114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Bravúros 3:2-es győzelmet aratott a magyar Universiade jégkorong válogatott

Az idei Téli Universiade nyitó napja előtti első csoportmérkőzésen a magyar egyetemi jégkorong válogatott bravúros 3:2-es győzelmet aratott a japán egyetemi csapat felett.

Az egyetemisták olimpiájának számító Téli Universiadén 1966 óta először szerepel magyar jégkorong válogatott. A téli Universiade jégkorongtornáján tizenkét csapat vesz részt, ezeket két csoportba sorolták. A magyar egyetemisták az A-csoportba kerültek. Ellenfeleink sorrendben a következők: Japán, Egyesült Államok, Csehország, Oroszország, Szlovákia. Mindenki játszik mindenkivel, ennek alapján kerül be az első két helyezett az elődöntőbe. 

Helyi idő szerint 12:30-kor került sor az első mérkőzésre Japánnal. Az első harmad 0:0-s döntetlennel zárult, még nem találták meg a csapatok az egymáshoz vezető utat. A második harmadban magyar gólzápor sorozta meg a japán kaput, így 3:0-s eredménnyel Könczei Áron az Állatorvostudományi Egyetem (ÁTE) hallgatója 2 góllal, míg Lőczi Árpád ELTE hallgató 1 góllal vette be a japán kaput. A harmadik harmadban a japánok ugyan két gólt is lőttek, de egyetemistáink újra megerősödő védekezésével, 3:2-es magyar győzelemmel zárult az Universiade első magyar vonatkozású mérkőzése.

A japán válogatott a tőle megszokott stílusban játszott, jól korcsolyázva, ám nem fizikiális hokit nyútjva. A csapat edzője, Okita Teruhiko, aki a decemberi, U20-as Divízió I/B vb-n szerepelt együttest is irányította, amelyet akkor a magyarok legyőztek.

Vas Márton vezetőedző: „Keményen játszottunk Japán ellen. Azt hozták, amit vártunk tőlük, gyorsan, jól korcsolyáztak és sosem adták fel. Fizikálisan előnyben voltunk, ezt próbáltuk kihasználni. Elégedett vagyok a szervezéssel, a jég is jó volt, nem lehet panasz semmire. Élveztük minden percét a meccsnek.”

Könczei Áron (ÁTE): „Fantasztikus érzés volt, az egész csapat nagyon jól küzdött. Szorossá tettük a végét, mert elhittük, hogy megvan a meccs, több lövést és teret hagytunk nekik. Kibírtuk a végéig, nagyot küzdöttünk és győztünk. Nagy megtiszteltetés, hogy a nyitóünnepségen én vihetem a zászlót, és én képviselhetem a magyar hokit és az országot.”

Lőczi Árpád (ELTE): „Nyerni mindig jó, de ilyen kemény munkával pedig különösen. Jól küzdöttünk, odatettük magunkat és magyaros módra nyertünk. Az elején kicsit izgultunk, hiszen sok néző volt, nagy hangulatot teremtettek, de utána ezt le tudtuk vetkőzni, és a játékunkat nyújtottunk. A sorunkban megvolt a kémia, hiszen a klubcsapatban is együtt szerepelünk, ez kellett a jó játékhoz.”

Vasárnap az amerikai válogatott lesz a következő ellenfél. A csapat edzője Roger Grillo, aki tagja volt az U17-es amerikai válogatott stábjának, amely 2018 nyarán Magyarországon járt. Az észak-amerikai stílust fogják képviselni, ami jóval keményebb, mint amit Japán bemutat.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink