114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Aranyközelben a DEAC floorball csapata

Újra aranyéremért küzdhetnek a debreceni floorballosok, az első osztályú férfi bajnokságban.

Olvasási idő: 1,5 perc

Újabb sikeres korszakába érkezett a debreceni floorballozás: 2003 és 2010 között egy arany és és egy ezüstéremmel gazdagodott a csapat, két negyedik helyezés mellett. 2010 után negatív széria következett, a csapat visszacsúszott a második majd a harmadik vonalba. 2013-ban a DEAC nyújtott segítő kezet, azóta ők viszik a csapatot, amely 2018-ban feljutott az első osztályba, ahol első szezonjában negyedik helyen zárt, a jelenleg zajló bajnokságban két pont hátránnyal követi a listavezető IBK Cartoon Heroes együttesét. 

Nagyon jól teljesítenek idén a debreceni floorballosok, tíz mérkőzésen mindössze egy vereségük van, ők ütötték a legtöbb gólt a bajnokságban, és az övék a legjobb védelem is: tíz mérkőzésen mindössze 47 kapott gól. 

A csapatnak vannak rutinos tagjai, de képviselteti magát a fiatalabb generáció is, ráadásul a Debreceni Egyetem tanulói közül is néhányan a floorballt választották: Nyisztor Szablocs, a kapus Dorogi Kristóf (DE-GTK), Végh Ádám (DE-MÉK), Radványi Balázs (DE-ÁOK), de a csapatot az egyetem alumnusai közül többen is erősítik.

A bajnokság eddig lejátszott meccsein Nyisztor Szabolcs teljesített a legjobban, tíz mérkőzésen 26 gólnál jár, ezzel vezeti a góllövőlistát, de 22 góljával Varga Gergő is felfér a képzeletbeli dobogóra, aki a góljai mellett 19 gólpasszal segítette társait. A pontok tekintetében is ez a két játékos vezeti a bajnokság vonatkozó statisztikáját.

A válogatott szünet után február 15-én lép újra parkettre a DEAC floorballcsapata Érden az IBK Cartoon Heroes csapata ellen, akik jelenleg vezetik a bajnoki tabellát, ám egy debreceni győzelemmel a DEAC átvenné a vezetést. A következő hazai mérkőzést február 22-én rendezik a DESOK csarnokban, ahová minden szurkolót várnak! A csapatot érdemes követni Instagramon, hiszen nagyon izgalmas tartalmakat osztanak meg, amiből kiderül, hogy a floorball nagyon menő sport!

A csapat tagjai: Burai Péter, Varga János, Füzesi Csaba Márk, Nyisztor Szabolcs (DE), Varga Gergő, Dorogi Kristóf Tibor (DE-GTK), Tarsoly Ádám, Nagy Máté, Pál Lóránt, Lippai Péter, Lánczi András (DE-GVK alumnus), dr. Héjja Gábor (DE alumnus), Fábián Donát, Végh Ádám (DE-MÉK), Radványi Balázs (DE-ÁOK), Fábián Dániel (DE-MK alumnus), Okos Csanád, Szalóki Nándor, Szabó Bence, Hoffmann Tamás, Praznovszky Pál, Balogh Richárd, Molnár Dániel.

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: deac.hu

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink