114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

Adj bele mindent az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján!

B33 kosárlabda, street workout, balance, lépcsőző verseny, sárkányhajós bemutató, tahiti tánc, rögbi, erdei futás, minigolf kupa is szerepelnek az idei #IDUS2019 programpalettáján, az Egyetemi Sport Nemzetközi Napján, szeptember 20-án.

Olvasási idő: 2 perc

Szöveg: Márványkövi Ferenc

Fotó: Varga Dávid, MEFS

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) kezdeményezésére számos magyar egyetemen és főiskolán tartanak Egyetemi Sportnapot szeptember 20-án, amikor is a sport, a buli és a lazulás kapják a főszerepet. Az iskolák eltérő programkínálattal készülnek a nemzetközi szinten megrendezett eseményre. A leglelkesebb campusok programjai már elérhetők, de akadnak a listán olyan intézmények is, melyek egyelőre nem tették közzé terveiket.

 

Akik már lerántották a leplet

Az ELTE fővárosi campuszán inkluzív sportnapot tartanak, mely keretében lesz 5vös 5 futóverseny és FIT-night is. A Károli Gáspár Református Egyetemen házi kidobó bajnokságot, a Semmelweis Egyetemen pedig kézilabda-bajnokságot rendeznek. A Pécsi Tudományegyetem orfűi helyszínén sárkányhajó regattában és minigolfban, a bajai Eötvös József Főiskolán dartsban tehetik magukat próbára a hallgatók.

 

Az Egyetemi Sport Nemzetközi Napjával kapcsolatos programokról a felsőoktatási intézmények honlapjain, illetve az idus.hu-n lehet tájékozódni.

 

 

A program gyökerei – Miért éppen szeptember 20.?

Az UNESCO 2015. novemberi közgyűlése szeptember 20-át jelölte meg az Egyetemi Sport Nemzetközi Napjaként (International Day of University Sports - IDUS). Ezen a napon a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) javaslata alapján – a világ számos országának felsőoktatási intézményében – szabadidős sporteseményekkel, előadásokkal, versenyekkel és kulturális programokkal igyekeznek a hallgatók figyelmét felhívni a rendszeres testmozgás és az egészségmegőrzés fontosságára.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink