114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A Testnevelési Egyetem csapata nyerte az idei Labdarúgó MEFOB-ot

Kiváló mérkőzések jellemezték az Eszterházy Károly Egyetem által rendezett Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságot.

2018/2019-es tanévben az Eszterházy Károly Egyetem, ezen belül Eger városa adott otthont nagypályás labdarúgás sportágban a Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokságnak (MEFOB), amelyet május 13-14-én, két napon keresztül bonyolítottak le a Leányka úti füves pályán.

Idén több visszalépés miatt, összesen három felsőoktatási intézmény csapata vett részt a versenyen, ennek köszönhetően, körmérkőzéses rendszer szerint zajlott a program. A házigazda egriek mellett a címvédő Testnevelési Egyetem, valamint a tavalyi második ELTE SEK Szombathely látogatott el a hevesi megyeszékhelyre, a három résztvevő pedig hétfőn és kedden is megmérkőzött egymással, vagyis mindenki két esetben játszott minden riválisával, míg kialakult a bajnokság végső sorrendje.

 

EKE: Benke Norbert, Iváncsik Norbert, Gulyás Kristóf, Tóth Csaba, Palágyi Milán, Sebe Attila, Homonnay Márk, Fodor Tibor, Kollár Bence, Pető Márk, Darmos Márton, Kovács Gergely, Kovács Richárd, Fenyves Balázs, Vas Dániel, Jakab László Richárd, Tarnai Dániel

 

ELTE: Réti Milán, Rácz Balázs, Kalmár Milán, Kőfaragó Szilárd, Földvárszki Dávid, Görbics Richárd, Imre Dániel, Ferencz Zoltán Ferdinánd, Bita Patrik, Horváth Márton, Devecseri Kornél, Szőts Máté, Németh Márk

 

TE: Mányi Zsombor, Almási Ferenc, Lajtos Levente, Lengyel Béla, Gaczner Roland, Pump Szabolcs, Kiss Bence, Radó Dániel, Végh Gábor, Markovics Bence, Biró Bence, Pándy-Szekeres Dániel, Balogh Botond, Pataki Bence, Szepesi Róbert

A hétfői nap első mérkőzését követően, az esemény ünnepélyes megnyitójára is sor került, amelyen a vendéglátó intézményt képviselve, dr. Juhász Tibor rektor-helyettes, dr. Fügedi Balázs, a Sporttudományi Intézet vezetését képviselve, valamint dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség főtitkára mondott beszédet, illetve kívánt minden résztvevőnek nagyon sok sikert, és kellemes időtöltést Egerben.

Ezek után aztán már tényleg a játéké volt a főszerep. Ami az eredményeket illeti, a hazai csapat nyitotta a versenyt, méghozzá fővárosi riválisával szemben, amelyen ugyanakkor a vendégek bizonyultak jobbnak. Eléggé beragadt a rajtnál az EKE, és végül háromgólos vereséget szenvedett, de később szerencsére sikerült javítani a szombathelyiek ellen. A két ütközet között a TF-es fiúk dunántúli ellenfelüket is legyőzték, ezzel hibátlan mérleggel zárták az első nap küzdelmeit.

 

A hétfői program itt még nem ért véget, a Leányka Bisztróban ugyanis még hátra volt egy csapatvezetői fogadás, amelyen sportszakmai beszélgetéseken túl, arra is volt lehetőség, hogy a meghívott intézmények képviselői szorosabb kapcsolatot alakítsanak ki egymással. A vacsorát az Eszterházy Károly Egyetem rektora, dr. Liptai Kálmán nyitotta meg szavaival, és mint kiemelte, a város legszebb kilátással rendelkező éttermében külön öröm ilyen vendégeket fogadni a labdarúgás apropójából.

Másnap délelőtt a program alapján, újabb három összecsapással folytatódott az idei MEFOB, ahol az első nap eredményei alapján, meglepetésre a Szombathely 1-0-ás sikerrel startolt a Testnevelési Egyetemmel szemben. Mindez a házigazda számára is megnyitotta az aranyéremhez vezető út lehetőségét, ehhez azonban olyan eredményeket kellett volna elérni. Volna, mivel rögtön a következő meccsen egyetlen találatot hozó találkozót buktak el Iváncsik Norberték, amivel minimálisra csökkent a bajnoki címről szőtt álom megvalósulásának esélye. Igazán sajnálhattuk ezt a mérkőzést, mivel a labdarúgás örök igazsága érvényesült, miszerint a sok kihagyott helyzet mindig megbosszulja magát, és hát ebben az esetben tényleg mindent kihagytak az eszterházys legények, míg az ellenfél egy szöglet után megszerezte a három pontot érő találatot.

 

A torna utolsó fellépésén hárommal kellett volna nyernie a házigazdának, ám erre nem sok esély mutatkozott. A későbbi győztes TF ellen végül döntetlen eredmény született, amivel az is eldőlt, hogy harmadik helyen zár az Eszterházy Károly Egyetem csapata.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen a díszes trófeákat, és érmeket a rendező intézmény nevében dr. Liptai Kálmán rektor, dr. Bognár József, a Sporttudományi Intézet igazgatója, Bíró Balázs, a Hallgatói Önkormányzat elnöke, valamint az esemény egyik fővédnökeként Tállai András, a Mezőkövesd Zsóry FC NB I-es labadarúgó klubjának elnöke adta át. Az első három helyezett mellett utóbbi személy felajánlásából ajándékcsomagot vehetett át Szepesi Róbert, a MEFOB legértékesebb játékosa, aki a győztes Testnevelési Egyetem együtteséből került ki.

 

Összegzésül a jelenlévők a keddi esős, hideg időjárás ellenére is elismerően nyilatkoztak a lebonyolításról, és a szervezésről egyaránt, az Eszterházy Károly Egyetem pedig ismételten bizonyította, hogy ilyen kiemelt, országosan is elismert sportesemény szervezését is sikeresen meg tudja valósítani. Mindezek tükrében egyáltalán nem lennénk meglepve, hogyha a jövőben is láthatnánk még hasonló eseményeket intézményünk égisze alatt.

Eredmények:

Magyar Egyetemi - Főiskolai Országos Bajnokság, nagypályás labdarúgás

Eszterházy Károly Egyetem – Testnevelési Egyetem 1-4

Testnevelési Egyetem – ELTE SEK Szombathely 1-0

ELTE SEK Szombathely – Eszterházy Károly Egyetem 0-1

ELTE SEK Szombathely – Testnevelési Egyetem 1-0

Eszterházy Károly Egyetem – ELTE SEK Szombathely 0-1

Testnevelési Egyetem – Eszterházy Károly Egyetem 1-1

 

 

Végeredmény:

1.Testnevelési Egyetem 7 pont

2. ELTE SEK Szombathely 6 pont

3. Eszterházy Károly Egyetem 4 pont

Fotók:

Szántó György – EKE

Varga Dávid - MEFS

Forrás: Paletta Online

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink