114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Díjat adott át a MEFS elnöke

Prof. Dr. Kiss Ádám a MEFS elnöke a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség főtitkárának és alelnökének is díjat adott át a IV. Tájfutó Gála keretében.

Január utolsó hétvégéjén Prof. Dr. Kiss Ádám a MEFS elnöke a IV. Tájfutó Gálán Less Áronnak a Szövetség főtitkárának az egyetemi sport terén végzett kiemelkedő munkásságáért a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség Elek Ilona emlékérem kitüntetését adta át.

Less Áron 1980-ban született Miskolcon, itt is nőtt fel és itt él jelenleg is. Egyetemi tanulmányait a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi tanulmányok szakán végezte. 2006-tól a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség főtitkára. 2009-ben a miskolci Felnőtt Tájfutó VB Szervezőbizottságának főtitkára volt, 2016-ban a FISU által az év legjobb Egyetemi Világbajnokságának megválasztott miskolci Tájfutó Egyetemi VB ügyvezető helyettese és szakmai igazgatója volt, a sportág-specifikus ügyekért felelt. Jelenleg a Nemzetközi Tájékozódási Futó Szövetség sportigazgatójaként is dolgozik. Az egyetemi sport terén végzett kiemelkedő munkásságáért a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség Elek Ilona emlékérem kitüntetésben részesíti.

A MEFS elnöke a másik díjat a 2016-ban Miskolcon megrendezett világ legjobb egyetemi sport világbajnokságáért adományozta a Szövetségnek. A díjat Miháczi Zoltán, a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség alelnöke vette át.

A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) több mint 30 lebonyolított egyetemi sportvilágbajnokság közül kiválasztotta 2016 legjobb rendezésű sporteseményét, melyet az idei évben a Miskolci Egyetem társszervezésében megvalósult 20. Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokság érdemelte ki. Az eredményhirdetésre és díjkiosztóra ünnepélyes keretek közt Tajpejben, a 2017-es Nyári Universiade alatt került sor, amelyen összesen 141 ország képviselője vett részt.

A hazai egyetemi sportéletben egyedülálló díjat Dr. Deák Csaba, a Miskolci Egyetem kancellára vette át Luciano Cabraltól, a FISU alelnökétől. A díjátadón jelen volt – többek között – Dr. Kamuti Jenő, a Nemzet Sportolója és a Nemzetközi Fair-Play Bizottság elnöke, Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, Prof. Dr. Kiss Ádám, a Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség elnöke, valamint Rakaczki Zoltán a Szervező Bizottság ügyvezetője, Miskolc sportért felelős polgármesteri biztosa.

„Korábban hasonló nemzetközi szintű elismerésben egyetlen hazai felsőoktatási intézmény sem részesült, ez tovább fokozza a nemzetközi elismerés hazai értékét, presztízsét. Büszkék lehetünk e rangos nemzetközi díjra, már csak azért is, mert Egyetemünk mindig is jelentős figyelmet fordított sportéletére.” – hangsúlyozta Dr. Deák Csaba kancellár.

A sikeres rendezés nagyban köszönhető a példaértékű partnerségeknek is, hiszen a 20. Tájékozódási Futó Egyetemi Világbajnokságot a Miskolci Egyetem, Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Magyar Egyetemi–Főiskolai Sportszövetség és a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség közös szakmai támogatásával valósult meg.

Miskolc városában 2016. július 30–augusztus 4-e között megtartott világbajnokság mind a résztvevők, mind a képviselt felsőoktatási intézmények és országok számát tekintve minden korábbi rekordot megdöntött, hiszen 316 résztvevő összesen 170 felsőoktatási intézményt és 34 országot képviselt.

Az esemény a tájékozódási futó sportágban is kiváló értékelést kapott, amelynek legfőbb bizonyítéka, hogy a lillafüredi versenyszámot egy közönségszavazáson 2016. legjobb sprintszakaszává is megválasztották.

Fotó: Máthé István 

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink