114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

BME-siker a fővárosi derbin

A héten csupán 2 mérkőzést rendeztek a hölgyeknél a Nemezeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban. A keleti csoportban címvédő TFSE a papírformának megfelelően nagy különbséggel nyert Nyíregyházán, a nyugatiban viszont annál nagyobb harcot vívott egymással a BME és az NKE együtese. 

NEMZETI EGYETEMI BAJNOKSÁG, NŐK

 

Keleti csoport:

Nyíregyházi ESE - TFSE 29-120 (4-34, 4-32, 11-16, 10-38)
Nyíregyháza, 50 néző. V.: Sallai, Gergely

Nyíregyháza: Papp 7/3, Moldován 2, Fekete 7/3, Szabó 4, Tóth. Csere:  Molnár 4, Deák 3, Bakó 2. Edző: Hegedűs Ferenc
TFSE:MIHÁCZI 10, RÉVÉSZ 51/6.  OROSZ 24/6, Szabó 6, VÖRÖSHÁZI 29/9, Edző: Magyar Bianka

Nagyon lendületesen kezdtek a vendégek, védőfaluk szinte áttörhetetlen volt a  hazai csapat számára. Az első félidőben kijött a két csapat közötti jelentős tudásbeli különbség. A harmadik negyedben nagy előnye birtokában kicsit "kiengedett" a TF, ebben vezettek  néhány ügyes, szép akciót a hazaiak, akik ekkor eredményesek is voltak, felnőttek a feladathoz. A záró etap ismét egyértelműen TF csapatáé volt, Révész Sára pedg kiemelkedően teljesítve végül 50 pont  fölé jutott.

Hegedűs Ferenc: Az erőviszonyoknak megfelelően alakult a mérkőzés. A TF játékosai sokkal képzettebbek, gyorsabbak és magasabbak, de a csapat  tagjai megtettek mindent azért, hogy jól játsszanak. Kicsit  türelmetlenek voltunk, rendre csak úgy hat-hét  másodpercig támadunk, ezért kapunk ilyen sok pontot.

Magyar Bianka: Gratulálok a csapatomnak a győzelemhez és Révész  Sacinak ellenállhatatlan játékához. 

Statisztika 

 

 

Nyugati csoport:

BME-MAFC - NKE Csata 54-52 (11-17, 19-9, 15-7, 9-19) 
Tüskecsarnok, 30 néző, V.: Major, Kruk

BME-MAFC:  Király 10, HORVÁTH 9, KOKAVECZ 15/3, Hizsnyik 11/6,  Kovács  4. Csere: Selmeczy 1, Rózsavölgyi 2, Karancz 2. Edző: Gorácz Árpád
NKE-Csata:  Kovács 7/3, PÁNCZÉL 14/3, Hájer 5/3, Gaál 7/3, KARAGITS  15/3. Csere: Csarankó, Sütő 4, Deme. Edző: Mányoky Fanni

Meglepetésre mindkét csapat letámadással kezdte a mérkőzést. Ez a vendég NKE-Csata együttesénél működött jobban. A második negyedre megnyugodtak a hazaiak, akik feljavult védekezésüknek köszönhetően pontos passzokkal könnyű kosarakat szerezve  átvették a vezetést. Ez a tendencia a  harmadik negyedben is folytatódott. A záró negyedben NKE Csata, mindent egy lapra feltéve, agresszív letámadással fokozta a nyomást a hazaiakon, s nemcsak felzárkózott, hanem a mérkőzés vége  előtt 22 másodperccel a vezetést is átvette. A végjátékban azonban Kokavecz Kata keze nem remegett, 6 másodperccel a végső dudaszó előtt elsüllyesztett egy hárompontost a csatások kosarában, így hazai siker született az izgalmas, fordulatos összecsapáson.

Gorácz Árpád:  Hát ez izgalmas volt! Sikerült javítani a  védekezésünkön, támadásban lehetnénk még fegyelmezettebbek, de  összességében sikerült ismét csapatként küzdenünk. Nagy gratuláció a  csapatomnak!

Mányoky Fanni: Izgalmas mérkőzést játszottunk ebben a késő esti időpontban, sajnos ez meg is látszott a megfogyatkozott csapatomon. Nem úgy jött ki a lépés, ahogyan szerettük volna, pedig az ellenfél  zónája ellen is megvoltak a helyzeteink, de nem tudtuk ezeket pontosan befejezni. Igaz a végére egy egylabdás mérkőzés lett, de ezúttal a  szerencse sem mellénk állt. Gratulálok az ellenfél csapatának. Most egy  hosszú szünet vár ránk, de remélem teljes csapattal tudunk edzeni és  ,jövőre'' szeretnénk visszavágni a BME-MAFC csapatának!

Statisztika 

 

Fotó: BME-MAFC

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink