114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A fővárosban nyert a DMSE, Pécsett kapott ki a Közgáz

Biztosan nyert az ELTE otthonában a Nyíregyháza a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság férfi keleti csoportjában, amelyben - beugró edzővel - az NKE otthonában győzött a Debereceni Medikus SE. A nyugati csoportban a Petőfi SE 12 triplával terhelte meg a Közgáz kosarát, s aratott magabiztos győzelmet. A Szombathelynek nem okzott gondot a másik pécsi együttes, a PEAC otthonában nyerni. Régiós rangadón diadalaskodott a Mosonmagyaróvár a SMAFC ellen, a BME pedig Veszprémben tudott nyerni. 

NEMZETI EGYETEMI KOSÁRLABDA BAJNOKSÁG, FÉRFIAK

 

Keleti csoport:

 

ELTE-BEAC - Nyíregyházi ESE 43-77 (8-17, 13-20, 11-22, 11-18)

Tüskecsarnok 20 néző. V.: Lázár, Jankovics.

ELTE-BEAC: Molnár A. 7/3, Somosi, Koncz 6, CZIMER 11/9, Mayer 6. Csere: GRAJZEL 7/3, Tímár 2, Kovács D. 2, Nagy D. 2, Szeiler, Fetter. Edző: Varga Zsolt.

Nyíregyháza: VASKÓ 10/6, CZURA 14, VIDA 9/6, Oláh 3/3, GÁSPÁR 16/3. Csere: KOVÁCS Z. 6, DEMETER 8, Jánkfalvi 3/3, Szondi K., Horváth B. 6, Horányi 2. Mb. edző: Oláh Zoltán.

Nehezen pörgött föl az előző kiírás ezüstérmese, a kissé tartalékos Nyíregyháza. Ez érthető volt, mert a találkozót előtti este voltak játékosai, akik Pécsett játszottak NB I B-t, éjjel hazaértek, majd utaztak vissza, mások pedig az Újpest-Tiszaújváros kétszeri  hosszabbításos meccsen léptek pályára, A 6. percben 6-3-ra vezettek a vendégek, majd Czura Attila és Gáspár Balázs eredményessége révén fokozatosan elhúztak. A nagyon lelkes, és tönbbnyire elég tapasztalatlan  játékosok alkotta hazaikat Czimer Máté próbálta versenyben tartani triplákkal  Mindkét szakvezető sokat cserélt, Kovács Zoltán találataival "nyílt az olló". Szünetben közel 20 ponttal vezettek a vendégek, akik a második félidő elején rátettek még egy lapáttal. A záró etapban mindkét oldalon a padról beszálló játékosok kaptak lehetőséget a bizonyításra, a papírformának megfelelően biztosan nyert a Nyíregyháza.

Varga Zsolt: Gratulálok a Nyíregyházának! Végre létszámban megvoltunk, ám átalakuló csapatunkban sok az újonc, fiatal játékos. Belőlük idővel jó csapat lehet, de még szokniuk kell az egyetemi bajnokség légkörét.

Oláh Zoltán: Gratulálok a csapatomnak! Voltak hiányzóink, de cserejátékosaink révén sikerült pótolni őket. Örülök neki, hogy minden pályra lépő játékosunk hasznos játékkal vette ki részét a sikerből.

Statisztika 

 

NKE SE - Debreceni Medikus SE 47-55 (6-16, 13-14, 11-15, 17-10)
Budapest, Ludovika Aréna, 30 néző. V.: Oláh, Németh.
NKE SE: POLGÁRI 12/3, Kaló 4,, Obermann 2, Csaba. KOVÁTS B. . 13 Csere: TASNÁDI 14/6, Papp 2, Marton, Kovács, Polyák. Edző: Szekeres Dávid
Debreceni Medikus SE: DUDÁS  9/3, Veszprémy 4/3. KOVÁCS 18/3, CSIRPÁK 12, Prokaj 7,  Csere: Urbán, Mlcoch 4, Hegyi, Maszlé 3. Mb. Edző:  Varga Katalin

Villámrajtot vett a Medikus csapata köszönhetően a jó palánk alatti teljesítményének és erőszakos védekezésének. A vendégek az első negyedben kétszer annyi dobási kísérlethez jutottak, mint az NKE játékosai. A debreceniek az első negyedben szerzett előnyükkel jól gazdálkodtak sőt kicsit még növelni is tudták. A végig szívósan küzdő, a mérkőzést egy pillantra fel nem adó NKE az utolsó negyedben tudta megközelíteni ellenfelét.

Hazai részről Kováts Bence (13-13 pont és lepattanó), a vendégektől pedig Kovács Gábor (18 pont, 10 lepattanó) és Csirpák Patrik (10 pont, 17 lepattanó) zárta  dupla-duplával. a találkozót.


Szekeres Dávid: Gratulálok a Debreceni Medikus SE csapatának a teljesen megérdemelt győzelemhez, az egész mérkőzésen keményen küzdöttek. Vereségünk oka az volt, hogy álmosan kezdtünk, és túl sok támadó lepattanót engedtünk az ellenfélnek. Ez így együtt túl sok volt nekünk.


 Varga Katalin: Beugró edzőként gratulálok a csapatnak a győzelemhez. A mérkőzés elején szerzett könnyű kosarainnak köszönhettük a sikert.  Köszönjük az ellenfélnek a sportszerű mérkőzést.

Statisztika 

 

 

Nyugati csoport:

PTE-PEAC - Szombathelyi ESE 56-79 56-79 (17-20, 10-17, 13-20, 16-22)
Pécs, 20 néző. V.: Gerencsér, Fleischmann
PTE PEAC: Tóth 7/3, NYULÁSZ 16/3, Schuj 12/6, FARKAS 16, Halász 2. Csere: Tombor, Iveszics, Lajos 2, Major, Marosvölgyi 1. Edző: Földi Sándor
Szombathelyi ESE: TÓTH D. 10, Papp 6, MÉSZÁROS 20/9, SCHWEIGHOFFER 10, OROSZI 10/3. Csere:  Horváth 7, Soós, Frisnyák 6, KEREKES 10. Edző: Kéri Péter

A jobb egyéni teljesítményeket felvonultató szombathelyi csapat a kiegyneltett első 10 perc után fokozatosan ellépett a vendéglátó pécsiektől. A vendég együttes a harmadik negyed végére már jelentős előnyre tett szert és végül magabiztos győzelmet aratott. Mészáros Máté 20 pontjával a mezőny legeredményesebb játékosa lett, négy csapattársa is 10 pontot szerzett. Hazai oldalon Nyulász és Farkas egyaránt 16 pontot szerzett.

Földi Sándor: Az elején még tudtunk vezetni a jó játékerőt képviselő Szombathely ellen. Amikor cserékre kényszerültünk az elején még hozták magukat a cserék, később aztán elfáradtunk és végül fejet kellett hajtani a nagyobb tudású ellenfél ellen. Remélem a későbbiekben ennél jobb mérkőzéseket is tudunk majd játszani.

Kéri Péter: Kicsit tompán kezdtük a mérkőzést, elég nehezen lendültünk bele a játékba, ami valószínű, hogy a négy és félórás utazásnak  tudható be. A második félidőben már azt nyújtottuk, amit tudunk, és sikerült magabiztos győzelmet aratni.

Statisztika 

 

Veszprémi ESC - BME MAFC 60-73 60 - 73 (24-20, 12-14, 11-20, 13-19)
Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok, 90 néző. V.: Sebesi, Dr. Vajda
Veszprémi ESC: Veingartner 7/3, LENGER 15/6, Grifatong 3, Kacskó 13/6, SCHMITZ 13. Csere: KOVÁCS B. 9, Yin Yuteng, Répási. Edző: Mónus Péter
BME-MAFC: FEHÉR 17, TÁLOS 12/3, Schaul 6, Csepregi 2, SHIRIAN 10. Csere: TÓTH L. 8, Láng-Miticzky 3, Rados 2, Svéda 7/3, Lukács 4/3, Fekete 2. Edző: Tiba Klára

Jó iramú mérkőzést láthattak a kilátogatók. A hazaiak  kezdtek jobban 4-5 ponttal gyorsan elléptek, s a negyed végig tartották ezt az előnyt. A 2. negyed küzdelmes, kiegyenlített játékot hozott  felváltva estek a kosarak, a hazaiak 2 pont előnnyel, 36-34-es vezetéssel  vonulhattak pihenőre.
Szünet után határozottabb, pontosabb lett a tavalyi bronzérmes, ám jelentősen átlakult BME játéka, a  Veszprém viszont kapkodva sok labdát eladva játszott. A 4. negyedre a játék képe nem változott, a kritikus helyzetekben pontosabb vendégek megérdemelten nyertek, hiába bizonyult a mérkőzés messze legértékesebb játékosának hazaiak kosarsa, a 13 pontos, 23 lepattanós dupla-duplával 40-es teljesítményindexet elérő Schmitz Dávid. 

Mónus Péter: Gratulálok az ellenfélnek és persze játékosaimnak. Ez a meccs kezdett arra hasonlítani, amit szeretnénk. Várom, hogy hiányzóink vissza térjenek és akkor talán ezek a meccsek nyerhetőkké vállnak. Küzdöttünk, hajtottunk, de elfáradtunk fejben, amit a huszonhat eladott labdánk is tükröz. Ezen dolgozni kell, hogy lejjebb szorítsuk, mert, ennyivel nem lehet meccset nyerni.


Tiba Klára: Kicsit nehezen lendüétünk játékba, de miután sikerült sikerült találni egy olyan ötöst, amely hajlandó volt normális kosárlabdát játszani, helyreállt a számunkra elképzelt rend. Gratulálok ellenfelünknek és köszönjük a játékot.

Statisztika 

 

Mosonmagyaróvár Széchenyi Egyetem - SMAFC 77-59 (23-9, 22-12, 14-21, 18-17)
Mosonmagyaróvár, Bauer Rudolf Egyetemi Sportcsarnok, 50 néző. V.: Hernicz, Rokob
Mosonmagyaróvár: NAGY-BÍRÓ 14/12, Kovács K. 7/3, IVÁNCSICS 12, HORVÁTH Á. 26/3, Szabó L. 3. Csere:  Kosár, MÁNDITY 13, Faragó, Tóth R 2, Füzi, Edző: Laky Tibor
SMAFC: TÓTH B.. 9/6, Barcza 4 Gottlieb 8/6, Tukovits 12, SZEGEDI 20/9, . Csere: Széplaki, Erdős 6, Gáspár, Nichter, Kőfaragó. Edző: Farkas Dávid

Villámrajtot vett a hazai csapat, s ennek köszönhetően az első negyed végén magabiztosan vezettek is Horváth Ádámék. A második negyedben is a Mosonmagyaróvár akarata érvényesült, tovább "nyílt az olló", sima, 24 pontos vezetéssel mehettek az öltözőbe a vendéglátók. A harmadik negyedben zónára váltott a SMAFC, s ezzel szemben türelmetlenül, kapkodva kosárlabdázott a hazai együttes, Soproni részről a javuló védekezés támadásban is hozott egy jó ritmust, ha a hazai előny agyon nem is forgott veszélyben, szorosabb lett a meccs. A záró szakaszban a vendéglátók stabilizálták a15 pont körüli előnyüket, volt némi nézeteltérés a játékosok között, a Mosonmagyaróvár győzelmét pillanatnyi veszély sem fenyegette. a vendéglátók, nagyobb játékerejükből adódóan, magabiztos győzelmet arattak, két sérüléséből visszatérő játékosuk számára igen hasznos volt az összecsapás. Hazai oldalon egy - Horváth Ádám (26 pont, 14 lepattanó) soproni részről 2 játékos - Szegedi Márton (20 pont, 21 lepattanó) és Tukovits Balázs (12 pont, 14 lepattanó) ért el dupla-duplát, de messze Horváth lett a meccs MVP-je, 43-as teljesítményindexszel, köszönhetően elsősorban annak, hogy pontjait jóval hatékonyabban dobva szerzte, mint a soproni játékosok.

Laky Tibor: Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, a harmadik negyedben nehézzé tettük magunknak a mérkőzést, amihez a pályán mindenki partner volt.

Farkas Dávid: Idegenben is otthon éreztük magunkat, ezáltal is növekedett ősz hajszálaim száma. Gratulálok Nagy-Bíró Benedek teljesítményéhez.

Statisztika 

 

PTE-EMES Petőfi SE - Közgáz 95-76 (23-17, 21-18, 26-20, 25-21)
Pécs, TÁSI Csarnok, 10 néző. V.: Dr. Danka, Téczely.
PTE-EMES Petőfi SE: Szavai 3/3, FÜLÖP 20/9. BUDAY-SÁNTHA 28/9, KIS 16/3,  Gáspár 4. Csere: Kovács 1, Marton 2, Győr 5/3, Pungor, FÜZY 7/3, Kárpáti 6/3, Mándity 3/3. Edző: Petőfi Áron
Közgáz : VÖRÖS 17/6.  Takács-Varga 4, PÁLHÁZI 23/9, Harsányi 7, Sebők 2, Csere: Bános 4, Debreceni 5, Haris, Máriás 7/3, Sebestyén 7/3. Edző: Vladár Csaba

Egy izgalmas, pörgős és paprikás hangulatú mérkőzés zajlott Pécsett, a TÁSI csarnokban. Mindkét csapat a győzelem megszerzéséért lépett a pályára, ez érezhető volt a mérkőzés alatt, hajtottak, küzdöttek a csapatok. A hazai csapatnak sikerült minden negyedet megnyerni, ehhez nagyban hozzájárult, hogy a mérkőzés folyamán 12 darab hárompontost sikerült értékesíteni, 52 %-os mutatóval.

Petőfi Áron: Ahogy sejteni lehetett, a Közgáz egy nagyon jó csapat, senki sem mehet majd biztosra ellenük  Azzal tudtunk nyerni, hogy egyrészt az elejétől nagyon komolyan vettük a védekezést és nagyon nagy munkát is fektettünk bele, másrészt pedig megfelelően tudtam rotálni, ami,ha mindenki a rendelkezésemre áll, akkor később is erősségünk lehet. Minden dicséretet megérdemelnek a játékosaim. A hárompontosokat is az előző itthoni mérkőzéshez képest sokkal jobban dobtuk. Amikor picit is könnyelműsködtünk, azonnal feljöttek a vendégek. Mindkét csapatnak gratulálok, az egyetemi ligában egy kifejezetten magas színvonalú, már-már rájátszás szintű találkozót láthattunk.


Vladár Csaba: Egy nagyon jól játszó pécsi csapattól kaptunk ki. Sajnos nem tudtuk a védekezésünket arra a szintre felhozni, hogy  egyenrangú ellenfelei  legyünk a hazaiaknak. Nagyon sok hibával játszottunk, aminek nem tudom, hogy mi az oka, talán a  hosszú út miatt estünk szét  fejben, ha holnapig játszunk, akkor sem nyerünk. Gratulálok a győzelemhez a hazai csapatnak.

Statisztika 

 

Fotó: Práczki Péter

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink