114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Csillagok háborúja - Sportlövő MEFOB-ra nevezhetsz!

December 1-jén, vasárnap a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lőtere ad otthont a Sportlövő Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságnak (MEFOB), amelynek történetében először rendeznek versenyeket lézerpisztolyban és lézerpuskában.

Olvasási idő: 2 perc

A esemény házigazdája, a KSI sportlövő szakosztálya – amelyet a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) bízott meg a szervezéssel. Jó hír, hogy ezekre a számokra kizárólag amatőrök nevezhetnek, így rövid időre bárki Luke Skywalker és Han Solo bőrébe bújhat. Lézerpuskát és a lézerpisztolyt a rendező bocsát rendelkezésre.

 

 

A lelkes amatőrök nemcsak lézerlövészetben, hanem a nyílt irányzékú légpuska és légpisztoly 20 lövéses számában is fegyvert ragadhatnak – a Magyar Sportlövőszövetség (MSSZ) rajtengedélye ebben a kategóriában sem szükséges.

 

 

Akik komolyabb szinten űzik a lövészetet, a légpisztoly és zárt irányzékú légpuska 60
lövéses női és férfi egyéni versenyszámában állhatnak céltábla elé. Nekik MSSZ rajtengedéllyel és érvényes sportorvosi igazolással kell rendelkezniük.

 

 

Az egyéni küzdelmek mellett lehetőség lesz csapatban is vetélkedni, méghozzá a 20 lövéses pisztolyban és a nyílt irányzékú puskában.

 

 

Ugye, nem szeretnél lemaradni a nem mindennapi eseményről? Jelentkezz hát mihamarabb, mert a határidő november 20.! Fontos, hogy a nevezésnek – a név és a versenyszám mellett – tartalmaznia kell az induló születési dátumát és Neptun kódját (diploma számát), valamint egyetemének vagy főiskolájának nevét is.

A verseny védnöke Prof. Dr. Kiss Ádám, a MEFS elnöke.

 

Tudtad?

 

Ha Harrison Ford nem is, néhány illusztris sportlövő minden bizonnyal jelen lesz a Ludovika-csarnokban. A rendezők tájékoztatása szerint Péni István ifjúsági olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes sportlövő, valamint az utánpótlás-válogatottban az idei Olimpiai Reménységek Versenyén a légpuska 60 lövéses számában nyolcadik helyen végzett Boros Fanni is ott lesz az indulók között.

 

Néhány fontos infó, amelyet még tudnod kell!

 

  • A verseny időpontja: 2019. december 1., vasárnap, 09:00
  • A verseny helyszíne: Nemzeti Közszolgálati Egyetem lőtere (1083 Budapest, Ludovika tér 2. (bejárat a Diószeghy utca felől)
  • Regisztrációs díj: 500 Ft
  • Külső vagy helyszíni nevezés: 1000 Ft
  • Díjazás: érem
  • A verseny költségei a rendezőket terheli, minden egyéb más költséget a résztvevőknek kell állniuk
  • További információ: Pál-Plichta Györgyi (06-70-311-40-87)

 

 

Szöveg: Márványkövi Ferenc

Fotó: mozduljra.hu

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink