114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A Mosonmagyaróvár elvette a Szombathely veretlenségét a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság 8. fordulójában a férfiaknál

Csupán három mérkőzést játszottak a héten a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a férfiaknál, de mindegyiknek megvolt a maga érdekessége. A keleti csoport fővárosi derbijén az első félidőt irányító TF ellen szünet után volt egy óriási fellángolása az ELTE együttesének, amely egy huszáros rohammal szorossá tette a meccset, de a felzárkózásba elfáradt, így sima vendéggyőzelem született. Ugyanez volt a végkifejlet a DMSE-Nyíregyháza találkozón is, amelynek az volt a pikantériája, hogy a nyitó fordulóban a Medikus-együttes óriási bravúrt bemutatva győzni tudott Nyíregyházán - most a szabolcsi legénység alaposan visszavágott. A hét rangadója a nyugati csoport egyetlen mérkőzése volt, amelyen a Mosonmagyaróvár nagy küzdelemben legyőzte a gyenge dobóformát kifogó Szombathely csapatát, s ezzel megfosztotta veretlenségétől. Ez egyben azt is jelenti, hogy nincs már veretlen csapat a nyugati csoportban.

Keleti csoport:

 

ELTE-BEAC - TFSE 61-84 (14 -24, 17-26, 17-11, 13-23)

Budapest, Tüskecsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Gaál, Káré

 

ELTE BEAC: BORSOS 2, Szabó B. 6/3, Timár 7/3, Ipacs 10, Somosi 5. Csere: BARTOS 14/3, Jónás 8/3, Honti 9/3, Somogyi. Edző: Csányi Zoltán

TFSE: SZABÓ D 7/6, Kovács B. 16, Kovács M. 9/3, FÉLIX 26, Körömi 6/3. Csere: LEPSIK 11/3, SCHUBERT 9/6, Váczi. Edző: Boros Zoltán

 

Remek, küzdelmes mérkőzést hozott a két budapesti csapat mérkőzése. Az ELTE diákjai szép megoldásokkal hamar elléptek 7-3-ra ellenfelüktől. A TF gyorsan rendezte sorait, s egy 9-0-s rohammal már a negyed közepén fordított, s az irányítást továbbra is kézben tartva a szakasz végére 10 pontos előnyre tettek szert. A második félidőben folytatódott, hogy a hazaiak remek megoldások mellett nagyon sok hibát is elkövettek. A TF csapata magabiztosan és eredményesen játszott, sok hibára kényszerítve ellenfelét közel 20 pontos vezetéssel fordulhatott. Térfélcsere után egy az első félidőben látotthoz képest teljesen más felfogásban kosarazó ELTE jött ki a pályára. Az addigi „puha” védekezésükön szigorítottak, hatalmas szívvel vetették magukat ellenfelük után a vendéglátók. A 3. negyed első felében egy szédületes 15-2-es rohamot bemutatva sikerült is 6 pontra megközelíteniük a TF csapatát. A kiélezetté váló helyzetben, a kritikus pillanatokban azonban hazai oldalon rendre becsúszott egy-egy hiba, figyelmetlenség, így egyenlíteni, fordítani már nem maradt ereje az ELTE csapatának. A nagy fellángolás jelentős energiákat emésztett fel a 14 pontos, 15 lepattanós dupla-dupláig jutó Bartos Bálint vezette ELTE-BEAC-nak, a TF viszont - amelyben elsősorban a szintén dupla-duplát elérő Félix Ákos (26 pont, 10 lepattanó) tett ki magáért - új erőre kapott így végül 20 pont fölötti vendégsiker született. 

 

Boros Zoltán: - Végig küzdelmes mérkőzést tudtunk játszani az ELTE csapatával, voltak szép jelenetek.  Azok után, hogy a félidőben nagy előnyt szereztünk, szépen visszajött az ELTE, további sok sikert kívánok nekik!

Csányi Zoltán: - Az első félidő fegyelmezetlenségeit végig cipeltük a hátunkon, ugyanakkor a harmadik negyed játéka visszaadta a hitünket. Sajnos saját magunkat akadályoztuk a kritikus helyzetben elkövetett hibáinkkal a fordításban, és ebben az is közrejátszott, hogy továbbra is sok a hiányzónk, ami egy ilyen mérkőzésen döntőnek bizonyult.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_741

 

DMSE – Nyíregyházi Egyetemi SE 69-107 (9-28, 22-27, 18-32, 20-20)

Debrecen, OEC tornaterem, zárt kapuk mögött. V.: Kokas, Fülöp

 

DMSE: VELKEY 21/12, Nádasi 5/3, Győri 6, CSIRPÁK 16/6, NYÍRI 15/3. Csere: Szilágyi, Cseh 6. Edző: Kovács István

Nyíregyházi Egyetemi SE:  Demeter 6, TISZA 16, BÍRÓ 12/6, GERŐCS 16, MOKÁNSZKI 33/21. Csere: Horányi 4, JÁNKFALVI 20/15. Edző: Bus Iván

 

Az első fordulóban nagy bravúrt bemutatva Nyíregyházán tudtak nyerni a hazaiak Az élet "igazságot szolgáltatott", hiszen ezúttal a vendéglátók tudtak csak felforgatott kerettel pályára lépni, míg a vendégek a nyitó fordulóbeli keretükhöz képest erősebb játékosállománnyal érkeztek. Rögtön látszott, hogy a hazaiak nem tudják tartani a lépést a nyírségiekkel, és bár volt 1-2 szép megmozdulásuk, az osztálykülönbség folyamatosan tapintható volt. Hamar eldőlt a mérkőzés, és inkább az edzőmeccs-jelleg dominált, főleg a második félidőben. A hazaiaknál Velkey Lőrinc eredményessége, Nyíri Péter (15 pont, 11 lepattanó) és Csirpák (16 pont, 17 lepattanó) pedig a dupla-duplája kapcsán emelhető ki. A vendégeknél több játékos is kimagasló teljesítményt nyújtott. Két dula-duplát elérő játékosa a nyíregyházi csapatnak is volt, Tisza Bálint 16 ponttal és 11 lepattanóval, Bíró Benedek pedig 12 ponttal és 10 lepattanóval zárta az összecsapást, Mokánszki Máté pedig 33 pontot dobott, 7 hárompontossal fűszerezve.

 

Kovács István: - Nehéz bármit is mondani ebben a helyzetben, hiszen a reményeink arra, hogy a csoportban a negyedik helyen végezzünk, - a helyzet ismeretében meghozott és érthető sportolói döntéseknek köszönhetően - szertefoszlottak. Túl vagyunk a meccsen, ennyi pozitívumot tudok kiemelni. Gratulálok az ellenfélnek.

Bus Iván: - Örülök, hogy a körülmények ellenére könnyedén és sérülésektől mentesen tudtuk lehozni a mérkőzést. Köszönöm az ellenfél sportszerű hozzáállását, és a folytatásra sok sikert kívánok a Debrecennek!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?hun_univk_743

 

Halasztott mérkőzés:

Debreceni Egyetem - Miskolci Egyetem 12.15.

 

Nyugati csoport:

Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem MOGAAC - SZOESE 62-56 (19-11, 6-14, 25-14, 12-17)

Mosonmagyaróvár, Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Földesi, Káli

 

Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem: KÁMÁN 20/3, GEIGER 6/6, Varga T. 4, Hágen 6, HORVÁTH Á. 18/3. Csere: Varga 2, Iváncsics 2, Pálinger, Szabó 2, Karsai 2, Szilágyi, Pallag. Edző: Laky Tibor

SZOESE: Horváth 1, Kiss 5, Hódi 12/6, Oroszi, VICZE 12. Csere: Gombkötő, SCHWEIGHOFFER 13, Novák 1, Bojkovszky 12. Edző: Kéri Péter

 

A csoport végső sorrendje szempontjából fontos mérkőzésen az első félidő két ellentétes negyedet hozott. Az első 10 perc a hazaiaké volt, a második szakaszban azonban a vendégek akarata érvényesült. Érződött a játékon a nagy tét, a hatalmas küzdelemben mindkét csapat rengeteget hibázott. A 3. negyedben ismét a Mosonmagyaróvár volt a jobb, pontosabb a  távolról igen gyengén dobó szombathelyiek ellen, és a 18 pontos, 10 lepattanós dupla-dupláig jutó Horváth Ádám vezérletével 10 pont fölötti előnyhöz jutottak a negyed végére. A záró etap elején ezt "fejelték meg" egy triplával, s a kevés pontot hozó, küzdelmes találkozón jelentősnek mondható, 14 pontos vezetéshez jutottak a 33. perc elején. A SzoESE azonban nem adta föl, hanem megnyitotta a hosszú hajrát, s egy 7-0-lal a szakasz közepére megfelezte hátrányát, ráadásul az újabb hazai hármas sem törte meg. A támadásban tanácstalanná váló MOGAAC csapatát szemben másfél perccel a vége előtt egyetlen triplányira közelítette meg a Szombathely, de a végjátékban Kámán Bálint keze nem remegett meg a büntetőknél, így hazai siker született, a Mosonmagyaróvár kemény, küzdelmes, és izgalmas, de nem túl színvonalas találkozón elvette a távolról nagyon gyengén (2/28, 7,14% tripla) dobó SzoESE veretlenségét.

 

Laky Tibor: - Fontos győzelmet arattunk, aminek azért van különösen nagy jelentősége, mert az utóbbi három évben nem sikerült a Szombathelyi Egyetem csapatát legyőznünk. Az a csapat győzött, aki kevesebbet hibázott, és jobban megőrizte a lélekjelenlétét, a fontos helyzetekben jobb döntéseket hozott.

Kéri Péter: - Sajnos nagyon gyenge kinti dobóteljesítménnyel hoztuk ezt a mérkőzést, így nagyon nehéz lett volna nyerni. Voltak periódusok, amikor jól játszottunk, és sikerült támadásban és védekezésben is jó ritmusban kosárlabdázni, de összességében megérdemelten nyert a hazai csapat, gratulálok nekik.

Statisztika:  http://netcasting.webpont.com/?hun_univn_719

 

 

Halasztott mérkőzések:

Veszprémi ESC - NKE SE 2021. 01.25.

BME-MAFC - PTE-PEAC 2021. 03.09.

Közgáz - SMAFC 2021. 03.22.

 

 

Fotó: mogaac.hu

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink