114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Bemutatkozik a coimbrai EEJ-re utazó B33 férfi kosárlabda csapat

114 fős magyar csapat utazik Coimbrába az Európai Egyetemi Játékokra, ahol 8 magyar egyetem 6 sportágban képvisleteti magát.  A B33 kosárlabda sportágban a TF férfi csapata küzd meg a többi egyetemmel a győzelmi trófeáért.

A TFSE férfi 3x3 kosárlabda csapata évek óta a magyar egyetemi bajnokság meghatározó szereplője. Eredményességét tekintve most már egyedül álló módon egymást követő három éve (2016, 2017, 2018) mindig elhódította a MEFOB (Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság) bajnoki címét.

A csapat magja évek óta változatlan, de folyamatos a vérfrissítés is, így többen is kipróbálhatják magukat ebben a sportágban is. A 2018. évi EEJ tornára két rutinos (háromszoros bajnok és a tavalyi spliti tornát is megjárt) játékos Petrucsik Bence és Boinitzer Dávid mellett, Novák Bence és Pintér Dávid képviselik majd a TFSE színeit.

"Tavaly Horvátországban sajnos nem sikerült a felsőházba verekednünk magunkat, idén mindenképpen az a célunk, hogy felülmúljuk ezt, és lehetőleg a torna legjobb 8 csapata között lehessünk. Tudni kell, hogy nagyon erős a torna mezőnye, és minden csapat hasonló játékerőt képvisel, így nem bocsátkozunk jóslatokba. Minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy méltóképp képviseljük egyetemünket."   - nyilatkozta Baksa Szabolcs a csapat edzője.

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink