112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Díjat kapott a MEFS az eredményes EVB szervezéséért

„A sport nem csak testnevelés, hanem a léleknek is az egyik legerőteljesebb, legnemesebb nevelőeszköze. A sport a test útján nyitja meg a lelket.” – hangzott el a városházán rendezett pénteki ünnepségen, amelyen az olimpiai sportágak bajnokai és edzőik, valamint nem olimpiai sportágak bajnokai és felkészítőik, összesen hatvanegyen részesültek elismerésben.

 

Szent-Györgyi Albert idézete rámutat arra, hogy a sport értékteremtő hatása nemcsak a pályán, a testi nevelésben, hanem a hétköznapokban és egész személyiségünkre vonatkozóan érvényesül, értékét az élet minden területén kamatoztathatjuk. Ezt vallja Szolnok város önkormányzata is. Ennek kapcsán évek óta megrendezi az Országos Diákolimpiai és Magyar Bajnoki Díjátadó Ünnepséget, ahol köszönti az olimpiai sportágakban legeredményesebb sportolókat, felkészítőiket, valamint az elmúlt tanévben legjobban teljesítő iskolákat, egyesületeket.

 

A rendezvényen a MEFS nevében Prof. Dr. Kiss Ádám a MEFS elnöke vette át az emlékplakettet Szalay Ferenc polgármestertől, melyet a 2018-as, Szolnok Város életében kiemelt eseménynek számító, 8. Kajak-Kenu Egyetemi Világbajnokság megrendezéséért, a verseny szervezéséért adományoztak a MEFS-nek.

 

Ezen esemény keretében a MEFS elnöke Elek Ilona Emlékérmet adott át Szalay Ferencnek, Szolnok Város polgármesterének a minden idők legeredményesebb Kajak-Kenu Egyetemi Világbajnokság versenyének jelentős mértékben való támogatásáért, mely versenyt a megyeszékhely vízisporttelepén rendezték meg.

 

Képek: Szolnok városa

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEKBanner
Banner
Banner
Támogatóink