114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A "halálcsoportokat" elkerülték - a házigazdákat nem

Szombaton délután sorsoltak Poznanban az egyetemi Európa-bajnokság helyszínén. A TF női és férfi csapata egyaránt az A-csoportba került a házigazda együttesekhez. Első látásra úgy tűnik, mind a női, mind pedig a férfi alakulat elkerülte a B-jelű "halálcsoportot".

Szinte szűknek bizonyult az az előadó, amelyben a szervezők a 14 férfi és a 12 női csapat képviselői, valamint a játékvezetők jelenlétében megtartották a sorsolást.

A hölgyeknél a 12 csapatot négy darab hármas csoportba osztották, a férfiaknál pedig két négyes és két hármas csoportban zajlanak majd a küzdelmek.

Elsőként a hölgyeknél sorsoltak, és a TF a házigazda Adam Mickiewicz Egyetem, valamint a német Göttingeni Egyetem csapatával került egy hármasba, mégpedig az A-jelűbe, miközben a B-ben összekerült a tavalyi portugáliai Európai Egyetemi Játékok két döntőse, a Zalaegerszegről Oroszországba szerződő Sigi Koziarral a soraiban felálló bécsi, valamint a strassbourgi egyetem együttese.

Magyar Bianka a TF edzője így értékelt: "Úgy tűnik, ellentétben a tavalyi Európai Egyetemi Játékokkal, most elkerültük a halálcsoportot. Tavaly sem a lengyel, sem pedig a német csapat nem volt ott Coimbrában, nem ismerjük őket. Ebből a szempontból talán jó is, hogy először szabadnaposak leszünk, s felmérhetjük, milyen erőt képviselnek riválisaink.Mindenképpen szeretnénk bejutni a legjobb nyolc közé, de jelen pillanatban elsődlegesen a nyitó, a hazaiak elleni mérkőzésünkre koncentrálunk."

A férfi együttes is az "A" jelű csoportba, került, ez a két kvartett egyike. A TF csapatát a házigazda Poznani Gazdasági Egyetemi, valamint a román Pitesti Egyetem mellé sorsolták harmadiknak, hogy aztán negyedik csapatként "behúzták" melléjük még amolyan "habként a tortára" a madridi politechnikai egyetem csapatát.. Itt is a B-csoport tűnik a "halálcsoportnak" olasz, litván valamint francia együttessel.

Boros Zoltán, a TF férfi együttesének edzője így értékelte a csoportbeosztást: "Lehetet volnba könnyebb, de akár nehezebb is. A hazaiak minden bizonnyal igen erős együttest szedtek össze, s nyilván próbálnak kitenni magukért, hazai környezetben jól szerepeni. A román csapat régóta résztvevője az egyetemi Eb-knek, összeszokott, jó erőkből álló társaság, a spanyol kosárlabdát pedig nem nagyon kell bemutatni senkinek. Nehéznek tűnik, megpróbáljuk a  legtöbbet kihozni magunkból - meglátjuk mire lesz elég."

A TFSE két csapatának tervezett programja a csoportmérkőzéseken:

Nők:

Július 22.:

Adam Miczkiewicz Egyetem - TFSE 13.00

Július 23.:

Göttingeni Egyetem - TFSE 13.00

 

Férfiak:

Július 21.:

TFSE: Madridi Politechnikai Egyetem 17.30

Július 22.:

Poznani Gazdasági Egyetem - TFSE 13.00

Július 23.

Pitesti Egyetem - TFSE 15.15

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink