114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A Semmelweis Egyetem tarolt a Budapesti Egyetemi Sportfesztiválon

Külföldi és magyar hallgatók közös sport fórumát hozta tető alá a Budapesti Egyetemi Sportfesztivál, melyet idén már negyedszer rendezett meg az ELTE és a BEAC.

Olvasási idő: 1,5 perc

Mielőtt még mindenki nekiugrana a vizsgáknak, november 29-én egy nagy közös sportolásra várta az ELTE és a BEAC a fővárosban tanuló magyar és külföldi hallgatókat a University Sport Festival Budapest (továbbiakban Egyetemi Sportfesztivál) rendezvényre, amelyen immár negyedik alkalommal keresték a legsportosabb egyetemet. 11 felsőoktatási intézményből érkeztek hallgatók, ráadásul a világ minden tájáról, hiszen 65 országot képviseltek, ami rekord az esemény történetében!

Az ELTE budapesti, Bogdánfy úti sportcsarnokában a jelentkező egyetemek röplabdában és futsal-ban mérhették össze az erejüket: futsal-ban két ötfős csoportba sorolták be a nyolc egyetem tíz csapatát, közülük végül az IBS (International Business School-Nemzetközi Üzleti Főiskola) csapata diadalmaskodott, megelőzve a Szent István Egyetem (SZIE) és a BME csapatát. 10 egyetemről érkezett nevezés a röplabda-tornára, a győztes pedig a Metropolitan University lett, a döntőben legyőzve a Semmelweis Egyetem (SE) csapatát. A dobogó harmadik fokára a SZIE állhatott.

A röpi- és futsal-meccsekkel egyidőben az érdeklődők tizenkét különféle sportágat próbálhattak ki, elsősorban küzdősportokat: kung-fut, karatet, kick-boxot és a brazil jiu-jitsut. Mellette olyan testedzési formákat lehett kipróbálni, mint a spinning, a ballance-edzés, a funkcionális edzés, a polefitness vagy éppen az airflow-jóga, melyek mindegyike megtalálható a BEAC sportági kínálatában is. Mindezek mellett az elmét is lehetett sakkozással pallérozni.

Mielőtt a röplabdások és a futsalosok lejátszották volna a nagydöntőt, az ELTE-BEAC cheerleading csapata tartott nagyszerű bemutatót. A finálé után pedig kihirdették az idei év legsportosabb egyetemét, amely elimerést a Semmelweis Egyetem kapta.

Az Egyetemi Sportfesztivál igazi sportünnep és közösségi élmény, ahol a hallgatók nem csak a különböző mozgásformákkal, de egymással is ismerkedhettek és jó hangulatban tölthették el a péntek estéjüket. Az esemény Facebook-oldalán további fotók tanúskodnak a jó hangulatról!

Szöveg: Janzsó Miklós

Fotó: ELTE-BEAC (Facebook)

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink