112 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A hazai oktatási piac legnagyobb seregszemléjén három olimpikonnal is találkozhattak az érdeklődők

A kibővített programkínálat mellett érdekes és tanulságos beszélgetéseket hallhattunk szakemberekkel, egyetemi oktatókkal, a tanulás, a kutatás, és a sport területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó felsőoktatási hallgatókkal, híres zenésszel, tradicionális márkák képviselőivel, sikeres üzletemberekkel, és olimpikonokkal is.

Többek között például Tóth Gergely, rockzenész-menedzser - Well Hello sztori, Dobroviczky István, kereskedelmi igazgató, az Alföldi Tej - a megújult, fiatalos Riska brand sztori, kerekasztal beszélgetés a GreenFox kódolásról, Horváth Gábor - a Miutcánk.hu, a helyi, bizalmi 40.000 fős közösségi oldal sztori, és a MEFS pódiumbeszélgetése A január 21.-i Pódiumbeszélgetésen három egyetemista sportoló kiválóság beszélgetett Szentkirályi-Szász Krisztina MEFS ügyvezető, PR és marketing vezetővel.

Adámi Zsanett, paralimpikon úszó, a riói paralimpia 100 m hátúszás 4. helyezettje, hetvenszeres magyar bajnok, Európa bajnoki 3. helyezett női vegyes váltóval, többszörös világbajnoki 4. helyezett, a Budapesti Corvinus Egyetem hallgatója.

Csere Gáspár, atléta, olimpikon, hosszútávfutó, a Gwanju-i Universiade félmaraton verseny 10. helyezettje, magyar bajnokság háromszoros ezüst és háromszoros bronzérmes, Magyar Szuperliga 3. helyezett, az Eötvös Loránd Egyetem hallgatója.

Rédli András, párbajtőrvívó, olimpiai bronzérmes, a Riói olimpia 3. helyezett párbajtőr csapata tagja, világ- és Európa-bajnok, a 2007-es Bangkoki Nyári Universiade aranyérmese, a Magyar Honvédség Altiszti Akadémia Mecséri János Kiképző Osztály katonai testnevelési és közelharc-módszertani részlegének testnevelőtisztje, főhadnagy, az Óbudai Egyetem hallgatója.

András elhozta Rióban nyert bronzérmét is, amely meglepően nehéz volt. Megnyerni is… tette hozzá az olimpikon.

A beszélgetés végén tanácsot kértünk a mai leendő egyetemisták számára.

Zsanett: Legyenek a mai fiatalok kitartóak, többször is jelentkezzenek egyetemre, és tanuljanak.

Gáspár: ne féljenek a fiatalok, céltudatosak legyenek, legyen jövőképük, ami nagyon nehéz ebben a korban. A tanulás és a versenysport összehangolásáról beszélt, és arra biztatta a fiatalokat, hogy merjenek nagyot álmodni, célokat kitűzni, elsőnek egy kisebb célt. Mindig abban tartsanak ki, amiben vannak, és ha mégse tetszik a választott egyetem, később válthatnak. A pályaválasztás akár egész életen át tart. A hosszútávfutás unalmasnak tűnhet, de van ritmusa, ami az egész életet, köztük a tanulást is áthatja.

Rédli András üzenetével búcsúztunk a három vendégtől.

„Kitartás, csak lazán. Nem kell ráparázni, ne legyen tele a gatya. Meglesz az az érettségi, minden úgy lesz, ahogy szeretnék a fiatalok. Soha ne adjátok fel az álmaitokat!”

Párbajtőrvívó olimpikonunk videóüzenete itt tekinthető meg >>>>

A rendezvény teljes időtartama alatt a MEFS standján az érdeklődők információt kaptak a felsőoktatási sportolás széles skálája mellett a felvételi többletpontok beszámításának változásairól, a felsőoktatási élsportolói Mentor/Tutor programokról, az eredményes élsportolók pénzbeli támogatással is járó, Magyar Sportcsillagok Ösztöndíj Programjáról, a sport és az egyetemi tanulmányok összehangolásáról szóló kettős életpályamodellről.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEKBanner
Banner
Banner
Támogatóink