114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A Győr Pesten is legyőzte a Közgázt, BME-s tripla-dupla Sopronban a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság 8. fordulójában a nőknél

Három mérkőzést lejátszottak, hármat viszont elhalasztottak a múlt héten a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokságban a hölgyeknél. Időnként "sírt a labda" a keleti csoport egyetlen összecsapásán, az ELTE-Szeged találkozón, amelyen a végig vezető hazaiak a záró szakaszban tették fölényessé sikerüket. A heti rangadón egy a végletekig kiélezett, izgalmas mérkőzésen egyetlen pont döntött a győri lányok javára a Közgáz otthonában. A BME-MAFC a papírformának megfelelően simán nyert Sopronban. A találkozó a vendégek játékosa: Bozsó Katica szédületes tripla-duplája mellett két sajnálatos sérülést is hozott, a sérülést elszenvedő kosaras hölgyeknek ezúton is jobbulást kívánunk.

 

 

Keleti csoport:

 

ELTE BEAC - Szegedi RSC 68-29 (17-11, 11-6, 9-2, 31-10)

Budapest, Tüskecsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Pohánka, Gruber

 

ELTE BEAC: VARGA A 14/6, TAKÁCS 8 8, KISS 13, Nagyi 9/3, Tarnai 9/3. Csere: Simon, FABINI 8, BISZÁK 2, Simoncsik 5/3. Edző: Laklóth Anna, Zsoldos András

Szegedi RSC: Kendl, Lovrity, BURJÁN B. 13, FODOR F. 6, Váradi 2. Csere: Antal 8, Liska, Kurinszki, Finsztál. Edző: Földi Alexandra

 

Az első percekben a hazaiak valósággal állva hagyták az elég tompán kezdő szegedi lányokat, és 11-1-es sorozattal indítottak. Erre a  negyed második felében egy 10-4-gyel felelve feljöttek a vendégek, a rövid szünetre pedig 6 pontos ELTE-BEAC előnnyel felzárkóztak a vendégek. Ezt követően jelentősen esett a játék színvonala, küzdelmes, mindkét fél részéről elég sok hibával tarkított lett a játék. A harmadik negyedben, az alapvonal mögötti kézilabdakapu hálója majdnem annyiszor rezgett, mint a kosárpalánkra függesztett, ám ezek a "gólok" a statisztikában pontok helyett eladott labdák formájában jelentek meg. A negyedik negyedben a hazaiak újítani tudtak, felpörögtek, s  néhány szép, tiszta helyzetig játszott akcióval és triplával, átrohanva a vereségbe beletörődő szegedieken csaknem annyi pontot szereztek, mint az első három etapban összesen, így végül fölényes győzelmet arattak. 

 

Laklóth Anna: - Ezen az estén egyik csapat sem a legszebb arcát mutatta. Küzdelmes mérkőzés volt, ahol időnként sírt a labda a kezünkben. Köszönöm a lányoknak, hogy az ilyen mérkőzéseken, amikor igazán semmi sem sikerül, akkor sem fordítanak hátat egymásnak, hanem próbálnak túllendülni az időnként rémisztő mélypontokon! Sok sikert kívánunk a szegedi lányoknak a továbbiakban!

Földi Alexandra: - Ahogy mostanában mondani szokás, örülünk, hogy ki tudunk állni, és tudunk meccset játszani. Sajnos a második félidőben megadtuk magunkat és sokszor feltett kézzel néztük ahogy az ellenfél átgázol rajtunk. Lehetne kifogásokat keresni, de felesleges, az ellenfél ma ennyivel jobb volt nálunk, gratulálunk nekik.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univk_634

 

Halasztott mérkőzések:

Debreceni Egyetem - Semmelweis Egyetem 2021. 03.17.

Miskolci Egyetem - TFSE  - A felek később egyeztetnek a halasztás időpontjáról

 

 

Nyugati csoport:

 

Közgáz - UNI Győr SzESE 55-56 (11-13, 15-14, 16-19, 13-10)

Budapest, Kinizsi u., zárt kapuk mögött. V.: Tóth K., Gyurka

 

Közgáz: KATONA 16/6, Hidas 8/6, DOKTOR 10/6, Pfandler 6, Munkácsi. Csere: Galba 6, SZAMMER 9, Pánczél. Edző: Németh Kata

Győr: ROZMÁN 13/3, BAFFY 9, Perl 7, Horváth K. 5, NAGY R. 16/3. Csere: Horváth D. 2, Bánszegi 4. Edző: Barthalos István

 

Győrben az évadnyitón 2 ponttal győztek Barthalos István tanítványai, a visszavágón is izgalmas csatára volt kilátás. Nagy Rebeka és Katona Bianka dobópárbajával indult a találkozó, majd 5-5 után egy 6-0-lal ellépett a Győr, a vendégek agresszív védekezése nem ízlett a Közgáznak. A szakasz hajrájában Szammer Anett villanásaival feljött, a második negyed elején pedig lendületben maradva fordított a hazai együttes. Nem sokáig örülhetett a vezetésnek a Közgáz, a győriek Rozmán Lilla vezérletével újra elléptek. A félidő hajrájában Hidas Réka két triplájával újra egyenlített a Közgáz, de végül Rozmán egy jó büntetőjével a vendégek térhettek minimális előnnyel pihenőre. A második félidő elején váltva estek a kosarak, s váltott vezetéssel haladtak a csapatok. A szakaszt közepén egy 7-0-al ismét megléptek a vendégek. Ettől kezdve üldözőverseny vette kezdetét. A Közgáz a Doktor-Katona kettős jóvoltából többször is feljött, de a kritikus pillanatokban a Baffy-Rozmán-Nagy trió révén rendre újítottak a hazaiak. A 4. negyed elején 10 ponttal is ellépett a győri csapat, de ekkor Katona dobott a támadóidő utolsó pillanatában egy olyan triplát, amely az NBA-ben is hármat ért volna. Egy 7-0-al 3 pontra jött föl a Közgáz, amelyből Doktor is betalált távolról. A hajrában sokat hibázott a két fáradt csapat, 40 másodperccel a vége előtt 1 pontra jött föl a Közgáz, amelynek a legvégén még két labdája is volt a fordításhoz és győzelemhez, mindkét dobás után lepördült a labda a gyűrűről, így a nagy csata végén győri siker született, amelyhez Nagy R. 16 pontos és 10 lepattanós dupla-duplával járult hozzá.

 

Németh Kata: - Hoztuk a hagyományos vereséget a karácsony előtti utolsó meccsen, ám csalódott csupán az eredmény miatt vagyok. Úgy érzem, a szezon során most játszottunk és küzdöttünk a legjobban, sajnos az erőnlétünk még mindig nagyon messze van az ideálistól, gratulálok mind a két csapatnak.

Barthalos István: - Igazi rangadó volt, két roppant motivált csapattal. Igazság szerint egyik csapat sem érdemelt volna vereséget, mindkettőt elismerés illeti a megalkuvást nem tűrő küzdésért, s a végén a meccs bármely csapat javára eldőlhetett volna. Mondhatnám azt is, hogy szerencsével nyertünk, de inkább azt mondom, egy pontnyival jobban akartuk a győzelmet. Sok sikert kívánok a folytatásban a Közgáznak!

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_636

 

 

SMAFC - BME-MAFC 36-122 (9-27, 3-34, 7-29, 17-32)

Sopron, Krasznai Ferenc Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. V.: Rokob, Tóth

 

SMAFC: Pados 2, Cziják 1, Takács 2, GOMBKÖTŐ 18/12, Deák 13. Csere: Határ. Edző: Márkus Tamás

BME-MAFC: BOZSÓ 27/12, Zsolnai,  KORONDÁN 39, HORVÁTH A. 24, MUNTEÁN 24/6. Csere: ZOVITS 8, Máthé. Edző: Gorácz Árpád

 

A mérkőzés egy sajnálatos sérüléssel kezdődött a BME csapatánál Zsolnai Anna a 2. percben térdsérülést szenvedett. Ezt követően egyértelműen a vendégcsapat akarata érvényesült mind védekezésben, mind támadásban sokkal hatékonyabb volt a BME, a hazaiaktól csak felvillanásokra futotta. A játék képe a harmadik negyedre sem változott, a záró etapra 90-19-es vendég vezetéssel fordultak a felek, továbbra is a BME-MAFC dominált. A negyedik negyedben a soproni csapatnál is történt egy sajnálatos sérülés és Czirják Annának kellett izomsérülés miatt idő előtt emiatt elhagyni a pályát. A hazai csapatnál becsülendő volt, hogy az utolsó tartalékait mozgósítva nem adta föl a meccset, s a 4. negyedben csaknem annyi pontot dobva, mint az első háromban összesen, helyenként kiegyenlítetté tudta tenni a játékot.  A találkozót nagy fölénnyel megnyerő vendégeknél egy extra, kiemelkedő egyéni teljesítmény is akadt: Bozsó Katica 27 pontos, 18 lepattanós, 17 gólpasszos tripla-dupláig jutott, és csupán 3 szerzett labda hiányzott neki a fehér holló ritkaságú quadruple-double-hoz.

 

Márkus Tamás: - Sajnos nem sikerült jó szájízzel zárni az évet, hiszen a vereség mellett az egyik kulcsjátékosom izomsérülést szenvedett. Ennek ellenére főleg a második félidőben jól ment a támadás a csapatomnak, megvoltak a kidolgozott helyzetek, viszont ezeket nem mindig sikerült pontokra váltani. A karácsonyi szünetben igyekszünk rendezni a sorokat, tovább dolgozni és az új évet jó ritmusban kezdeni. Mindkét sérült játékosnak mielőbbi felépülést kívánok!

Gorácz Árpád: - Örülök, hogy a csapat ilyen sok pontot tudott dobni, főleg indításból. Zóna ellen is elég hatékonyan tudtunk támadni, bementek a hárompontos dobások. Aminek viszont nem örülök az a két sajnálatos sérülés a mérkőzésen.

Statisztika: http://netcasting.webpont.com/?whun_univn_638

 

 

Halasztott mérkőzés:

Ludovika Csata - SZOESE 2021. 03.01.

 

Fotó: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink