114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Drámai csatában nyert a TF Debrecenben - a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a férfiaknál, a 4. fordulóban

Mindkét debreceni csapat otthon játszott, s mindkettő kikapott a Nemzeti Egyetemi Bajnokság férfi keleti csoportjában. A DMSE a 2. negyed közepéig tartotta a lépést a miskolciakkal, a játékhét messze legizgalmasabb összecsapásán pedig két tartalékos csapat rangadóján a TF kiélezett végjátékban 2 ponttal nyert a DEAC otthonában.

A nyugati csoportban a  vendég PEAC alaposan ráijesztett a Közgázra, de a hazaiak rendezték soraikat, s végül 20 ponttal győztek. A másik két nyugati meccs jóval egyoldalúbb volt, a Mosonmagyaróvár a Sopront, a BME pedig a Veszprémet verte fölényesen.

 

DMSE - Miskolci Egyetem 68-109 (28-31, 14-27, 12-29, 14-22)

Debrecen, OEC tornaterem, 15 néző. V.: Kokas, Kisházi.

 

DMSE: Velkey 6/3, Veszprémy 8/6, KOVÁCS G.19/3, CSIRPÁK 13/6, Nyíri 10/6. Csere: Nádasi, Horai, Győri, HEGYI 10, Szabó 2. Edző: Kovács István.

Miskolci Egyetem: Orliczki M. 2, KOZÁK M. 30/6, KOZÁK B. 18/6, Szekeres 2, LIPPAI 16. Csere: Szőke 4, Molnár, GADUS 8/6, SÁNDOR 12/6, RAGÁLYI 13, Orliczki B. 4. Edző: Szollár Gergő.

 

Az eddig hibátlan Miskolc gárdáját látta vendégül az első két meccsén meglepően jól teljesítő debreceni csapat. Sokáig ezen a mérkőzésen is egész szorosan alakult az eredmény – a hazai nézők örömére -, hiszen az első félidő jelentős részében a kiválóan dobó hazaiak nem engedték meglépni a vendégeket. Mindkét csapat jól küzdött, amely egy igen szórakoztató első félidőt eredményezett. Várható volt azonban, hogy a magasabb fordulatszámon pörgő MEAFC előbb-utóbb megtöri a hazaiak ellenállását, és fizikai fölényüket kihasználva eldöntik a mérkőzést. A fordulópontot a második félidei agresszív vendég védekezés jelentette, amivel a DMSE gárdája már nem tudta felvenni a versenyt. Az utolsó negyed órára már csak annyi kérdés maradt, hogy milyen arányban győznek a miskolciak. A hazai csapat az extra első negyedbeli dobóforma mellett a küzdeni akarásra lehet büszke, míg a vendégek a pálya mindkét oldalán megmutatkozó kiváló csapatjáték miatt lehetnek elégedettek, amit a 22 gólpassz, a 60-41-re megnyert lepattanó csata, valamint a 14 szerzett labda is bizonyít.

A vendégeknél kiemelkedő volt a Kozák testvérek dominanciája, Márton (20 pont, 11 lepattanó, 8 gólpassz) a tripladuplával is "kacérkodott" , míg Lippai Szabolcs megbízhatóan dolgozott a palánk alatt, Ragályi Levente csereként 100%-os mezőnymutatóval szerzett 13 pontja pedig extra volt. A hazaiaknál a "pontgyáros"  Kovács Gábor megint hozta magát, Csirpák Patrik a pontok mellett 3 blokkal jelentkezett, míg Hegyi Ákos lendületet tudott adni a támadójátéknak a padról beszállva.

 

Kovács István: - Először is szeretném megköszönni Malkócs Zsolt odaadó munkáját, aki ma nem lehetett itt velünk, mivel – segítve a rászoruló betegeken - dolgozott a járvány megfékezése érdekében a mérkőzés alatt. Gratulálok a csapatomnak az első félidőben mutatott kiváló játékához, illetve elismerésem a Miskolcnak, sok sikert kívánok nekik a továbbiakban.

Szollár Gergő: - Gratulálok a Debrecennek, nagyon lelkesen és agresszívan játszottak. A mérkőzésen a kemény védekezésnek köszönhetően vált megnyugtatóvá az előnyünk, ez kellett ahhoz, hogy átvegyük az irányítást, és, hogy végül magabiztos győzelmet arassunk. További sok sikert kívánok a hazaiaknak.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_727

 

 

 

Debreceni Egyetem – TFSE 74-76 (17-23, 16-18, 22-13, 19-19)
Debrecen, OEC tornaterem, zárt kapuk mögött. V.: Kisházi, Fülöp

Debreceni Egyetem: POLLÁK 27/9, SÓLYOM 15/3, Zsuga 9/6, BERZI 12/6, FÁBIÁN 11/3. Csere: Papp, Bakos. Edző: Varga Kata.

TFSE: SZABÓ D. 12/6, Laman 2, Pataki 5/3, Váczi, FÉLIX  9. Csere: KOVÁCS B. 22/9, Lepsik 3/3, Schubert, HORVÁTH B.  23/6, Kovács M. Edző: Boros Zoltán

Két tartalékos csapat rangadóján nagy lendülettel vetették magukat a küzdelembe a csapatok. 5-0-s TF vezetés után egy 13-0-t "repesztve", egyik dupla-duplát elérő játékosuk, Sólyom Bence (15 pont, 13 lepattanó) vezérletével elhúztak a vendéglátók. Boros Zoltán időkéréssel rendezte csapata sorait, s ez olyan jól sikerült neki, hogy Félix Ákos, valamint két cserejátkosa, Kovács Benedek és Horváth Barnabás  eredményessége révén egy 18-4-es bő 6 perces rohammal a negyed végére átvette a vezetést a TF. A második negyed küzdelmes, kiegyenlített játékot hozott, a játékosok főképp a támadásokra összpontosítottak, ám a pontatlanságok és a védekezés hiánya miatt a kontra támadásokból születtek  pontok. Ahogy a meccset, a máspdok félidőt is óriási elánnal kezte a DEAC, amely a szakasz első felében másik két dupla-duplázó kosarasa, Pollák Balázs (27 pont, 11 lepattanó) és Fábián Szabolcs (11-11 pont és lepattanó) vezetésével egy 12-2-es "száguldással" visszaszerezte  vezetést.  A harmadik negyed végén a Debreceni Egyetem mehetett egy pontos előnnyel a szünetre. A győzni akarás mindenkiből kihozta a maximumot, a folytatásban, az utolsó 15 percben egy nagyon kiélezett, izgalmas párharc zajlott. A két csapat fej fej mellett, váltott vezetéssel haladt. A végjátékban a TFSE dupla-duplát elérő játékosa, Szabó Domokos (12 pont, 10 lepattanó) dobott fontos triplát. Az utolsó másodpercekben volt lehetősége a debreceni csapatnak, nem tudott pontot szerezni és megfordítani az eredményt.

Varga Kata: - Két tartalékos csapat mérkőzésén nüanszokon múlt a győzelem, gratulálok a csapatomnak, mert minden egyes tagja aki pályára lépett mindent megtett  ami tőle telt a sikerért. Gratulálok a TF csapatának. Jövő héten utazunk Budapestre, megmérkőzünk az ELTE BEAC együttesével és mindent megteszünk a győzelemért.

Boros Zoltán: - Nem voltunk a topon, egy jó mérkőzést játszottunk, bár néha azért voltak egyéni technikai hibáink, amelyekből a DEAC kihasználta a lehetőségeit. Gyakran nem tudtunk a kis embereikkel mit kezdeni, betörés kiosztásokkat nem tudtuk levédeni. Nagyon jól dobták a hármasokat, nehéz volt így nyerni. Nagy szerencsénk is volt a végén, talán még annyi, hogy egy jól szerzett labdával és egy büntetővel voltunk jobbak. További sok sikert kívánok a DEAC-nak!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_728

 

Halasztott mérkőzés: EKE Eger - Nyíregyházi ESE

 

 

Nyugati csoport:

 

Közgáz - PTE-PEAC 85-65 (16-18, 18-11, 29-18, 22-18)

Budapest, Kinizsi u. 15 néző. V.: Kozma, Molnár

 

Közgáz: LACZÓ 15/9, BERNACCHINI 11/9, Gőczi 2, KISS B. 9, Bartha 5/3. Csere: PAPP D. 18/9, Kereszty 2, Limpek 6, TEREMY 17, Úr. Edző: Vladár Csaba.

PTE-PEAC: VARGA E. 14/3, NAGY K. 15/6, Nyulász 2, Griszháber 15/6, MEZEI 13. Csere: Gergely 4, Lajos 2, Major. Edző: Földi Sándor.

 

Mindkét csapatból több meghatározó játékos hiányzott. A higgadtan, pontosan kezdő, a találkozót megelőzően veretlen pécsiek Varga Edvin és Nagy Kevin vezérletével valósággal állva hagyták az első percekben tompán, kapkodva kosarazó hazaiakat, s 4 perc elteltével 14-2-re vezettek. A szakasz második felében alacsonyabb szerkezetre s agresszívebb védekezésre váltott a Közgáz, amely a mezőny legértékesebb játékosa, Kiss Barnabás (9 pont, 13 lepattanó, 4-4 blokk és szerzett labda, 3 gólpassz) vezérletével elkezdte lefaragni hátrányát. Zónára álltak át a pécsiek, ám ezt át tudta játszani a Közgáz. Közelről Teremy Zsombor, távolról pedig Papp Dominik szállította a pontokat hazai részről, a 2. negyed közepén egy 16-4-es rohammal nemcsak fordítottak, meg is ugrottak a vendéglátók, akik 5 pont előnnyel várhatták a 2. félidőt. A 3. negyed nagy dobópárbajt hozott, a Közgáz játékosai, élükön Laczó Leventével elkapták a fonalat, jó néhány triplát beemeltek, bár ezek között szerencséseknek tűnő palánkos hármasok is voltak. Hátrányban játszva a vendégek siettették a támadások befejezéseit, s bár a két dupla-duplázó játékosuk, Nagy K. (15 pont, 13 lepattanó) és Mezei Máté (13-13 pont és lepattanó) próbálta versenyben tartani a főleg a triplákat erőltető pécsieket, A nagy dobópárbajban a pontosabban játszó hazaiak végül simán, 20 ponttal nyertek.

 

Vladár Csaba: - Örülök a győzelemnek, és annak, hogy három elsőéves játékosunk is debütált a csapatban. Az első percek zavarodottság után védekezésben agresszívebbek lettünk, ez volt a siker kulcsa.

Földi Sándor: - Jól kezdtünk, de tartalékosan érkeztünk, s ezt kihasználva fordított, majd második félidei jó dobóteljesítményének köszönhetően simán nyerni tudott a Közgáz.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univn_699

 

 

Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem - SMAFC 105-53 (29-10, 23-9, 30-15, 23-19)

Mosonmagyaróvár, Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnok, 30 néző. V.:Földesi, Káli

 

Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem: KÁMÁN 19/6, GEIGER 6, Szabó 8, Horváth 4, DOMSITZ 22. Csere: VARGA Z. 15/9, Varga T. 5/3, Nagy-Bíró 10/6, IVÁNCSICS 8, Hágen 8

Edző: Laky Tibor

SMAFC: Heiszenberger 12/6, Kertész 8, SZEGEDI 13/3, Barcza 5, Réti 8,. Csere: Szilágyi, Fekete 1, Janzsó 6. Edző: Farkas Dávid

 

Az évad során először a szinte teljes keretével felálló Széchenyi Egyetem csapata az első három negyedben nagy fölényben játszva magabiztosan győzte le a tartalékosan érkező vendég soproni csapatot. A dupla-duplák tekintetében egy héttel és egy nappal előrehozták keddi mérkőzésen az amúgy jövő szerdán "esedékes"  Márton napot, hiszen hazai részről az e keresztnévre hallgató Domsitz (22 pont, 12 lepattanó), a vendégektől pedig druszája, Szegedi (13 pont, 12 lepattanó) ért el dupla-duplát.

 

Laky Tibor: - Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez. Örülök, hogy idén először sikerült szinte a legerősebb kerettel is pályára lépnünk.

Farkas Dávid: - Szeretnék gratulálni a Mosonmagyaróvárnak, a két csapat között ma minőségi különbség volt. Mi tartalékosan érkeztünk a mérkőzésre. Gratulálnom kell fiatal játékosaimnak is, akik három bajnokságban is részt vesznek, de nem variálnak, nem beszélnek mellé, odaállnak és csinálják.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univn_701

 

 

BME-MAFC - Veszprémi ESC 103-33 (29-5, 27-8, 24-11, 23-9)

Budapest, Tüskecsarnok, 20 néző V.: Németh, Magyar

BME-MAFC: HORVÁTH 20, Bór 17/3, Szűcs 6, CSEPREGI 18, SEBŐK 6. Csere: MOHAMED 11/3, Kulik 6, HARSÁNYI 19/9. Edző: Weisz-Tiba Klára, Bagi Melinda

Veszprémi ESC: Nagy-Zs. Á. 10, Rehák 5/3, Katona 2, Puikovits 5, Nagy-Zs. B.5. Csere: Makai 2, Kovács 4. Edző: Mónus Péter

A két csapat között már az első negyedben kiütközött a jelentős különbség. A hazai gárda jó ritmusban játszott,  agresszív védekezésével labdákat és  könnyű, gyors kosarakat szerzett a megilletődött veszprémiek ellen. Horváth Csanád (20 pont, 6 lepattanó, 4 szerzett labda, 4 gólpassz, 26 IBM) nagy lendületet adva mozgatta a "műszaki alakulatot" a palánk alatt pedig főleg a dupla-duplát elérő Csepregi Ádám (18 pont, 15 lepattanó, 4 gólpassz, 30 IBM) és Sebők András jelentett megoldhatatlan feladatot a Veszprémnek, ráadásul Bór Milán is csak 1 pattanóval maradt el a dupla-duplától, igaz ő 5 labdát eladott . Összességében a BME-MAFC megérdemelten aratott nagyarányú győzelmet a találkozón.

Weisz Tiba Klára: - Mindkét csapatnak gratulálok, hogy ilyen nehéz körülmények között ki tudott állni. Ezen a meccsen sokat tudtunk gyakorolni, új dolgokat kipróbálni. Szurkolóinkat pedig időnként látványos játékkal szórakoztattuk.

Mónus Péter: - Gratulálok a BME csapatának! Az elején nagyon bátortalanul játszottunk és így még jobban kijött a két csapat közötti különbség.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univn_702

 

Halasztott mérkőzés: NKE SE - Szombathelyi ESE

 

Fotó: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink