114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A Széchenyi Egyetem 6., a TF 17. lett a 3x3-as Egyetemi Eb-n

Szombaton a helyosztókkal Portóban lezárult a 3x3-as Egyetemi Európa-bajnokság. A győri Széchenyi Egyetem folytatva bravúros szereplését a 6. helyen zárt. A TF a 17. helyen fejezte be a tornát.

A Széchenyi Egyetem remek teljesítménnyel 6. helyen zárt. A győriek szombaton háromszor is pályára léptek. A negyeddöntőben az ukrán Vasyl Stefanyk Egyetemtől 21-3-as vereséget szenvedtek a magyar lányok. A győriek az 5-8. helyért folytatták. Itt az első találkozón a Zürichi Egyetem alakulatánál óriási csatában 10-8 arányban bizonyult jobbnak a Széchenyi Egyetem.

A helyosztón, ahol az 5. pozíció volt a tét, a Bécsi Egyetemmel mérkőztek a győriek és szenvedtek 17-7-es vereséget. Viszonylag hamar előnybe került az osztrák gárda és végig őrizték a vezetést. A mieinknél Nagy Rebeka és Horváth Dóra 3-3, Török Barbara 1 pontot szerzett. A Széchenyi Egyetem maximálisan elégedett lehet a 6. hellyel, hiszen célját elérve sikerült jobb pozícióban zárni, mint tavaly az Európai Egyetemi Játékokon.

 

A TF sem zárta nyeretlenül a portói kontinenstornát. A 17. helyért kiírt mérkőzésen a magyar bajnok 14-1 arányban bizonyult jobbnak lisszaboni riválisánál. Révész Sára 5, Karlócai Julianna és Varga Barbara 4-4, Miháczi Diána 1 pontot szerzett.

A Fülöp Botond, Horváth Barnabás, Király Zalán, Pintér Dávid összeállítású TF-es férfi csapat utolsó mérkőzését elveszítve a 18. helyen zárt, míg a PTE férfi csapata - Berkics Bence, Bíró Levente, Riskó Dávid, Veljko Dragasevic - 17. lett.  

Forrás: wbasket.hu

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink