Zoltán - MTK
 3. Rácz András  - MTK

E-sport Xbox ONE:

 1. Tóth Bence
 2. Busling István
 3. Vass Levente

E-sport szuper döntő:

 1. Nagy Dávid – MTK
 2. Tóth Bence

 

Forrás: ELTE-KEK 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink