114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Az esélyesek győzelmével folytatódott a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság

Az egyetemi kosárlabda-bajnokságban a férfiaknál a 13. fordulót rendezték, a párharcok esélyeseinek különösebben nem kellett izgulniuk. A nőknél mindössze három találkozó zajlott, amelyeken papírforma-eredmények születtek, bár a TFSE megszenvedett a Miskolc otthonában.

Olvasási idő: 1,5 perc

Férfiak

A tizenhármas szám három csapatnak hozott szerencsét a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság keleti ágán. A 13. fordulóban ugyanis az EKE Eger a Szegedet múlta felül (78–63), a TFSE az AKE-BGE vendégeként diadalmaskodott (85–63), míg a Miskolc az ELTE-BEAC otthonában érvényesítette a papírformát (80–53). Ezen kívül játszottak egy, a 12. fordulóból elhalasztott mérkőzést is, amelyen a Debrecen fölényes győzelmet aratott a Szeged otthonában (80–44).

A csoportot továbbra is a TFSE vezeti, de zárkózik a Miskolc is, amely mögött kissé lemaradva a Nyíregyháza áll.

Részletes képes beszámoló ITT.

A Keleti csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

A Nyugati csoportban is a 13. fordulót bonyolították le. A PTE-Petőfi SE hazai környezetben bizonyult jobbnak a Veszprémnél (73–59), a Szombathely és a Mosonmagyaróvár idegenben szerzett két pontot: PTE-PEAC–Szombathely 64–76, SMAFC– Mosonmagyaróvár 53–103. 

A nyugati ágat továbbra is a Szombathely vezeti, második a Közgáz, a Mosonmagyaróvár győzelmével feljött a harmadik helyre.

Részletes képes beszámoló ITT.

A Nyugati csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

Nők

A nőknél a keleti ágon mindössze egyetlen találkozót rendeztek, ám nem akármilyet: a csoport 3. helyén álló miskolciak a csoportelső TFSE-t fogadták. A rendkívül izgalmas mérkőzésen felváltva vezettek a felek, ám a hajrában a címvédő fővárosiak összpontosítottak jobban, és egyetlen ponttal megnyerték a mérkőzést (63–62). A csoport élén továbbra is a TFSE áll, második a két mérkőzéssel kevesebbet játszó Debrecen, harmadik a Miskolc.

Részletes képes beszámoló ITT.

A Keleti csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

A Nyugati csoportban két, az 1. és a 2. fordulóból elhalasztott mérkőzést rendeztek. Az egyiken az NKE-Csata – rendkívül szoros küzdelemben – egy ponttal bizonyult jobbnak a BME-MAFC-nál (59–58), a másikon – szintén az NKE-Csata – alulmaradt a Széchenyi Kosárlabda Akadémiával szemben (86–56). Utóbbi csapat megerősítette 2. helyét a csoportban, amelyet továbbra is a Közgáz vezet, harmadik a BME-MAFC.

Részletes képes beszámoló ITT.

A Nyugat csoport eddigi eredményeit, valamint a bajnoki tabellát ITT találod.

 

Szöveg: Márványkövi Ferenc
Fotó: Práczki Péter, pixabay

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink