114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Ázsiai egyetemisták vitték el a trófeát az I. FISU 2020 eSport Challenge FIFA20 versenyén

Ázsiai egyetemisták győzelmével zárult a július 6-16. között zajlódó, FISU (Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség) által szervezett verseny, ahol FIFA20 játékban csapott össze 5 kontinens 25 országának 44 egyetemista játékosa. A férfiak versenyében hazánkat Borkai Ádám (Széchenyi István Egyetem) és Vári Henrik (Edutus Egyetem) képviselték.

A férfiaknál 32 fővel indultak meg a küzdelmek 8 egyenlő létszámú csoportra osztva, kilenc európai, hat amerikai, tizenegy ázsiai, három afrikai és három ausztrália és óceániai játékos részvételével (beharangozó cikkünk a magyar játékosokról). Borkai Ádám a „G”, Vári Henrik a „D” csoportba kerültek, ahol remek teljesítménnyel kezdtek ellenfeleik ellen, így a verseny harmadik játéknapján már továbbjutást ünnepelhettek, ráadásul egyedül képviselték az európai kontinenst a playoffban (beszámoló a magyar játékosok csoport eredményeiről). Az egyenes kieséses szakaszban azonban fordult a szerencséjük, így sajnos a legjobb 16 csapat között búcsúztak. Borkai (SZE) a perui Suarez ellen kapott ki 2:5-ös összesített eredménnyel, míg Váritól (EDUTUS) a technikai ördöge vette el a lehetőséget, hogy bizonyítson az uruguayi Diego Guerra ellen. A nemzetközi megmérettetés döntőjében végül az omán egyetemista Al Dhuhli Aman bizonyult a legjobbnak.

 

A végső sorrend az alábbiak szerint alakult a férfiak mezőnyében:

  1. hely: AL DHUHLI, Amran - Modern College of Business and Science (Omán)
  2. hely: MOHAFEZATKAR SERESHKEH, Masih- Islamic Azad University of Gazvin (Irán)
  3. hely: HENRIQUES-GOMES, Dillon- Swinburne University of Technology (Ausztrália)

.....    

 9. hely:

         Vári Henrik - Edutus Egyetem (Magyarország)
         Borkai Ádám - Széchenyi István Egyetem (Magyarország)

 

Borkai Ádám (SZE) így nyilatkozott a versenyről: "Nagy megtiszteltetésnek éreztem, hogy a FISU első, ilyen jellegű versenyén képviselhettem egyetememet és Magyarországot. A csoportkörből sikerült könnyedén továbbjutnom, de csalódásként ért, hogy az egyenes kieséses szakaszban ilyen gyorsan kiestem. Ellenfelem jobban kezelte a technikai nehézségeket, de úgy gondolom normál keretek kozott nagyob játékerőt képviseltem volna."

Vári Henrik (EDUTUS):  "A kitűzött célt sikerült elérnem azzal, hogy a nemzetközi mezőnyben továbbjutottam a csoportomból. A technikával sok gondom volt, sajnáltam, hogy ezeket nem tudtuk megoldani, többen is panaszkodtak a szerverekre. Bízom abban, hogy ha lesz legközelebb ilyen, akkor megoldják ezeket a hiányosságokat, vagy ami még nagyszerűbb lenne, helyszíni versenyt szerveznek. Ott derülne ki igazán, ki milyen játékos!"

Férfi egyenes kieséses szakasz eredményei. 

Férfi csoport eredmények. 

 

A hölgyeknél három amerikai, hat ázsiai, két afrikai és egy ausztrál résztvevővel két, hatfős csoportban kezdődtek meg a küzdelmek. Csoportonként a legjobb négy játékos jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba, melynek végén a döntő mérkőzésen Fahad Najd szaudi egyetemista örülhetett a legjobban.

  1. hely: FAHAD, Najd - Al-Imam Mohammad Ibn Saud Islamic University Riyadh (Szaúd-Arábia)
  2. hely: CRISTINA BATISTA PEREIRA– UniAteneu (Brazília)
  3. hely: ALBREIKI, Maha Saif Salem - Zayed University (Egyesült Arab Emírségek)

 

Női egyenes kieséses szakasz eredményei. 

Női csoport eredmények.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink