114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Címvédés a MEFOB döntőben

Idén harmadik alkalommal került megrendezésre az Ultimate frizbi MEFOB. 

A versenynek ezúttal a Semmelweis Egyetem adott otthont a X. kerületi Zágrábi utcai Sporttelepen.

Az előzetes esélylatolgatásoknak megfelelően a Debreceni Egyetem és a Testnevelés Egyetem kezdte legmeggyőzőbben a tornát, mindkét csapat hibátlan játékkal nyerte csoportküzdelmeit.

A helyosztók során a tavalyi szervező Budapesti Gazdasági Egyetem szerezte meg az 5. helyet az ELTE előtt. A bronzmérkőzésen óriási hangulat mellett a Testnevelési Egyetem nyert, minimális különbséggel a Semmelweis Egyetem csapata előtt.

A döntő hallatan izgalmakat hozott. Mind a DE, mind a TE felnőtt válogatott játékosokat is tudott a soraiban, a pillanatnyi lelki állapoton múlt a győzelem. A Debreceniek többször vezettek a finálé során, pár perccel a vége előtt 4:3-mal például. A TE egyenlíteni tudott, s végül hosszabbításban dőlt csak el a mérkőzés: mindkét csapatnak több alkalma is nyílt a győztes pontért támadni, végül a Testnevelés Egyetem csapatkapitánya, Szabó Ancsa kapta el az aranyérmet és címvédést érő korongot.

A Semmelweis csapatának nem csak a szervezést köszönjük, de egyben gratulálunk a nagyon sportszerű és látványos játékához is. Az orvospalánták idén februárban vehették fel első alkalommal a sportágat testnevelés órai tantárgyként, s máris érem közelébe kerültek.

Végeredmény:

  1. Testnevelési Egyetem I.
  2. Debreceni Egyetem
  3. Testnevelési Egyetem II.
  4. Semmelweis Egyetem
  5. Budapesti Gazdasági Egyetem
  6. Eötvös Loránd Tudományegyetem

A közmédia stábja jelen volt a versenyen (4:22mp-től látható a beszámoló):

http://www.mediaklikk.hu/video/szabadido-17-resz/# 

Forrás: frizbi.hu

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink