114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Bajnokok az otthon maradók - nem csak e-sportban erős az SZE

Változatos programkínálattal segíti hallgatói otthoni sportolását a Széchenyi István Egyetem, ráadásul e-sport bajnokságokat rendez #StayAtHome Championship címmel.

Olvasási idő: 1,5 perc

A Széchenyi István Egyetem kiemelt figyelmet fordít hallgatói sportolására, mely hozzáállás szellemében a koronavírus-járvány idején sem hagyja magára hallgatóit, és ilyenkor is igyekszik az egyetemhez tartozás, a közösségi érzés erősítésére.

Mindennek legfontosabb eleme az SZE e-sport bajnoksága a #StayAtHome Championship, melyen két játékban (FIFA20 és League of Legends) mérhetik össze a tudásukat az egyetem polgárai, ez utóbbit április 8-án, míg előbbit április 11-én rendezik, a nevezési határidő április 6 és 10. A SZESE e-sport szakosztálya nagyjából egy évvel ezelőtt alakult és a múlt év őszén már nagysikerű e-sport kupát rendeztek a Kari Napok keretein belül, melynek sikerén felbátorodva egyetemi e-sport bajnokság rendezésére is vállalkozna a Széchenyi István Egyetem. Amíg ez nem megvalósítható, addig egyetemi bajnokságot rendeznek, és a TSK (Testnevelési és Sportközpont) iránymutatása szerint a jelentkezéssel bizonyos kurzusok is elvégezhetők.

A TSK mindenben segíti a hallgatóit, hogy otthon is tudjanak sportolni. A különféle testnevelési kurzusok elvégzéséhez megfelelő edzéstervet készítettek a tanárok, ezek a TSK honlapján elérhetők. A testnevelés kurzusok elfogadásához van lehetőség különféle applikációkon keresztül rögzíteni a futásokat és a bringázásokat is.

A SZESE csapatai továbbra is edzésben vannak, ám mindannyian otthon, a kézilabdás fiúk Instagram oldalán követhetők is az otthoni edzéseik.

A TSK tájékoztatása alapján az online edzéshez már készülnek a videók, így mindenképpen érdemes követni őket Facebook-on, hogy értesüljetek a legfrissebb infókról! Az egyetem nem csak a honlapján, de különféle levelezőlistákon és a Neptunon keresztül is értesíti a hallgatókat a különféle újdonságokról. Folyamatosan igyekeznek bővíteni a lehetőségeket, érdemes hát fókuszban tartani az egyetem sportos kínálatát!

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: Pixabay

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink