114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A Semmelweis Egyetem nyerte az Expo Egyetemi Kupát

A Semmelweis Egyetem csapata nyerte meg a II. Vízilabda Expón megrendezett Expo Egyetemi Kupát, amelyet most először szerveztek meg a felsőoktatásban tanuló hallgatók számára a budaörsi uszodában. A versengésbe hat egyetemi csapat (Semmelweis Egyetem, BME, PPKE, BCE, BGF, KRE) kapcsolódott be. 

Az eseményen számtalan olimpiai és világbajnoki aranyérmes sportoló megjelent, így az 1 négyzetméterre jutó bajnokok aránya ekkor bizonyosan itt volt Magyarországon a legmagasabb. Az aulában és a csarnokban a csapatok standjainál lehetőség volt egy-egy fotó, autogram vagy relikvia beszerzésére is. Miközben a medencében az Expó Kupa küzdelmei zajlottak, a színpadon előadásokat hallhattak az érdeklődők többek között a pólósok egykori sikerkapitányától, a Magyar Vízilabda Szövetsége elnökétől, dr. Kemény Dénestől, dr. András Krisztina sportközgazdásztól, valamint az UNICEF-et képviselő D. Tóth Krisztinától. A műsorvezető szerepét a friss Prima Primissima díjas Hajdú B. István látta el.

Az előadások záróakkordjaként a vízilabdasport ikonikus alakjai beszélgettek egymással, interaktív kapcsolat révén. Gergely István, az idén visszavonult kétszeres olimpiai bajnok kapus kiválóság és az alkalmi olasz tolmáccsá avanzsálódott olimpiai bajnok, Kiss Gergely Skype-on készített interjút Carlo Pedersolival, az egykori vízilabdás olasz válogatott játékossal, akit mindannyian csak Bud Spencerként ismerünk. A másik meglepetés vendég San Franciscóból Tarics Sándor bácsi volt, akit Kiss Gergő faggatott a vízilabdáról és a hosszú élet titkáról. Sándor bácsi tagja volt az 1935-ös egyetemi Világjátékokon aranyérmet szerző magyar csapatnak, az 1936-ban, Berlinben olimpiát nyert magyar csapatnak, és 102 évével ő a legidősebb magyar olimpiai bajnok.

Az uszodában folytatódó programban a Vízilabda Expó mérkőzéseit követően az Expo Egyetemi Kupa döntősei, a Pázmány Péter Tudományegyetem és a Semmelweis Egyetem gárdája mérte össze tudását. A fordulatos, izgalmas pillanatokkal és megoldásokkal teli  mérkőzést, összességében mintegy 600 néző előtt, 13-7-re az orvosi egyetem csapata nyerte, akik hazavihették a megérdemelt trófeát.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink