114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A férfiaknál a TE, a nőknél pedig az EKE csapata lett a bajnok a Kézilabda MEFOB-on

Az egymást követő öt sikeres rendezés után a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség idén is a Széchenyi István Egyetemet bízta meg az országos döntő megrendezésével. Így több csapat is ismerősként érkezhetett a verseny helyszínére.  Ebben az évben is hat női és hat férfi csapat szerepelt. 

A megnyitón Dr. Fekete Dávid  köszöntötte elsőként a sportolókat, szurkolókat és egyben ünnepélyesen átadta a Városi Egyetemi Csarnok új GERFLOR ConnorNeoSHOK sportpadló burkolatát, amelyet a Magyar Kézilabda Szövetség és Győr városának támogatásával sikerült beépíteni, a 15 éves működésben már jelentősen elhasználódott, egyre gyakrabban beszakadozó régi burkolat helyett.

 

Györfi János az MKSZ elnökségi tagja szintén örömét fejezte ki, hogy a Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete kiváló pályázati tevékenységének, valamint az egyetem és a város közös erőfeszítésének köszönhetően remek infrastrukturális és környezeti feltételek között fejlődhet Győrben a magyar kézilabdázás.

 

Mezei Gábor a világszínvonalú sportburkolatokat gyártó GERFLOR vállalatcsoport magyarországi képviselője köszöntőjében kiemelte és megköszönte, hogy a felelős döntéshozatali eljárásban, Magyarországon elsőként az Egyetemi csarnokban építhették be ilyen nagyméretű felületen a világ jelenlegi legmagasabb minőségű ConnorNeoSHOK rendszerű sportpadlóját, amelyet az amerikai NBA-ben (Kosárlabda Major League) is használnak.

 

A sport olyan közösségeket teremt, amelyek „a mai felsőoktatási képzési struktúrákban nehezen szervezhetőek meg” emelte ki köszöntőjében Prof. Dr. Kiss Ádám a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség elnöke.

 

„A jövő Győrben épül” szól Győr város szlogenje. A jövő építésének alapja pedig az ifjúság, különösen az egyetemi ifjúság. Rájuk lehet és kell építeni a kézilabdázásban is. A Széchenyi István Egyetem kiemelten figyel hallgatói fizikai képzésére, hiszen karrierjükben nem lehetnek sikeresek fittség és versenyzői erények nélkül, hívta fel erre is a figyelmet házigazdaként Dr. Földesi Péter rektor.

 

Auer Károly a SZESE kézilabda szakosztályának vezetője virágcsokorral köszönte meg Baráth Lászlóné Ágnesnek a győri önkormányzat stratégiai koordinációs ügyintézőjének a sportpadló beruházás lelkiismeretes, rendkívül gyors és sikeres bonyolítását.

 

A Magyar Egyetemi - Főiskolai Kézilabda Bajnokság Döntőjének két napos tornáján, a fiúknál a Bridge Kupáért folyt a verseny.

Bajnok lett a Testnevelési Egyetem, az ezüstérmet a Széchenyi István Egyetem szerezte meg. A dobogó harmadik fokára a Pécsi Tudományegyetem csapatának tagjai állhattak fel. Negyedik az Eszterházy Károly Egyetem, ötödik a Szegedi Tudományegyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pedig a hatodik helyen végzett.

 

A lányoknál a küzdelmek a PannonWork Kupáért folytak, ahol az Eszterházy Károly Egyetem győzött, az ezüstérmet a Testenevelési Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem kézilabdásai pedig a bronzérmet vihették haza. Negyedik lett a Széchenyi István Egyetem, majd a Debreceni Egyetem  és végül az Eötvös Loránd Tudományegyetem követte őket.

 

A legjobb kapusnak járó külön díjat a szervezők a hölgyeknél Gadányi Maja (Pécsi Tudományegyetem), a fiúknál pedig Szabó Martin (Pécsi Tudományegyetem) ítélték.

A gólkirálynak járó különdíjat a lányoknál Sári Barbara 29 góllal (Eszterházy Károly Egyetem), a fiúknál pedig Nagy Bendegúz (Eszterházy Károly Egyetem) szintén 29 góllal érdemelte ki.

A legtechnikásabb játékosnak kiírt díjat a hölgyeknél Bíró Eszter (Testnevelési Egyetem), a férfiaknál Győri–Dani Dávid  (Széchenyi István Egyetem) kapta meg.

A legjobb edzői elismerést a bajnokcsapatok (Testnevelési Egyetem és Eszterházy Károly Egyetem) edzői vehették át, név szerint Adorján Gábor  (férfi csapat) és Debre Viktor (női csapat).

 

Az eseményt megtisztelte és díjakat adott át Görbicz Anita és Danyi Gábor az Audi ETO KC vezető edzője, Győrfi János az MKSZ elnökségi tagja, Bartha Zsolt a Budapesti Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség elnöke, Auer Károly a Széchenyi István Egyetem Sportegyesülete Kézilabda Szakosztályának vezetője, Molnár Albert a PannonWork Iskolaszövetkezet igazgatója.

 

A rendezvényt Dr. Székely Mózes a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség főtitkára zárta be és kívánt sikeres sportszezont és vizsgákat a résztvevőknek.

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink