114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

#BeActive - Te is mozogtál?

Szeptember 23-30. között zajlott az Európai Sporthét, melynek során 2019-ben több, mint 15 millióan sportoltak világszerte. A legnagyobb szabadidősport esemény keretében közel 300 rendezvényen mozoghattak idén a sportbarátok.

Olvasási idő: 1,5 perc

Az Európai Bizottság kezdeményezésére jött létre 2015-ben az Európai Sport Hete, egy figyelemfelhívó akció, hogy minél többet mozogjunk, sportoljunk - no persze ne csak ezen az egy héten, hanem tegyük ezt egész évben! Tavaly 42 országban, 28 300 eseményen 15,3 millió ember sportolt, ezzel fantasztikus csúcsot döntött az esemény!

Idén erre még egy lapáttal rá akartak tenni a szervezők és a járványveszély miatt a #BeActive szlogent megtoldották a #AtHome kiegészítéssel, hogy fittségünk és mentális frissességünk, egészségünk így is megőrizzük: a #BeActiveAtHome kampányhoz az eddigieknél nagyobb mértékben csatlakoztak, a járványhelyzet rádöbbentette az embereket az egészséges életmód fontosságára.

Sajnos a járvány erősödése a programra is hatással volt, elmaradt az esemény egyik csúcspontjának szánt #BeActive Night is. A MEFS, az egyetemekkel karöltve most is hitet tett a sport és az egészséges életmód mellett. Az Európai Sporthéten három MEFOB-ot is rendeztek (Félmaraton, Duatlon és Ultimate Frisbee), de emellett más lehetőségek is adódtak: gyalogtúrák, SUP-túra, BEFS Atlétika-kupa. Több egyetem ebben az időszakban ünnepelte az egyetemi sport nemzetközi napját (IDUS) is. Erre az időszakra esett az Edzők Napja is, mikor a sportolók mesetereiket köszöntötték.

Bár véget ért a sporthét, érdemes követni az eseményt most is a közösségi médiában (Facebook, Twitter, Instagram), és inspirálódni, hogy szerte Európában mennyien és hányfélét sportoltak. Az Európai Sporthét még ebben a nehéz helyzetben is segít mindannyiunknak, hogy aktívak maradjunk, akár tanulunk, akár dolgozunk, akár pihenünk. Egy a lényeg: ne felejtsünk el mozogni!

Szöveg: Janzsó Miklós, europaisporthet.hu, https://ec.europa.eu/sport/week_en 

Fotó: freepik

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink