114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Bajnokveréssel kezdődött az idei férfi kosárlabda MEFOB

Október 10-én, hétfőn indult útjára a 2016/2017-es kosárlabda MEFOB szezon. 

Az első négy mérkőzés meglepő eredményeket hozott, hiszen a férfi keleti csoportban a Budapesti Corvinus Egyetem (BCE) - Debreceni Egyetem összecsapásából a Közgáz került ki 61-55-re nyertesen, így a tavalyi bajnok rögtön az első fordulóban kikapott annak ellenére, hogy a debreceniek kezdetben nagyon otthon érezték magukat a pályán és 9-0-al indítottak. A befejező negyedre a "hosszabb" kispaddal rendelkező hazaiak teljesen felőrölték a Debrecent, Kósa küzdött, hajtott, de Lakosa hatalmas védőmunkát végzett vele szemben, s ekkor már a DEAC külső dobásai is célt tévesztettek. A hazaiak a két Bence, Sebők és Kováts találataival megfordították a meccset, s legyőzték a jelentősen átalakuló címvédőt, amelynek egyetlen kosarát a záró szakaszban 5 másodperccel a lefújás előtt dobta Jávor egy szép tripla formájában.

 

A férfi nyugati csoportban a Nyugat-magyarországi Egyetem (SMAFC-NYME) csapott össze a Testnevelési Egyetem (TFSE) csapatával. A 2016/2017-es MEFOB szezon első pontját büntetőből a soproni Élő Bálint szerezte. A mérkőzésen végig érződött a vendég csapat tudásbeli és fizikai fölénye. A hazaiknak csak néhány rövidebb periódusban sikerült felzárkózniuk. A 4. negyedre elfáradtak a hazaiak, szétesett a játékuk, így a TF megérdemelten aratott 73-92-es magabiztos győzelmet.

 

A hétfőn zajló harmadik mérkőzés a férfi nyugati csoport két csapata az ELTE-BEAC és a PTE – Esély a Sportra Petőfi SE között zajlott. A küzdelmes meccs 2 pontos vendég sikerrel zárult. Jobban kezdett a hazai csapat Szekeres Ábel és Dévényi Gábor vezérletével pár ponttal elment az ELTE. A küzdelmes, kevés kosarat hozó  első negyedet, 10-9-re hozták az ELTE-sek. A folytatás sem hozott kosarakban igazán gazdag játékot, hiszen a védekezés dominált mindkét oldalon, a jelek szerint felkészültek egymásból a felek. A találkozó vége nem kis izgalmakat hozott, amikor az ELTE-BEAC kétszer is egyenlíthetett, vagy fordíthatott volna. Gyurcsányi triplakísérleténél a játékvezetők vendég szabálytalanságot ítéltek, de a meccsen négy triplát is beemelő hazai játékos a háromból egy büntetőt dobott be, így a vendégcsapat örülhetett a végső, két pontos 51-53-as győzelemnek.

 

Mosonmagyaróvár SZE-MOGAAC- Pannon Egyetem 92-87: A Mosonmagyaróváron újraszerveződő csapat a győri fiatal egyetemistákkal karöltve készült az első hazai mérkőzésre. Amíg Mosonmagyaróváron nem épül fel a csarnok, addig hazai meccseit a győri Széchenyi egyetemen játsszák a mosoniak. A csapatok és szemmel láthatóan élvezték, a játékot. A hazaiak kellemetlen letámadással próbálták nehezíteni a veszprémiek támadásszervezéseit, míg a vendégek egész mérkőzésen zónavédekezést alkalmaztak, tehát az edzők nagy taktikai csatát vívtak. Baruta extra dobóformája, míg a másik oldalon Takács erős centerjátéka volt a meghatározó. A negyedik negyedre elfáradt a veszprémi ötös fogat, köszönhető ez a kellemetlen letámadásának amelyet Káli, Kámán, Palavics trió szervezetten oldott meg. Színvonalas, magas tempójú meccsen győzött a szervezettebb, csapatjátékot nyújtó hazai csapat.

 

EREDMÉNYEK:

 

október 10.

 

Férfi kelet:

BCE – DE 61-55

 

Férfi nyugat:

NYME – TFSE 73-92

ELTE BEAC – PTE 51-53

SZE – PE 92-87

Forrás: Botár László

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink