114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Corvinus és a Károli nyerte az idei Strandkézilabda MEFOB-ot az EFOTT-on

Tizenöt csapat (8 férfi és 7 női) két napig versengett az idei Strandkézilabda MEFOB bajnoki címéért, melyet a férfiaknál a BCE-nek, a nőknél pedig a KRE-nek sikerült elhódítania.

A versenyre a korábbi évekhez hasonlóan két nap alatt, július 10-11. között került sor az EFOTT-on. A strandkézilabda pályán egymást váltották a férfi és a női 2x8 perces mérkőzések. A két nap alatt összesen 49 mérkőzésre került sor, 10 felsőoktatási intézmény 15 csapatával. A 8 férfi csapat 28 mérkőzés során döntötte el a bajnoki cím sorsát, míg a 7 női csapat 21 mérkőzéssel.

 

A férfi vonalon elindult a Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Eszterházy Károly Egyetem, Károli Gáspár Református Egyetem, Neumann János Egyetem, Semmelweis Egyetem, Szegedi Tudományegyetem és a Testnevelési Egyetem.

 

A női vonalon nevezett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Debreceni Egyetem, Eötvös Loránd Tudományegyetem, Károli Gáspár Református Egyetem, Semmelweis Egyetem, Szegedi Tudományegyetem és a Testnevelési Egyetem. Sajnálatosan a tornán veteránnak számító Pécsi Tudományegyetem idén sem a női, sem a férfi vonalon nem képviseltette magát.

 

A torna alatt minden csapat megmérkőzött a többi csapattal, hogy ne egy ”szerencsés” vagy épp ”szerencsétlen” sorsoláson múljon a bajnoki cím. A sors keze mégis úgy hozta, hogy mind a férfi, mind a női vonalon körbeverés alakult ki 3-3 csapat között, amelyet az egymás elleni eredmények döntöttek el végül.

 

A díjakat Zana Zoltán előadóművész, Beszkovszki Helga a BioTechUSA képviselője és a KRE képviselői adtak át a csapatoknak.

 

A férfi bajnokságban a Budapesti Corvinus Egyetem megvédte a bajnoki címét, míg a női vonalon Károli Gáspár Református Egyetem került ki győztesként.

 

Végeredmény

 

Férfi:

 1. Budapesti Corvinus Egyetem
 2. Eszterházy Károly Egyetem
 3. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
 4. Testnevelési Egyetem
 5. Károli Gáspár Református Egyetem
 6. Neumann János Egyetem
 7. Szegedi Tudományegyetem
 8. Semmelweis Egyetem

 

Női:

 1. Károli Gáspár Református Egyetem
 2. Eötvös Loránd Tudományegyetem
 3. Testnevelési Egyetem
 4. Szegedi Tudományegyetem
 5. Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem
 6. Semmelweis Egyetem
 7. Debreceni Egyetem

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink