114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

"Bekezdett" a bajnok TF és az ezüstérmes Közgáz

A hölgyeknél is elkezdődött a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság. Az előző évad két legjobbja, a címvédő TF és a Közgáz egyaránt fölényes győzelemmel - előbbi az ELTE-BEAC, utóbbi pediga PTE-EMES Petőfi SE ellen - jelezte: a most induló évadban is csúcsr tör. A debreceniek fölényes győzelemmel kezdtek Nyíregyházán, az újonc NK-Csata három negyeden át partiban volt az erősödő győri együttessel, a PTE-Peac pedig remek harmadik negyedével verte a BME-MAFC együttesét.

Keleti csoport

 

ELTE BEAC - TFSE 35-76 (14-30, 8-17, 9-14, 4-15)
Budapest, Alkotás u.., 25 néző. V.: Major Á, Pohánka B.
ELTE BEAC: Varga A. 10/3, Némedi 6, STEKLER 8, Kutrik, BARNJAK 8. Csere: Ádám, Aszódy, Darnót 3. Edző: dr. Gyarmati István
TFSE: Herman 4, VÖRÖSHÁZI 10/6, KARLÓCAI 16/12, KOVÁTS15, VARGA 9. Csere: Miháczi 4, Orosz 4, SZELI 6, Agic, Szabó 3/3, Révész 5/3. Edző: Magyar Bianka

Hamar megmutatkozott a nagy tudásbeli különbség a két csapat között. A címvédő TF együttese ugyanis három perc elteltével már 10 pontos előnyre tett szert. Ezt a folytatásban tovább növeltek Karlócaiék. A. végig jobban koncentráló vendégek magabiztos sikert arattak a szimpatikusan küzdő ELTE csapatával szemben. Magyar Bianka vezetőedző lehetőséget szavazott csapata minden játékosának köztük a négy újoncnak: Vörösházi Jázminnak, Révész Sárának, Szabó Evelinnek és Orosz Zsófiának.

dr. Gyarmati István: Ezúton is szeretnék gratulálni Babos Tímeának, aki másodszor lett világbajnok párosban. A TF-nek pedig sok sikert kívánok a folytatásban.

Magyar Bianka: Gratulálok a lányoknak, nagyarányú győzelemmel kezdtük a bajnokságot. Helyenként közönségszórakoztató, szép akciókkal próbáltuk feldobni a hétfő estét.

Statisztika 

 

Nyíregyházi ESE - Debreceni Egyetem 20-93 (2-27, 12-19, 0-25, 6-22)
Nyíregyháza, 30 néző. V.: Gergely Cs., Sallai I.
Nyíregyháza: Moldován, Bakó., Szabó 4, Tóth 4. PAPP 10. Csere: Haraszti P, Fekete, Székely 2, Budaházy. Edző: Hegedűs Ferenc
Debrecen: SZABÓ R. 19/3, ÚJ 24/18. SZABÓ CS. 25/3, GÖTTLINGER 11/3,  CSORBA 14, Edző: Jávor Barna

Hamar megmutatkozott a jelentős tudásbeli különbség a két csapat között, a mérkőzés már az első negyedben eldőlt. Időnként ugyan a hazaiak is vezettek ügyes támadásokat, de csak felvillanásokra futotta erejükből, a végig nagy fölényben játszó  vendégcsapat könnyed játékkal gond nélkül győzött.

Hegedűs Ferenc: A csapat a tudásához képest túlteljesített. A sérülések, betegségek meghatározták a játékunkat. Palánk alatt sokkal magasabb volt az ellenfél, ami döntőnek bizonyult, emiatt sok lehetőséget kihagytak játékosaink.

Jávor Barna: Egy hosszú út előtt vagyunk, ez volt az első lépés. A pályán lévő játékosaim szívüket-lelküket kitették, kalapot emelek előttük. A hazai csapatnak is gratulálok.

Statisztika 

 

 

Nyugati csoport

NKE-Csata - Széchenyi Kosárlabda Akadémia 62-53 (20-19, 15-20, 13-9, 14-25)

Budapest,Ludovika Aréna, 60 néző, V.: Gyurka T, Rózsavölgyi
NKE-Csata:  Hájer 6/6, KUNDRÁTH 14/12. Pánczél 4, Kovács 3/3, Németh 2,  Csere: KARAGITS 23,Sütő 2, Csarankó 8. Edző: Mányoky Fanni
Széchenyi KA:  Horváth H. 6, SZŰTS B. 12, Török 4, Nagy 2, Tóth 2. Csere: BICZÓ  19, Horváth D. 4, CHROMÉJ 17/3, Gyöngyösi 7. Edző: Barthalos István

A vendégcsapat késése miatt később kezdődött a mérkőzés, amelyet jobban kezdtek a hazaiak. A folytatásban magukra találtak a vendégek, s a harmadik negyed végéig szoros volt a találkozó. Végül a rutinosabb győri lányok egészpályás letámadással és agresszív védekezéssel felülmúlták az újonc csapatot.

Mányoky Fanni: Először is gratulálok az ellenfélnek! Csapatom három negyeden át nagyon jól helytállt  az összeszokott győri csapat ellen, majd az utolsó negyedre teljesen elfogytunk. Újoncként indultunk az egyetemi bajnokságban és csak pár edzésünk volt együtt. Dolgozunk tovább és szeretnénk meglepetéseket okozni!


Barthalos István: A viszontagságos út ellenére kezdésünk nem mondható rossznak. Az első negyedben egál körül tudtunk maradni egy jól motivált ellenféllel szemben és a további játékrészében megpróbáltuk a jobb állóképességünket érvényesíteni, szerencsére sikerrel. Gratulálok az ellenfélnek, köszönjük a mérkőzést.

Statisztika 

 

PTE-PEAC - BME-MAFC 68-47 (13-11, 18-15, 20-5, 17-16)
Pécs, 30 néző. V.: Fleischmann K., Danka P.
PTE-PEAC: Szabó N. 8, KRIKLER 10/6, BÁTAI 10, Süle 2, SCHERER 12. Csere: KÓBOR 12/6, Tóth 2, Horváth 2, Pétersz, Propszt, BALÁZS 10. Edző: Gyenge Gábor
BME-MAFC: KESZTHELYI 13, Király 3, Selmeczy 4, KARDOS 11, BENKŐ 8. Csere: Jordán 2, Kovács 6, Bozsó. Edző: Gorácz Árpád

Szoros első félidő után a harmadik negyedben elhúzott a zónára átálló, s ezzel riválisát megzavaró PEAC és eldöntötte a mérkőzést. Helyenként színvonalas öszecsapást láthatott a mintegy harminc főből álló hazai közönség.

Gyenge Gábor: Gratulálok a csapatomnak az idénynyitó győzelemhez!Jól küzdöttek egymásért a lányok és a harmadik negyedben egész magas színvonalú játékkal leptek me, ezt külön köszönöm nekik!


Gorácz Árpád: Az első félidőben jól tartottuk magunkat, de a harmadik negyedben elsősorban a PEAC zóna védekezése ellen kijött az összeszokottság hiánya.

Statisztika

 

Közgáz - PTE-EMES Petőfi SE 98-44 (24-10, 27-16, 21-12, 26-6)

Kinizsi u., Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság, nők, nyugati csoport, 20 néző. V.: Czupi, Magyar,

Közgáz: Szalay, Baliga 6, Hidas 3/3, SZAMMER 8/3, DOKTOR 18. Csere: Galba 2, KATONA 6, Kapornai 2, IMRE 18, ABAHÁZY 24, STRUPKA 7/3, Kokavecz 4. Edző: Németh Kata.

PTE-EMES Petőfi SE: Herendi 7/3, Tóth, Horváth, PETRÓ 13, Bencze 4. Cs.: SÉRA 16, Miltner 2, Orosz 2. Edző: Sipos Ádám.

A vendégek gyorsan vezetést szereztek, ám 20 másodperc elteltével már 2-2 állt az eredményejézőn. A hazaiak Doktor Anna vezérletével labdaszeerzések után könnyű kosarakkal 20-6-ra elhúztak.

A második negyedben hazai részről nemegyszer ügyesen összejátszva egymással az Abaházy-Imre (két hölgyről, Annáról és Nóráról, nem pedig egy úrról van szó) centerkettős eredményessége révén növelte előnyét a zónára váltó Közgáz. Pécsi részről az első 15 percben gyakorlatilag csak Petró Ildikó volt veszélyes a hazai kosárra.

Térfélcsere után a vendégek is megpróbálkoztak a zónával, és elsősorban Séra Nikolett jóvoltából főként bünetőkből kiegyenlítetté tették a játékot. Hazai részről egy friss erő, Strupka Renáta villogott, s tovább nőtt a különbség. A záró etapra elfáradtak a vendégek, hazai oldalon ismét a második negyedben sziporkázó két középjátékos "termelte" a pontokat. A végén a csattanó Szammer didaszóra dobott triplája volt, amelynek majdnem úgy örültek a hazaiak, mintha elérték volna a 100 pontot - 2 hiányzott.

Németh Kata: Nem ismerjük a nyugati csoportot, de annak nagyon örülök. hogy helyenként szépen, jól játszva sikerült biztosan nyerni egy jó szerkezetű csapat ellen.

Sipos Ádám: Gratulálok ellenfelünknek, nagy erős csapat a Közgáz. A vereség ellenére örülök annak. hogy amint elterveztünk, megbeszéltünk, azt időnként meg is tudtuk valósítani - dolgozunk tovább.

Statisztika 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink