114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A női kosarasok továbbjutottak, az USA vár rájuk és kezdődik az atlétika is

Gwangjuban a 28. Nyári Universiaden figyelemreméltó módon továbbjutott a magyar női kosárlabda válogatott.

 

Dél-Korea – Magyarország 55-88 (19-22, 16-26, 9-24, 11-16)

A hazai közönség hangerejétől támogatott koreaiak erejét hamar sikerült felőrölni és a magyar csapat a vártnál is magabiztosabban szerezte meg az újabb győzelmét a csoportban. A félidőben még csak 13 pont volt a különbség, de ez a mérkőzés végére 33 ponttá duzzadt. Kitűnő csapatszellemmel érte el a sikert a csapat, mely továbbjutott és következő ellenfele az USA válogatottja lesz két nap múlva.

A mérkőzésen a legjobb magyar dobók a kapitány Zele Dorina és Pap Regina voltak, 17 illetve 16 ponttal. Mellettük 14 pontos Szamosi és 10 pontos Baksa.

Sterbencz Tamás vezető edző nyilatkozatában azt emelte ki, hogy a lányok három ellenfele három kontinenst, három stílust képviselt, az észak-amerikait, az afrikait és az ázsiait és ennek ellenére példaadóan versenyeztek, semmi sem tudta kizökkenteni őket a saját játékukból. A mai győzelem titkát abban látta a szakember, hogy a csapat képes volt felvenni a koreaiak rohanós játékát is és nem állt be pozícióba. 

 

{avsplayer videoid=64}

Forrás: Youtube.com

 

Az atlétika meghódítja az Universiadet is

A Gyulai István Memorial mellett egy másik jelentős atlétikai eseményre is odafigyel a sport világa. Az Universiade atlétikai versenyei július 8-án kezdődnek 109 ország közel 1200 atlétájának részvételével Gwanjuban, Koreában. 

A két évvel ezelőtti kazany-i Universiadehoz hasonlóan itt is számos olyan atléta nevével találkozhatunk, akik felnőtt vagy korosztályos világbajnokságokon érmesek, helyezettek voltak és rendszeres résztvevői a világ meghívásos atlétikai versenyeknek.

Itt van többek között Luguelin Santos, a londoni olimpia ezüstérmese, 400 m-en Ekaterina Koneva fedettpályás hármasugró világbajnok, a dél-afrikai Zarck Visser, aki egy héttel ezelőtt ugrott 8. 41 cm-t távolugrásban, Michelle Jenneke az ausztrálok gátfutója, ausztrál bajnok, kimagasló 12, 82 mp-es egyéni csúccsal, az azerivá honosított Hayle Ibrahimov, olimpiai 9. helyezett hosszútávfutó is. 

Kiss László csapatvezető elmondta azt is, hogy a versenyen 11 magyar atléta vesz részt, minden szakágban képviselve a felsőoktatási intézményeket. A magyar csapat célja - megismételve a kazany-i szereplést  - legalább egy érem megszerzése, illetve a lehető legtöbb számban a nyolc közé kerülés, egyéni csúcs, vagy idei legjobb eredmények elérése.

 

A magyar csapat:

Csere Gáspár: félmaraton

Dani Áron: 3000 akadály

Gyürkés Viktória: 3000 akadály

Helebrandt Máté: 20 km gyaloglás

Huszák János: diszkoszvetés

Kaptur Éva: 200 m

Kerekes Gréta: 100 m gát

Koroknai Tibor: 400 m gát

Kovács Zoltán: 400 m

Ormay Anikó: gerelyhajítás

Schmelcz Fanni: távolugrás

 

Fotó: Marjai Péter

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink