114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Döntős a TF női, 6 pontos előnyt szerzett a Közgáz férfi csapata

Elkezdődött a keresztjáték, zajlanak a negyeddöntők a Nemzeti Egyetemi Bajnokságban. A múlt héten a TFSE címvédő női csapata két fölényes győzelemmel már le is zárta az NKE-Csata elleni párharcát, s elsőként kvalifikálta magát a négyes döntőbe. A férfiaknál a  Közgáz egy parázs hangulatú összecsapáson nagyobb hátrányból felállva 6 pontos előnyt szerzett a debreceniek visszavágóra.

NEMZETI EGYETEMI BAJNOKSÁG, NEGYEDDÖNTŐK

 

Nők:

NKE Csata - TFSE 36-79 (14-15, 8-21, 7-14, 7-29)
Budapest, Ludovika Aréna,15 néző. V.: Makrai, Stánicz.

NKE-CSATA: Pánczél 7/3, Farkas 7/3, Kovács 4, Gaál 2,  KARAGITS 14/3. Csere: Csarankó, Hájer 2. Edző: Mányoky Fanni.

TFSE: MIHÁCZI 10, Herman 7/3 KARLÓCAI 14/6, VARGA 15, KOVÁTS 11. Csere: Vörösházi 5/3, Szeli 4, OROSZ  9/9. Edző: Magyar Bianka.

Az első negyed abszolút kiegyenlített párharcot hozott, ekkor még fel tudott nőni a feladathoz az NKE-Csata. A második negyedtől uralta a mérkőzést a bajnokesélyes TFSE csapata és az első félidőben eldöntötte a mérkőzést, s a lepattanózást "döntő fölénnyel", 69-32-re nyerő TF két dupla-duplát elérő játékosa, Varga Barbara (15 pont, 11 lepattanó) és Karlócai Julianna (14 pont, 18 lepattanó) vezérletével biztosan nyerte az odavágót, gyakorlatilag eldöntve a párharcot.

Mányoky Fanni: Meglepően jól kezdtük a mérkőzést, de nem tartott sokáig a lendület, hamar kijött a fizikai különbség, ráadásul harminchat támadó lepattanót engedtünk az ellenfélnek, ami rengeteg a mi nyolc támadó lepattanónkhoz képest. 

Magyar Bianka: Nagyon rosszul dobtunk és a helyzetkiválasztásaink se voltak a legmegfelelőbbek. Ettől függetlenül magabiztos győzelmet arattunk,amihez gratulálok a csapatomnak.

Statisztika 

 

TFSE - NKE-CSATA 97-41 (20-12, 29-5, 27-11, 21-13)
Budapest, Alkotás u., 30 néző. V.: Polonkai, Pohánka.

TFSE: Miháczi 7/3, Agic 13/9, Karlócai 9/3,VARGA 12, KOVÁTS 14. Csere: SZABÓ 10/6, Herman 8, SZELI 10, Orosz 4, VÖRÖSHÁZI 10/6. Edző: Magyar Bianka

NKE CSATA:   Pánczél 9/3, FARKAS 13/9 Hájer 6/3,  Kovács 2, Karagits 5. Csere: Csarankó 6. Edző: Mányoky Fanni

Bajnokhoz méltón kezdett a TF csapata, akinek a visszavágón is 40 perc zóna ellen kellett megküzdenie. Magyar Bianka tanítványai az első perctől kezdve uralták a mérkőzést, ahol fokozatosan növelni tudták a különbséget, és ezáltal kettős győzelemmel megérdemelten jutottak a legjobb négy közé.

Magyar Bianka: Gratulálok a csapatomnak idén is sikerült veretlenül a négyes döntőbe jutnunk. Nem állunk meg, szeretnénk megőrizni a veretlenségünket!

Mányoky Fanni: Gratulálok a TF csapatának és sok sikert kívánok neki a döntőben.

Statisztika 

Továbbjutott: TFSE kettős győzelemmel

 

 

Férfiak:

Közgáz - Debreceni Egyetem 79-73 (17-11, 19-29, 18-14, 25-19)
Budapest, Kinizsi u.,, 40 néző. V.: Józsa, Tóth.

Közgáz: VÖRÖS 12/6, HORVÁTH M. 6/6, MÁRIÁS 17, NAGY SZ. 13, Sebők 3. Csere: VINCZE 6, SEBESTYÉN 6, HARIS 12/3, Bános, Harsányi 2, Benracchini. Edző: Vladár Csaba

Debrecen: Pollák 10/3, KOZÁK M. 19, KOZÁK B. 10, ASSZÚ 6, GÁSPÁR M. 11. Csere: SZŰCS B. 6, Szűcs M. 3, Zsuga 2, SZEKERES 6/6, Oláh M. Edző: Kovács Adrián

Hazai oldalon a szakvezetés nem szémíthatott az utolsó alapszalasz-meccsen kiállított Pálházi Richárd játékára, ráadásul Szalay Ákos és Bea Gergely sem állt Vladár Csaba rendelkezésére, ímg a debrecniek a legerősebb csapatukkal érkeztek.

Magassági fölényét okosan kihasználva, jól kezdett a Közgáz, a kőkemény, agresszív egészpályás letámadással indtó debreceniek támadásban távolról operáltak - kezdetben elég kevés sikerrel. A második etap elején 8 pontra nőtt a Haris Róbert -Máriás Gergő-Nagy Szabolcs trió vezette hazai csapat előnye,. Ezt követően a padról beszálló Szűcs Bence tartotta versenyben a vendégeket ügyes palánk alatti találataival. A félidő hajrájban a hajdúsági legénység valóban roppant kellemetlen, agresszv, nagyon sok kisebb-nagyobb  ütközésre épülő letámadásos-csapdázásos védekezését fejben, mentálisan ekkor mér nem tudta elvielni a Közgáz, frisztráltakká váltak a hazai játékosok, s vélt, vagy valós sérelmekért törlesztve sorra kapták a sportszerűtlen hibákat a forró hangulatú összecsapáson. Ezt kihasználva Kozák Márton vezérltével fordított, sőt el is húzott a Debrecen, a félidő egy másik Márton, Horváth triplájával 4-re jött vissza a Közgáz.

Szünet után is felszült légkörben folytatódott a játék. Ekkor már be-beestek a debreceni triplák, 8-2-vel kezdve 10 ponttal ellépett a vendég együttes. A szakasz közepén Pollák Balázs hármasára Haris felelt távolról, s ez utóbbi talála nagy lökést adott a hazaiaknak, s bár a negyed hajrájában Szekeres Ferenc beemelt egy triplát, a Közgáz egységes csapatmunkával, s a negyed utolsó pillanatában Vörös Miklós bravúros labdaszerzés utáni találatával egy 12-3-at "repesztve" ledolgozta hátrányát.

Mindez nem törte meg a vendégeket, akik Kozák M., valamint Asszú Ádám betöréses kosaraival, valamint Szekeres újabb hármasával ismét elléptek. 3 és fél perccel a vége előtt 68-62-re vezettek a vendégek. Ekkor azonban Nagy, Máriás és Vörös jóvoltából szédületes hjarát indított  Közgáz, amely egy 17-5-tel - amihez azért egy debreceni fegyelmezetlenség is kellett - fordított, s Vörös dudaszóra beemelt hármasával végül 6 pontos előnyt szerzett a visszavágóra.

Vladár Csaba: Elég hosszú időbe telt, amíg megéreztük, mit kell a debreceni letámadás ellen játszani, ráadásul fegyelmezetlenségekkel nehezítettük saját dolgunkat. Úgy gondolom, a végén lelkesedéssel sikerült eltűnteni az NB II és az NB I B közötti osztálykülönbséget és egy nagyon szép, értékes győzelmet arattunk a kitánően felkészített debreceni csapat ellen, amelynek - természetesen saját játékosaim mellett - szintén gratulálok a mérkőzésen mutatott teljesítményéhez.

Kovács Adrián: Gyakorlatilag nem volt mélységi, palánk alatti játékunk, rengeteget próbálkoztunk távolról. Talán ha van az egyensúly a távoli és a közeli kísérleteink között, tisztább dobóhelyzeteink lehettek volna. Védekezésben nagyon sokat szabélytalankodunk a Közgáz kosárra dobó játékosaival szemben, és ezt ellenfelünk megbüntette. Átbeszéljük a történeket és próbálunk minél jobban felkészülni a visszavágóra.

Statisztika

 

Fotó: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink