114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Az első győzelem | EEJ 2018 kosárlabda

A TFSE lányai jóvoltából megszerezte az első győzelmet a magyar küldöttség Portugáliában, Coimbrában az Európai Egyetemi Játékok kosárlabda tornáján. A TF szünetben még hátrányban volt a portóiakkal szemben, de a második félidő nagy részében rákényszerítve stílusát és akaratát ellenfelére felülkerekedett.

TFSE - Porto Egyetem 72-56 (22-19, 12-17, 19-10, 19-10)

 

TFSE: Miháczi 5/3, HERMAN 9/6, SHIRIAN 12, Kováts G. 6, VARGA B. 17. Cs.: KARLÓCAI 11/9, Németh A. 11, Szeli, Agic 3/3.

7-3-ra még a portugálok vezettek, ám az első negyed második felében Kováts Gabriella és Varga Barbara közeli kosaraival fordított a TF, amelynek már 6 pontos előnye is volt. Az első félidő végén, s a második elején egy 7-0-s "részhajrával" visszaszerezte a vezetést az alacsony, mozgékony és távolról jól dobó kosarasok alkotta portugál együttes, amelynek játékosai időnként mint kés a vajon "törtek át" a TF védelmén. Váltott vezetéssel haladtak felek, a félidő végén azonban 3 ajtó-ablak ziccert hibáztak a magyar női egyetemi bajnokcsapat jtáékosai, így szünetben 2 pontos Porto-vezetést mutatott az eredményjelző.

Szünet után egy nagyon fegyelmezetten, koncentráltan játszó TF jött ki a pályára, Varga, valamint Németh Alma a portugál együttes játékosainak a "fejük fölött" többször is egymást ügyesen megjátszva vezényelt egy 11-2-es rohamot. A határtalan lelkesedéssel küzdő Porto azonban nem adta föl, a védekezésbeli késlekedést triplákkal büntetve a záró etap elején 2 pontra feljött. Ekkor azonban Karlócai Julianna triplája, valamint Herman Alíz 2+1-es akciója megnyugtatta a TF játékosait, a hajrában pedig Shirian Fatimi labdaszerzések után dobott kosarai biztossá tették a TF és a magyar kosaras küldöttség első sikerét.

Magyar Bianka: A portugálok bebizonyították, hogy nem szabad lebecsülni őket. Alacsonyak ugyan, de villámgyorsak és nagyon jól dobnak távolról, és ezt az első félidőben nagyon jól is játszották. Szünet után sikerült összeszedni a védekezést, és ennek köszönhetően a nagyot küzdő lányok megszerezték a győzelmet. A folytatásban szerenénk minden meccset megnyerni, és megszerezni a kilencedik helyezést.

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink