114 éves a Magyar Egyetemi - Főiskolai Sportszövetség

A Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség tagja

A férfiaknál a BME, a nőknél a PTE nyerte a csapatversenyt az idei Súlyemelő MEFOB-on

2018. április 7-én a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen (BME) rendezték meg a 2017/2018. tanévi Magyar Egyetemi - Főiskolai Súlyemelő Országos Bajnokságot.

A tavalyi létszámnál három fővel több, 47 fő indult el 13 felsőoktatási intézmény képviseletében. A benevezett 56 versenyzőből 9 fő – 6 férfi és 3 nő - különböző okok miatt nem indult el, ami a megszokott lemorzsolódásnál kisebb érték.

 

A bajnokság fővédnökei: Dr. Józsa János BME rektora és Prof. Dr. Kiss Ádám a MEFS elnöke voltak. A védnökök Bretz Gyula a MAFC elnöke és DLA Balogh Balázs a MAFC Súlyemelő Szakosztályának tanárelnöke voltak. 

Megtisztelte jelenlétével a bajnokságot Király Nóra alpolgármester asszony az Újbuda Önkormányzat képviseletében, Némethné Móra Anikó a IWF igazgatója és a FISU súlyemelő technikai delegátusa, Takács Mária az MSSZ főtitkára, dr. Székely Mózes a MEFS főtitkára és Kovács György a MEFS főtitkár-helyettese.

A versenyt Józsa János rektor nyitotta meg köszöntő beszédével, s ugyancsak köszöntötte a résztvevőket Bretz Gyula elnök és Kovács György főtitkár-helyettes is.

 

Az indulók izgalmas küzdelmet vívtak az érmekért és helyezésekért. A bajnokság előtt egy héttel rendezték meg a felnőtt Európa-bajnokságot Bukarestben, ahol a két legeredményesebb magyar versenyző Magát Krisztina és Nagy Péter volt, akik többször nyertek MEFOB bajnoki címet is.

 

A bajnokság érmeit, a  rendezés kiadásainak egy részét a MEFS és az MSSZ biztosította, a súlycsoportok győzteseinek serlegeit, a legjobb férfi (Bojti Vilmos Marcell) és női (Hutterer Zsófia), valamint a legjobb műegyetemista (P. Nagy Bálint) versenyzőnek járó különdíjat, a MAFC Súlyemelő Szakosztálya biztosította. A bajnokság megrendezését támogatta az Ózdi SFC, a MAFC Súlyemelő Szakosztály testvérszakosztálya is, aminek egyik legszebb megnyilvánulása a hölgyversenyzők részére átadott virágszál is.

 

A bajnokságot a BME Központi épületének I. számú tornatermében rendezték meg.  Ki kell emelni a rendező egyesület tagjait, akik példamutató szorgalommal és hozzáértéssel tették otthonossá a verseny helyszínét.

 

Csapatversenyben a legeredményesebben a Pécsi Tudományegyetem női és a BME (Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem) férfi versenyzői szerepeltek.

A csapatverseny eredménye:

            (az I-VI. helyezések alapján 7-5-4-3-2-1 pontszámítással)

 

Férfiak :

1. BME - 37 pont                     

2. TF - 17 pont                       

3. SZTE -  11 pont                       

4. PTE  - 9 pont                       

5. NYE - 9 pont                     

6. ELTE -  8 pont                       

     ME     - 8 pont

8. SZIE - 7 pont                        

      NJE  - 7 pont                      

      OE  - 7 pont

      ELTE SEK - 7 pont                       

12.  SZE  - 5 pont                     

13. SOTE - 2 pont

       PPKE  - 2 pont

Nők:

1. PTE - 28 pont

2. SZTE - 16 pont

3. BME - 12 pont

4. SOTE - 7 pont

5. NJE - 7 pont

6. ELTE-SEK - 5 pont

7. PPKE - 4 pont

A versenyzők eredményei, helyezései megtekinthetők ITT.

Fotók:  Philip János (Műegyetem fotósa)

Hírkategóriák

LEGUTÓBBI BEJEGYZÉSEK

KORÁBBI BEJEGYZÉSEK
Banner
Banner
Banner
Támogatóink