114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A legjobb egyetemi kézilabda csapatok versenyeztek Győrben

A férfiaknál címvédő Széchenyi István Egyetem legyőzőre talált a Testnevelési Egyetem személyében, míg a nőknél a Debrecen - Eger párharcból az Eger került ki győztesen.

Idén is a Széchenyi István Egyetem rendezte meg a Kézilabda MEFOB döntőt, így több csapat is ismerősként érkezhetett Győrbe. 

A tavalyihoz hasonlóan idén is hat női és hat férfi csapat szerepelhetett, amit az egyetemi kézilabda sportág fejlődése is indokolt. 

 

A sport olyan közösségeket teremt, amelyek „a mai felsőoktatási képzési struktúrákban nehezen szervezhetőek meg” emelte ki köszöntőjében Prof. Dr. Kiss Ádám a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség elnöke.

 

„A jövő Győrben épül” szól Győr város szlogenje. A jövő építésének alapja pedig az ifjúság, különösen az egyetemi ifjúság. Rájuk lehet és kell építeni a kézilabdázásban is. A Széchenyi István Egyetem kiemelten figyel hallgatói fizikai képzésére, hiszen karrierjükben nem lehetnek sikeresek fittség és versenyzői erények nélkül, hívta fel erre is a figyelmet házigazdaként Dr. Földesi Péter rektor.

 

A Magyar Egyetemi- Főiskolai Kézilabda Bajnokság Döntőjének két napos tornáján, a fiúknál a Bridge Kupáért folyt a verseny.

Bajnok lett a Testnevelési Egyetem, az ezüstérmet a Széchenyi István Egyetem szerezte meg. A dobogó harmadik fokára a Pécsi Tudományegyetem csapatának tagjai állhattak fel. Negyedik a Pannon Egyetem, ötödik a Debreceni Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pedig a hatodik helyen végzett.

 

A lányoknál a küzdelmek a PannonWork Kupáért folytak, ahol az Eszterházy Károly Egyetem győzött, az ezüstérmet a Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem kézilabdásai pedig a bronzérmet vihették haza. Negyedik lett a Testnevelési Egyetem, majd a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, végül a házigazda Széchenyi István Egyetem követte őket.

 

A legjobb kapusnak járó különdíjat a szervezők a hölgyeknél Győrffy Alexandrának (Eszterházy Károly Egyetem), a fiúknál pedig Szász Zsoltnak (Pannon Egyetem) ítélték.

A gólkirálynak járó különdíjat a lányoknál Sári Barbara 31 góllal (Eszterházy Károly Egyetem), a fiúknál pedig Schmid Péter (Pannon Egyetem) 26 góllal érdemelte ki.

A legtechnikásabb játékosnak kiírt díjat a hölgyeknél Smid Eszter (Debreceni Egyetem), a férfiaknál Pethő Ákos (Pécsi Tudományegyetem) kapta meg.

A legjobb edzői elismerést a bajnokcsapatok (Testnevelési Egyetem és Eszterházy Károly Egyetem) edzői vehették át, név szerint Dr. Ökrös Csaba (férfi csapat) és Hegedűs Tibor (női csapat).

 

Az eseményt megtisztelte és díjakat adott át Zsiga Gyula az MKSZ szakmai igazgatója, Bartha Zsolt a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség szakreferense, Molnár Albert a PannonWork Iskolaszövetkezet igazgatósági tagja, és az Audi ETO KC Bajnokok Ligája győztes csapat tagjai, Hársfalvi Júlia és Bódi Bernadett.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink