114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Bravúr! Dieterle Fábián 4. helyen végzett a minszki Gyorskorcsolya EVB-n

Három földrész 14 országából jöttek el a világ legjobb egyetemista korú gyorskorcsolyázói Minszkbe, akik közül többen a világelitbe tartoznak.  Dieterle Fábián a Hochschule für Technik Stuttgart hallgatója ezen erős mezőnyben a 4. helyen végzett.

Három földrész 14 országából jöttek el a Világ legjobb egyetemista korú gyorskorcsolyázói Minszkbe, akik közül többen a világelitbe tartoznak.

Közülük többen ott voltak idén a téli Olimpián, valamint az egy héttel ezelőtti Világkupa döntőjén is.

Hatalmas sikert könyvelhet el a Tornádó Team egyetemistája, Dieterle Fábián, aki Magyarországot képviselte a Világbajnokságon. Kísérője, edzője Garzó Erika a Tornádó Team Korcsolyázó SE elnöke volt.

5000 méteren, az első napon, Fabián Dieterle a Hochschule für Technik Stuttgart hallgatója egyéni csúccsal és a 11. hellyel kezdte meg szereplését. Érdekesség, hogy Fábián a 2017-es tajpeji Universiadén gyorsasági görkorcsolyában indult és legjobb eredménye 7. hely a 10.000 m kieséses versenyszámban volt.

1000 méteren nem sikerült megfutnia a legjobbját, így ez csak a 22. helyre volt elég. A mezőny , mint eddig is kőkemény volt. A 27 indulóból 3 olimpikon, és a többi sportoló is az erős orosz államokból, a korcsolya nagyhatalom hollandokból, valamint az iszonyatosan megerősödött japánokból tevődött össze. A papírforma csak egy helyen borult, hiszen a beloruszok olimpikonja Golovatsiuk most is kénytelen volt megelégedni a második hellyel, ráadásul ugyanaz a japán versenyző győzte le, aki 500 méteren. Ő volt az egyetlen, aki meg tudta dönteni egyéni csúcsát, rajta kívül valamennyi versenyző közel két másodperccel maradt el a saját legjobbjától. 

Az utolsó napot vártuk legjobban! A tömegrajt a jégen igazi rutinos taktikát igényel, amiben Fábiánnak nagy gyakorlata van a görkorcsolyás tapasztalataiból adódón. Nagyon okos és főleg nagyon bátor versenyzéssel, senkit nem tisztelve korcsolyázott el másodmagával a bolytól, akik mondhatni túltaktikázták magukat. Fábián két rész sprintet nyert meg, 10 pontot begyűjtve ezzel, s ezzel bebiztosította magának a negyedik helyet a végelszámolásban. Jó taktikájával nagyon komoly ellenfeleket utasított maga mögé, többek között a háromszoros egyetemi világbajnok, olimpikon Ghiottot, aki csak a 9. helyen tudott zárni egy újabb világbajnoki cím helyett. 

Köszönjük a képeket és a beszámolót Garzó Erikának a Tornádó Team Korcsolyázó SE elnökének.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink