114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Az ELTE tarolt a Cheer MEFOB-on

A 2016. március 5-én a Kárpát-medencei Egyetemek Kupája (KEK) döntő mérkőzése előtt a III. Cheer MEFOB keretében a cheerleaderek is összemérték tudásukat.

A VII. Kárpát-medencei Egyetemek Kupájának egyik leglátványosabb kiegészítő programja az Eötvös Loránd Tudományegyetem által március 5-én megrendezett III. Cheer MEFOB volt, amelyen szép számmal képviseltették magukat a magyarországi cheerleader csapatok. Az idén immár harmadszorra megrendezett Cheer MEFOB résztvevőinek létszáma évről évre nő, így idén már 5 egyetem hallgatói (Eötvös Loránd Tudományegyetem, Debreceni Egyetem, Nyugat-magyarországi Egyetem-Szombathely, Óbudai Egyetem, és a MEFOB-on újonc Semmelweis Egyetem), összesen 126 fő indult a megmérettetésen.

A kétnapos rendezvény első napján szakmai képzés keretében profi edzők (Kovácsik Rita és Miklós Mátyás az ELTE Cheer Team vezető edzői) segítségével mélyebben ismerkedhettek meg az egyetemek, főiskolák testnevelői, hallgatói, sportszervezői a sportág edzői szemszögével.

Március 4-én a MEFOB egy szakmai nappal is kiegészült, ahol a résztvevők profi edzők segítségével még mélyebben megismerkedhettek a sportág edzői szemszögével. A képzésen a gyakorlat mellett a cheer sport elméleti részéről és sportszervezési feltételeiről is többet megtudhattak az érdeklődők. A képzésen – amelyet Kovácsik Rita és Miklós Mátyás az ELTE Cheer Team vezetőedzői tartottak – 6 egyetem és 5 külső egyesület edzői, illetve sportolói vettek részt.

 

A versenyen az alábbi kategóriák kerültek meghirdetésre.

 

Senior Cheer Dance,

Senior Cheer Dance Double, 

Senior Dance Team,

Senior Groupstunt,

Senior Partnesrtunt.

 

A versenyen egyetemi jogviszonnyal rendelkezők versenyezhetnek a MEFOB címért, emellett Open kategóriában is indulhatnak azok a csapatok, ahol a tagok között nem mindenki egyetemista.

A versenyt a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség (MEFS) főtitkár-helyettese Kovács György nyitotta meg. A március 5-ei MEFOB-on ELTE-s szempontból egészen elképesztő eredmény született; minden kategóriában az ELTE cheerleaderei győztek, de a mezőny évről-évre szorosabb; az egyre erősebb Debreceni Egyetem, a Nyugat-Magyarországi Egyetem, az újonc Semmelweis Egyetem és a tavaly debütált Óbudai Egyetem is kiválóan teljesített, és több dobogós helyezést szereztek a nagyobb kategóriákban, olykor csak pár ponttal lemaradva a dobogó legfelső fokáról.

Verseny eredménye:

A Cheer Double Dance kategória győztese: Szabó Hanna - Balogh Patrícia alkotta Cheer Dance párosunk, akik elsőként jutottak ki Magyarországról az Egyesült Államokban megrendezendő Cheer Világbajnokságra! A díjat a MEFS főtitkára Dr. Székely Mózes adta át.

 

MEFOB:

 

Cheer Double Dance:

 1. ELTE Szabó Hanna - Balogh Patrícia 153.5 pont

 

Cheer Dance Team:

 1. Eötvös Loránd Tudomány Egyetem:  ELTE Cheer Dance Team 131,5 pont
 2. Debreceni Egyetem: UD Cheerleaders 120 pont
 3. Nyugat-magyarországi Egyetem Savaria Egyetemi Központ: NYME Szombathely Cheerleaders 117 pont

 

Partner Stunt:

 1. ELTE: Németh Bálint - Andicsku Ivett 138 pont

 

All Girl Group Stunt:

 1. ELTE All Girl Group 129 pont
 2. ELTE Phamtoms 124 pont
 3. SOTE Sparks 117 pont
 4. SOTE Shining Poms 113 pont

 

Coed Group Stunt:

 1. ELTE Coed Group 127 pont
 2. SOTE Coed Group 107 pont
 3. OE All Stars 105 pont
 4. OE Alpha Group 99 pont

 

OPEN:

Cheer Double Dance:

 1. Spartan Barbara-Mariann 120 pont

 

Partner Stunt:

 1. Topflyres Olivér-Fruzsina 141 pont
 2. Spartan Balázs-Klaudia 136 pont

 

All Girl Group Stunt:

 1. Spartan Katz 127 pont
 2. Wolves Cheer 120,5 pont

 

Coed Group stunt:

 1. BASE Dorci and the Beasts 138 pont
 2. ELTE Dark Tosses 133 pont
 3. Spartan Prohibidado 117,5 pont

 

Képek az eseményről itt megnézhetők.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink