114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Az Európai Sporthét égisze alatt rendezet Magyar Diáksport Napján Gyurta Dániel, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnökségi tagja köszöntötte a fiatal tehetségeket

 

Nemzetközileg elismert élsportolók bátorították mozgásra a gyerekeket a Magyar Diáksport Napján, amelyet a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) az idei évben immár kilencedik alkalommal hirdetett meg. A Magyarországon egy hónapon át tartó Európai Sporthéthez csatlakozott a budapesti kiemelt esemény, amely 500 gyermek bevonásával a Margitszigeti Atlétikai Centrumban zajlott, ahol az olimpikonok a pálya széléről buzdították a 2015 méteres távon futó gyerekeket.

 

A rossz idő ellenére minden eddiginél több indulóval rajtolt a Magyar Diáksport Napja. Idén azonban a kezdeményezésnek további rangot ad, hogy a nemzetközi partnerekkel együtt kidolgozott Európai Diáksport Nap keretében rendezték meg az eseményt. Az országos megmozduláshoz 777 iskola tanulója csatlakozott, akik kétórás közös testmozgással és a nagy kihívással, a 2015 méteres futótáv teljesítésével tették feledhetetlenné az esős napot.

A rendezvénysorozat kiemelt budapesti helyszíne a Margitszigeti Atlétikai Centrum volt, ahol 500 gyermek, illetve hazánk négy nagyszerű élsportolója – a Budapesti Metropolitan Egyetem jelenlegi hallgatója, a MEFS elnökségi tagja, Gyurta Dániel, a felsőoktatási tanulmányait a Károly Gáspár Református Egyetemen végző Szabó Gabriella, Marosi Ádám, a Semmelweis Egyetem egykori hallgatója és Horváth Gábor – jelent meg. A diákokat a futás előtt Gyurta Dániel, olimpiai-, világ- és Európa-bajnok úszó köszöntötte.

„Nagy öröm számomra látni, hogy ilyen sokan vagytok. Én magam is edzésről érkeztem, ma már leúsztam 8 km-t, de örülök, hogy itt lehetek, mert látom az arcotokon az örömöt, amely számomra is nagy boldogság. Kívánok mindenkinek jó sportolást, hiszen ez a nap arról szól, hogy a Magyar Diáksport Napján minél többen sportoljunk.”

A mostoha időjárás dacára a négy nagyszerű élsportoló buzdítása mellett Magyarország korábbi köztársasági elnöke, az 50 éve Universiade bajnoki címet szerző kétszeres olimpiai és világbajnok Schmitt Pál, az esemény fővédnökeként jókedvűen indította útjára a közös sportolást.

„Attól még hogy esik az eső, a szívünkben süthet a nap. Békés, baráti körülmények között megmutatjuk, hogy mit hoztunk iskolánkból, akaraterőből, tudásból. Egyek vagyunk, és egyet akarunk: bemutatni tudásunkat, bemutatni iskolánkat, dicsőséget hozni iskolánknak, testnevelő tanárunknak.” – mondta a Schmitt Pál a megnyitón.

A rendezvénysorozat további kiemelt helyszínein - Zalaegerszeg, Veszprém, Kaposvár, Miskolc, Debrecen, Békéscsaba – is nagyon várták a diákok az MDSZ koordinálásának és a résztvevő intézmények közös szervezésének köszönhetően megvalósuló programot.

A 2015 méteres futótáv mellett az iskolások egyéb sportágakkal is kitölthették a 120 percet, így pl. focizhattak, kézilabdázhattak, röplabdázhattak, gyalogtúrázhattak, de választhatták az asztaliteniszt, a különféle sor- és váltóversenyeket, a zumbát, az aerobikot, vagy éppen a tájékozódási futást is. A legnagyobb aktivitást mutató

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink