114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A női vízilabda csapaté a 14. magyar érem az Universiadén

A döntőjéhez érkezett a női vízilabda torna a 29. nyári Universiaden Tajpejben.  A magyar csapat ellenfele az amerikai volt, soraiban öt Budapesten világbajnoki címet szerzett játékossal. Az USA veretlenül jutott el a döntőig, ahol  így is folytatták.

A döntőjéhez érkezett a női vízilabda torna a 29. nyári Universiaden Tajpejben. A magyar csapat ellenfele az amerikai volt, soraiban öt Budapesten világbajnoki címet szerzett játékossal. Az USA veretlenül jutott el a döntőig, ahol  így is folytatták.

USA- Magyarország 16-9 (5-2, 5-1, 3-3, 3-3)

Az amerikai csapatból a legkiemelkedőbb gólszerzők Jamie Neushul és Kiley Neushul 4-4 góllal. A magyar gólszerzők: Parkes 3, Gurisatti 2, Horváth 2, Garda és Szilágyi 1-1.

Az Universiade műsorán 2009 óta szerepel a női vízilabda, az amerikaiak most szereztek először aranyérmet, a magyar csapatnak pedig harmadszor lett  ezüstérmes.

Bíró Attila szövetségi kapitány: Nagyon hosszú heteken vagyunk túl a versenyek előtti kéthetes sanghaji edzőtábort is beleszámítva, rengeteget tanultunk a közel egy hónap alatt. Egy jövőbeni válogatott alapjai rajzolódtak itt ki Taipeiben. Gratulálok a lányoknak és köszönöm a stábnak a kitűnő munkát, elvégre egy döntő mégis csak egy döntő.

A magyar Universiade csapatból már csak a férfi vízilabdázókra vár szereplés, holnap a japánok ellen szállnak vízbe az 5. helyért, magyar idő szerint szerdán 4.30-kor. 

 

KOSÁRLABDA

A férfiak 17-18. helyért játszották utolsó meccsüket a 29. Nyári Universiadén. Az orosz csapat ellen kemény mérkőzésen 74-67-re maradt alul Magyarország, ezzel csapatunk a 18. helyen fejezte be szereplését.

 

RITMIKUS GIMNASZTIKA

A Csomai Renáta, Fibecz Alexandra, Ludányi Laura, Szegedi Janka, Szekeres Eszter, Vándor Ágnes összeállítású csapatunk 7. helyen végzett a ritmikus gimnasztika keddi döntőjében mindkét szeren: az 5 karika és a 3 labda és 2 szalag összeállításban is, megelőzve Dél-Korea csapatát.

Ladányi Beatrix csapatvezető értékelte a lányok teljesítményét: „A mai csapatdöntőre a mai napra nagyon összeszedték magukat és sikerült kihozni magukból azt, amit tudnak és amire már február óta együtt készülnek. Különösen a 3 labda-2 szalag gyakorlat ment jól, felszabadultan, szép technikával dolgoztak és látványos bemutató tartottak. Nagyon büszke vagyok rájuk! Reményeink szerint az otthoni országos bajnokságon folytatják ezt a jó szereplést.”

 

A magyar Universiade csapat érmesei  a 29. nyári Universiaden:

Aranyérmesek:
Szatmári András (vívás, kard)
Márton Anna (vívás, kard)
Kreiss Fanni (vívás, tőr)
Olasz Anna (nyíltvízi úszás, 10 km)
Baji Balázs (atlétika, 110 m gát)


Ezüstérmesek:
Bányai Zsombor (vívás, párbajtőr)
Bányai Zsombor, Siklósi Gergely, Berta Dániel, Cho Taeun Sándor (vívás, párbajtőr csapat) 
Márton Anna, Mikulik Júlia, Katona Renáta, Záhonyi Petra (vívás, kard csapat) 
Gyürkés Viktória (atlétika, 3000 m akadály)
női vízilabda csapat


Bronzérmesek:
Gyurta Gergely (úszás, 1500 m gyors)
Biczó Bence (úszás, 200 m pillangó)
Kozák Luca (atlétika, 100 m gát)
Szikszai Róbert (atlétika, diszkosz)

Az 5 arany, 5 ezüst és a 4 bronzérem az utóbbi két évtizedben  kiemelkedőnek számit  a magyar Universiade szereplések történetében.

Háttér:

Az Universiadén 14 születésnapost is köszöntöttünk:

Balog Gábor (Edutus)

Gyárfás Bence (OE)

Gyárfás Tamás (GDF)

Kardos István Gergely (Edutus)

Kiss Alexandra (DUE)

Kovács Gergő (EKE)

Kövesdi Vivien (TE)

Máté Zsuzsanna (ELTE)

Mihály Kata (DE)

Orosz Ádám (TE)

Pap Regina (PTE)

Rebecca Parkes (DUE)

Sós Dániel (University of Louisville)

Szekeres Eszter (ELTE)

néhány születésnapos

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink