114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Bukovszki Tünde (ELTE) és Sinkó-Uribe Aurél (EKE) a Triatlon Országos Egyetemi Bajnok

A XXX. Tisza Triatlon május 30-i, második versenynapján rendezték meg a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságot. A sprint távú versenyen Bukovszki Tünde (ELTE) és Sinkó-Uribe Aurél (EKE) vitte el a pálmát a hallgatók, Dr. Varga Zoltán (DE) és Németh Ágnes (ELTE) pedig az oktatók között.

Népes mezőny, 26 férfi, 24 női hallgató, 6 férfi és 1 női oktató állt rajthoz vasárnap. A verseny együtt zajlott a sprint ranglista verseny elit, junior, ifjúsági kategóriás vetélkedésével.

A hölgyek versenyében a 750 méteres úszást, Holánszky Laura (ELTE) tette meg leggyorsabban és még a 20 kilométeres kerékpározás végén is nyakában érezhette a bajnoki aranyat. A záró számban azonban Bukovszki Tünde nagyszerű futással nyolc másodperccel maga mögé utasította. A harmadik helyet Soós Fanni Kinga (Pécsi Tudományegyetem) érdemelte ki.

 

A férfiak versenyére a hétvége utolsó futamában került sor. Kerékpárra elsőként Sinkó-Uribe Aurél és Soós Gergő (Óbudai Egyetem) szálltak fel. A versenyközpont szomszédságában található körforgalomnál fordultak a második 10 kilométer letekerésére a sportolók. Az erős szél alaposan megnehezített kerékpározást egy nagyobb csoport együtt szállt le a záró öt kilométeres futásra. A strandon kijelölt fordítónál továbbra is Sinkó-Uribe Aurél állt az élen, de Dévay Zsombor (Óbudai Egyetem) és Karai Levente (Pécsi Tudományegyetem) még „tapadt” rá. Az első helyet végül nagy futással megőrizte Sinkó-Uribe Aurél, míg az ezüst Karai Leventének, a bronz Dévay Zsombornak jutott.

 

Az oktatók versenyében a nőknél Németh Ágnes, a férfiaknál Dr. Varga Zoltán diadalmaskodott.

 

További eredmények:

Férfi csapat

Női csapat

Férfiak (hallgató)

Nők (hallgató)

Férfiak (oktató)

Nők (oktató)

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink