114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjprogramjába február 25-ig pályázhatnak még az élsportolók

Havonta akár 200 ezer forintos támogatást is kaphatnak azok a 35. életévüket még nem betöltő élsportolók, akik a magyarországi felsőoktatási intézményekben aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkeznek, olimpiai/paralimpiai versenyszámban tagjai a magyar nemzeti válogatottnak és felnőtt korcsoportban nemzetközi éremszerzési esélyre jogosító sportteljesítményükkel Európa-bajnoki, világbajnoki vagy olimpiai/paralimpiai éremre esélyesek.

 

Az ösztöndíjprogramban való részvétel feltételei:

Az ösztöndíjprogramban való részvétel feltétele az is, hogy a pályázók diplomával még ne rendelkezzenek, tehát az első felsőfokú végzettség – alapfokozatnak vagy az osztatlan képzésben szervezett mesterfokozatnak – megszerzésére irányuljanak még tanulmányaik.

 

Az ösztöndíj mértéke:

A Magyar Sportcsillagok Ösztöndíjának mértéke olimpiai, paralimpiai érmeseknél 204.000.-Ft/hó, éremesélyeseknél és világbajnoki érmeseknél 170.000.-Ft/hó. Világbajnoki éremesélyeseknél és Európa-bajnoki érmeseknél 136.000.-Ft/hó. Európa-bajnoki éremesélyeseknél pedig 102.000.-Ft/hó. Az ösztöndíj mértékének meghatározásakor több ösztöndíj-kategóriának való egyidejű megfelelés esetén a jelentkezőt a magasabb összegű ösztöndíj-kategóriába sorolják, egy ösztöndíj-kategórián belül több éremmel való rendelkezés esetén azonban az ösztöndíj összege nem módosul. Az ösztöndíj a sportról szóló 2004. évi I. törvény szerint adható Gerevich Aladár-sportösztöndíj mellett is folyósítható.

Jelentkezési határidő:

A pályázatokat 2 példányban 2016. február 25-ig kell postára adni, vagy személyesen eljuttatni az Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkárságára (1054 Budapest, Hold utca 1.).

Jelentkezés módja:

A postára adással egyidejűleg a sportcsillag@emmi.gov.hu címre elektronikusan is kérik beküldeni a jelentkezési dokumentációt.

A beérkező pályázatok áttanulmányozását követően írásban értesíti az Államtitkárság a jelentkezőket a miniszter döntéséről.

Teljes pályázati anyag a mellékletből letölthető.

 

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink