114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Cheer MEFOB-on debüdált a Magyar Egyetemi Válogatott keret

Hétvégén került megrendezésre a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság Cheerleading sportágban.

A versenyen 7 egyetem sportolói vettek részt, és 8 kategóriában mérették meg magukat. A hivatalos megnyitó ünnepségen a Budapesti egyetemi Atlétikai Club ügyvezető igazgatója Simon Gábor mondott köszöntőbeszédet. A verseny bírái az Európai cheer Szövetség által kvalifikált pontozóbírók voltak: Katarina Kern Pirnat (Szlovénia), Simona Míková (Csehország), Boldizsár Dóra (Magyarország).

Senior Jazz és Freestyle Pom Double kategóriákban az ELTE párosai végeztek az első helyen, míg a Freestlye Pom és Hip Hop nagycsapatos kategóriákban a Debreceni Egyetem és az Eszterházy Károly Egyetem szerezte meg az aranyérmet.  A csapatok ezzel kvalifikálták magukat a 2018-as Egyetemi Világbajnokságra, melyet Lengyelországban rendeznek meg.

Senior Coed Groupstunt kategóriában a Corvinus Egyetem csapata, Senior All Girl Group kategóriában pedig a Testnevelési Egyetem csapatai bizonyultak a legjobbnak, míg a most debütáló Show Cheer team kategóriában a Pécsi Tudományegyetem produkcióját értékelték a pontozóbírók a legmagasabb pontszámmal.

A díjakat  Dr. Székely Mózes a MEFS főtitkára adta át.  A díjátadón a MEFS főtitkára dícséretét fejezti ki a kimagasló szervezésért, a növekvő számú és felkészült résztvevőkért. Bejelentette továbbá az Európai Egyetemi Játékok 2024 elnyerését, melyet nagy taps fogadott. Kiemelte, hogy a következő 6 évben mindig erre is készüljenek egy kicsit, ahol a magyar egyetemi sport erejét kell megmutatni, és a cheerekkel, a szurkolókkal is segíteni.

A versenyen került bemutatásra a Magyar Egyetemi Válogatott keret, melynek tagjai Magyarországot képviselik a 2018-as Egyetemi Világbajnokságon.

Egyetemi Válogatott kerettagok:

Szakmai vezető: Kovácsik Rita, Miklós Mátyás

Andicsku

Ivett

ELTE

Fáki

Eszter

SOTE

Gerlei

Anna

ELTE

Hoffmann

Noémi

CORVINUS

Juhász

Réka

ELTE

Kancsár

Enikő

ELTE

Lőrinczy

Emerencia

SOTE

Maurer

Kata

SOTE

Molnár

Szilvia

ELTE

Ripszám

Emese

SOTE

Selmeczi

Franciska

CORVINUS

Sipos

Réka

SOTE

Skornyák

Dorottya

ELTE

Springer

Csenge

SOTE

Szabó

Hanna

ELTE

Szűcs

Zsófia

ELTE

Szurovcsák

Cintia

CORVINUS

Balogh

Patricia

ELTE

Busai

András

SOTE

Hock

Gergő

ELTE

Márton

István

ELTE

Szolnay

Ádám

SOTE

Szabó

Kristóf

ELTE

Békefi

Ákos

CORVINUS

Mázsár

Donát

CORVINUS

Fotók: BEAC

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink