114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Berecz Anna viszi a magyar zászlót a Téli Universiade megnyitóján

Folyamatosan érkeznek a magyar versenyzők a holnap kezdődő téli Universiadéra Olaszországba. Már a helyszínen tartózkodik Berecz Anna síelő, a mai napon pedig a hosszúpályás gyorskorcsolyázók, valamint jégtáncosok foglalják el szállásukat.

Berecz Anna Trentóban

 

A csapatvezetés egyöntetű döntése alapján a szerda esti megnyitó ünnepségen Berecz Anna lesz a magyar zászlóvivő.

"Nagyon örülök, hogy engem javasoltak a magyar csapat zászlóvivőjének. Megtiszteltetés számomra, még soha nem volt ilyenben részem. Ez nemcsak az én személyes elismerésem, hanem a magyar sísporté is." - nyilatkozta a versenyző a mai edzés után.

 

Berecz Anna a pályán

 

Berecz vasárnap ért haza Alaszkából, ahol harmadéves egyetemista a University of Alaska Anchorage-n. Néhány órás pihenő után hétfő hajnalban indult tovább Trentóba a szövetségi kapitánnyal, Kovács Barnával.

„Anna négy számban indul az Universiadén. Bízom benne, hogy sikerül jó eredménnyel zárnia a versenyeit, és az összetettben is említésre méltó helyen végeznie. Ma volt az első edzése, ami a gyakorlatban a helyszínnel való ismerkedést jelentette. Anna jól ismeri ezt a pályát, sokszor versenyzett már rajta, így nem most, a hosszú utazás után, kellett betanulnia. Az első versenye csütörtökön lesz. Anna mellett indul még freestyle síben Csanaky Péter is, ő először jövő héten áll rajthoz.” - adott tájékoztatást Kovács Barna, szövetségi kapitány.

 

26. Téli Universiade Akkreditációs Központ

 

 

26. Téli Universiade Műkorcsolya Jégcsarnok

 

Az Universiade megnyitó ünnepségét szerdán este hatkor kezdődik Trento főterén.

Deregán Gábor/MEFS

 

 
Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink