114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Budapesten debütál a World Urban Games – Az Utcai Sportok Világjátéka

Az utcai freestyle sportvilág klasszisai mérik össze tehetségüket a Budapesten rendezett World Urban Games játéksorozaton szeptember 13-15. között.

Olvasási idő: 2 perc

Szöveg: Flatsker Anett

Fotó: https://wugbudapest.sport/

 

Mire számíts?

A 3 napos extrém sport és zenei fesztiválon előzetes regisztrációval, INGYEN szurkolhatsz, sportolhatsz, de akár önkéntesként is kipróbálhatod magad! (Bónusztipp: Ha szeptember 12-ig regisztrálsz az eseményre, nyereményjátékban is részt veszel!)

Az inline görkorcsolya, parkour (szabadfutás), breaktánc, 3x3-as kosárlabda, frizbi és BMX freestyle mellett a laser run és az evezős ergométer is debütálnak, de a gördeszka és repülő korongért rajongók sem maradnak látványos bemutatók nélkül.

A dél-pesti Nagyvásártelep 10 helyszínre osztott csarnokában, a 10 órától estig pörgő mérkőzések mellett Cheerleader Show, Graffiti Jam, Teqball és Board Art Kiállítás programokon is lazulhatsz.

A sportágak nagyágyúinak trükkös látvány bemutatója és a több tucat mérkőzés után Deniz, a Hősök, a Cloud9+ és Talib Kweli gondoskodnak róla, hogy ne kelljen hazamenned!

Tipp: Ne csak a pálya mellől figyeld az eseményeket! Napközben az amatőr pályákon Neked is lehetőséged lesz zsebre tenni a telefonod és belekóstolni az extrém flasztersportok világába!

Nem baj, ha tudod

Korábban ötven város jelentkezett az esemény rendezési jogára, és a magyar főváros olyan pályázókat előzött meg, mint Barcelona, Tokió és Los Angeles. Ha minden jól alakul, 2021-ben akár duplázhatunk is!

A 3x3-as kosárlabda és a BMX már bekerültek a tokiói nyári olimpiai játékok programjába, a frizbi pedig – a NOB jóváhagyását követően - a 2024-es játékokon lehet jelen. Az eseményen a BMX freestyle egyik legnevesebb és legsikeresebb hazai képviselője: Szepesi Tibor lesz, aki a 2020-as tokiói olimpiára (is) hajt. (Interjú vele itt.)

 

Ha van még kérdésed, itt böngéssz:
https://wugbudapest.sport/  

 

WUG FB oldal, update infókkal:
https://www.facebook.com/Worldurbangamesbudapest/

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink