114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Debreceni uralom a hölgyeknél a Vívó MEFOB első napján

A MEFOB első napján jó szerencsét hozott a hazai pálya a női párbajtőrözőknek, az uraknál Andrásfi Tibor (BGE) örülhetett.

Megteltek a pástok a Békessy Béla Vívócentrumban május 8-án, szombaton; a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Vívó Bajnokság (MEFOB) első napján a párbajtőrözők bizonyíthattak.

A Magyar Vívó Szövetség elnökségének döntése értelmében a vívó MEFOB-on ezúttal csak a sportolók vehetnek részt, így a szokásosnál kissé visszafogottabb hangulatban zajlottak a csaták. Ez azonban nem befolyásolta az éppen páston lévőket, hiszen minden vívó a maximumra törekedett.

A női párbajtőrözők egyéni küzdelmeiben a Debreceni Egyetem (DE) két hallgatója állhatott fel a dobogó első és második fokára, Mihály Kata arany-, míg Fedor Tamara ezüstérmet szerzett. Csomós Flóra (OE) és Zs. Tóth Anna (BGE) végzett a harmadik helyen. Csapatban is a DE formációja bizonyult a legjobbnak, a Babinszki Dorottya, Fedor Tamara, Mihály Kata és Pártos Zsófia összetételű négyes nem talált legyőzőre.

 

Az uraknál Andrásfi Tibor (BGE) jó napot zárhatott, hiszen két aranyat is bezsebelt, egyéniben és csapatban is első lett. Mellette A BGE négyesét erősítette Mestyanek Máté, Soponyai Dávid Levente és Váradi Roland. 

 

Az eseményre ellátogatott a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkára, Juhász Péter is, aki elmondta, örülnek, hogy már rendezhetnek versenyeket. – A koronavírus-járvány nekünk is felforgatta az elmúlt bő egy évünket. Az, hogy a MEFOB-ot ezen a hétvégén rendezzük meg, csak két hete vált biztossá. Éppen ezért még hét közben is volt olyan egyetem, amely végül elállt az indulástól, ez a résztvevők létszámán is meglátszik. Ezzel együtt az legalább örömteli, hogy már lehet versenyeket lebonyolítani, végre a hallgatók is megmutathatják magukat, kiélezett versenyszituációkban bizonyíthatnak, és újra találkozhatnak. Ezek fényében nem is lehet esélylatolgatásba bocsátkozni, az erőviszonyok jelenleg nem ismertek, abban viszont biztos vagyok, hogy jó kis csatákat hoz majd ez a két nap. A nyáron még lesz egy atlétika és egy asztalitenisz MEFOB, de terveik szerint majd szeptemberben kerülhet vissza minden a rendes kerékvágásba – fogalmazott Juhász Péter a szombati versenynap délelőttjén.

Serra György, a Békessy Béla Vívó Klub ügyvezetője, a vívó MEFOB szervezőbizottságának tagja elárulta, az indulók létszáma ugyan a fele a megszokottnak, ugyanakkor a mezőny így is igen erős. – Tavaly a vírushelyzet miatt elmaradt a vívó MEFOB, próbáltuk bepótolni, de végül nem jött össze. Az idei versenynek is csak nehezen sikerült megtalálni a megfelelő időpontot, két hete vált biztossá, hogy most lesz. Ugyan rövid idő állt rendelkezésükre a szervezéshez, de mondhatom, hogy van már annyi rutinunk ezen a téren, hogy nem okozott gondot tető alá hozni a viadalt. A problémát inkább az jelentette, hogy a felsőoktatási intézményeknek kevés idejük volt összeszervezni a csapataikat, a nevezéseket átfuttatniuk a sportirodákon. Ez látszik az indulók létszámán is, körülbelül nyolcvan vívó adta le a nevezését, ez fele annyi, mint két évvel ezelőtt. Ezzel együtt elmondható, hogy jó kis mezőny gyűlt össze, felnőtt válogatott kerettagok, junior világbajnokok is pástra lépnek. Eddig évekig az egyetem létesítményeiben bonyolítottuk le a MEFOB-ot, viszont miután múlt nyáron kibővült a vívócentrumunk, nagy örömünkre újra visszatérhetett a Faraktár utcára a verseny, és terveink szerint marad is itt. A járvány miatt idén el kellett törölnünk egy versenyszámot, az universitas váltót, illetve tervben volt az oktatói és amatőr szám megrendezése, de ezek is még váratnak magukra – mondta el Serra György, aki főbíróként is közreműködik a MEFOB-on.

A szombati eredmények

Férfi párbajtőr egyéni:

1. Andrásfi Tibor (BGE),

2. Fenyvesi Csaba Richárd (ELTE),

3. Bányai Botond (BME),

3. Szép Márton (BME),

5. Hesz Krisztián (PTE), 6. Kátai Bence (ELTE), 7. Cséri Soma (TE), 8. Mestyanek Máté (BGE), 9. Tokaji Tamás Norbert (ELTE), 10. Horváth Dániel (ELTE), 11. Bíró Dávid (DE), 11. Kalicza Mihály (TE), 13. Merkl Levente (PTE), 14. Kovács Richárd (BME), 15. Tóth Marcell Kristóf (BME), 16. Szabó Ádám (TE), 17. Máhler Balázs (PTE), 18. Kajli Ákos (PTE), 19. Dichzázi Dániel (BME), 20. Gróf Attila (BME), 21. Vas Benedek (BME), 22. Péch Miklós (BCE), 23. Soponyai Dávid Levente (BGE), 24. Váradi Roland (BGE), 25. Kormos Levente (NKE), 26. Szokol Balázs (MATE), 27. András Bence (SZTE), 28. Szajkó Zalán (BME), 29. Tóth Balázs (MATE), 30. Doktor Bence (SZTE), 31. Bába Csanád (SZTE), 32. Németh Ármin (DE)

 

Férfi párbajtőr csapat:

1. BGE (Andrásfi Tibor, Mestyanek Máté, Soponyai Dávid Levente, Váradi Roland),

2. ELTE (Fenyvesi Csaba Richárd, Horváth Dániel, Kátai Bence, Tokaji Tamás Norbert),

3. PTE (Hesz Krisztián, Kajli Ákos, Máhler Balázs, Merkl Levente),

4. BME 1 (Bányai Botond, Kovács Richárd, Szép Márton, Tóth Marcell Kristóf), 5. BME 2 (Dichzázi Dániel, Gróf Attila, Szajkó Zalán, Vas Benedek), 6. TE (Cséri Soma, Kalicza Mihály, Szabó Ádám), 7. SZTE (András Bence, Bába Csanád, Doktor Bence)

 

Női párbajtőr egyéni:

1. Mihály Kata (DE),

2. Fedor Tamara (DE),

3. Csomós Flóra (OE),

3. Zs. Tóth Anna (BGE),

5. Szabó Edina (BME), 6. Pál Rea Réka (ELTE), 7. Méhes Hajna Csilla (BME), 8. Vajda Villő (SZTE), 9. Szép-Gergely Zsófia (SZTE), 10. Pál Lili Eszter (TE), 11. Németh Sára (PTE), 12. Fejér Csilla (BME), 13. Szakáts Kamilla Krisztina (ELTE), 14. Sugár Anna (SZTE), 15. Pilar Lalangui Bustamate Karina (DE), 16. Dénes Diána (PTE)

 

Női párbajtőr csapat:

1. DE (Mihály Kata, Fedor Tamara, Babinszki Dorottya, Pártos Zsófia),

2. BME (Fejér Csilla, Méhes Hajna Csilla, Szabó Edina),

3. SZTE (Sugár Anna, Szép-Gergely Zsófia, Vajda Villő),

4. PTE (Dénes Diána, Fata Nóra, Németh Sára)

 

 

 

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink