114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Burján Csaba és Csere Gáspár adták át a 2019/20-as ELTE sportösztöndíjakat

Vonzó szabadidős sportprogramokat és a sokoldalú egyetemi élet motorját jelenti az ELTE sportösztöndíjas rendszere, amelynek ünnepélyes díjátadóját május 31-én az ELTE Szenátusi Termében tartották.

Szalay Krisztián, rektori tanácsadó, Horváth Mihály, az ELTE HÖK elnöke, Burján Csaba, az ELTE olimpiai bajnok gyorskorcsolyázója, Csere Gáspár riói olimpikon, országos bajnok maratoni futó ELTE alumnus, Horváth Viktória az ELTE HÖK sportügyi referense, és Simon Gábor, a BEAC igazgatója is közreműködött a díjak átadásában. Az átadót megtisztelte jelenlétével Dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellára is.

Szalay Krisztián kiemelte, hogy az ELTE igyekszik minden tőle telhetőt megtenni, hogy az egyetemi hallgatók számára alkalmas sportolási lehetőségeket biztosítson, melyhez a sportösztöndíjasok munkája elengedhetetlen. Az ELTE Sport Arca – mely cím jelenlegi viselője Burján Csaba – és az ELTE Futónagykövete – Csere Gáspár – címek adományozásával is az egyetemi sportolás fontosságára kívánják felhívni a figyelmet.

Horváth Mihály megjegyezte, hogy az ELTE HÖK számára kiemelten fontos az ELTE sportéletének támogatása, ezért is hozták létre a sportösztöndíjas rendszert. Kívánja, hogy a nyertesek munkája járuljon hozzá az ELTE és a BEAC közös sportéletének újabb 120 sikeres évéhez.

Simon Gábor a BEAC igazgatója szerint "a sportösztöndíj elnyerését egy olyan lehetőségként kell megélni, mellyel akár világszintű eredményeket is el tudnak érni a jövőben” – utalva arra, hogy a BEAC cheerleader szakosztálya is az ELTE sportösztöndíjból nőtte ki magát, ezáltal megalapítva, felvirágoztatva a hazai cheer sportot. „A sportösztöndíjjal egy olyan szervezői csapat részesei lehetnek, amely akár jövőbeli elhelyezkedésüket, életüket is meghatározza.”

Csere Gáspár, a BEAC országos bajnok maratoni futója örömmel látja, hogy ilyen mértékben fejlődik az ELTE sportélete és az egyetem a jelenlegi és az alumnus hallgatói sportsikeréért is hozzájárul. Egyben köszönetét fejezte ki az ELTE Futónagykövete cím elnyeréséért.

Burján Csaba, az ELTE olimpiai bajnok gyorskorcsolyázója jókívánságokkal látta el az ösztöndíjasokat. „A tanulásban és a sportban is sok nehézséggel kell megküzdeni. Van, hogy egyik nap minden összejön, a következőn pedig mindent elbukunk, de küzdeni kell tovább. Nehéz összehangolni az élsportot és az egyetemi tanulmányokat, de utóbbi is elengedhetetlen része kell, hogy legyen életeteknek.”

2019/2020-ban 34 ELTE-s hallgató részesült az ösztöndíjban, akik a BEAC 18 szakosztályával együttműködésben szervezik a hallgatói és dolgozói sportéletet.

Forrás: BEAC

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink