114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramjába szeptember végéig pályázhatnak még az élsportolók

Havonta akár 200 ezer forintos támogatást is kaphatnak azok a 35. életévüket még nem betöltő élsportolók, akik a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, olimpiai/paralimpiai versenyszámban tagjai a magyar nemzeti válogatottnak és felnőtt korcsoportban nemzetközi éremszerzési esélyre jogosító sportteljesítményükkel Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/paralimpiai éremre esélyesek.

Az ösztöndíjprogramban való részvétel feltétele az is, hogy a pályázók diplomával még ne rendelkezzenek, tehát az első felsőfokú végzettség – alapfokozatnak vagy az osztatlan képzésben szervezett mesterfokozatnak – megszerzésére irányuljanak még tanulmányaik.

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjának mértéke olimpiai, paralimpiai érmeseknél 204.000.-Ft/hó, éremesélyeseknél és világbajnoki érmeseknél 170.000.-Ft/hó. Világbajnoki éremesélyeseknél és Európa-bajnoki érmeseknél 136.000.-Ft/hó. Európa-bajnoki éremesélyeseknél pedig 102.000.-Ft/hó. Az ösztöndíj mértékének meghatározásakor több ösztöndíj-kategóriának való egyidejű megfelelés esetén a jelentkezőt a magasabb összegű ösztöndíj-kategóriába sorolják, egy ösztöndíj-kategórián belül több éremmel való rendelkezés esetén azonban az ösztöndíj összege nem módosul. Az ösztöndíj a sportról szóló 2004. évi I. törvény szerint adható Gerevich Aladár-sportösztöndíj mellett is folyósítható.

A pályázatokat 2 példányban 2015. szeptember 30-ig kell postára adni, vagy személyesen eljuttatni az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkárságára (1054 Budapest, Hold utca 1.).

A jelentkezési laphoz a kitöltött adatvédelmi nyilatkozat mellett csatolni kell a felsőoktatási felsőfokú tanulmányokat igazoló dokumentum (hallgatói jogviszony igazolás) másolatát is. A postára adással egyidejűleg a sportcsillag@emmi.gov.hu címre elektronikusan is kérik beküldeni a jelentkezési dokumentációt. A beérkező pályázatok áttanulmányozását követően írásban értesíti az Államtitkárság a jelentkezőket a miniszter döntéséről.

Tavaly a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramja révén Gyurta Dániel, a MEFS elnökségi tagja, olimpiai bajnokok, köztük Dombi Rudolf, Risztov Éva, Szabó Gabriella és Szilágyi Áron, 8 Universiade bajnok, közte Cseh László, Bátori Bence, Burján Csaba, Knoch Viktor, Béres Bence, Joó Abigél, Sedlmayer Tamás és Jansik Szilárd, valamint számos egyetemi világbajnokságon érmes sportoló kapott havonta támogatást. 

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink